Premium Plus helpt start-ups Start it @KBC op weg met software en best practices voor customer service

Premium Plus helpt start-ups Start it @KBC op weg met software en best practices voor customer service

Antwerpen. Start it @KBC en Premium Plus slaan de handen in elkaar. Voortaan kunnen de start-ups en scale-ups van de grootste accelerator van het land een beroep doen op de expertise van de Belgische specialist in advies en online oplossingen voor customer service, support en sales. Zo kunnen de jonge bedrijven uit het ecosysteem van Start it @KBC zich van meet af aan onderscheiden van de concurrentie op het vlak van dienstverlening aan hun klanten.

Premium Plus wil de start-up founders de kneepjes van het vak bijbrengen op het vlak van klantenservice en hen helpen om een volwaardige klantendienst uit te bouwen. Daarbij wordt onder meer gefocust op het efficiënt inlossen van beloften aan hun klanten, met de juiste mindset, processen en een gepaste technologische set-up. 

Kurt Pinoy, CEO van Premium Plus: "Customer service is het nieuwe verkopen. Klanten hebben hoge verwachtingen en bedrijven doen er goed aan om die van meet af aan in te lossen. Het speelt daarbij geen rol of je een gevestigde waarde of net een challenger in de markt bent."

Dankzij het partnership krijgen de bedrijven binnen de Start it @KBC-community vlot toegang tot de expertise en toepassingen van Premium Plus die voortbouwen op de oplossingen van Zendesk. Dat online platform voor customer service wordt vandaag al door heel wat grote merken wereldwijd gebruikt. Premium Plus helpt de start-ups niet alleen om de tool correct te gebruiken, maar beheert actief de samenwerking met Zendesk en kijkt ook naar bijkomende integraties met onder meer Aircall (virtuele callcenters) en BotXO (chatbots en AI).

Toegevoegde waarde voorop

"De juiste tools zijn één ding. Er goed mee werken is nog wat anders. Met Premium Plus helpen we de start-ups niet alleen om de juiste technologische keuzes te maken, maar ook om die tools optimaal te benutten. Erg belangrijk, want de klantendienst is het hart van elk bedrijf," weet Kurt Pinoy.

Premium Plus, zelf een scale-up, heeft bijna 10 jaar ervaring met de digitale transformatie van de klantendienst. Het bedrijf werkt onder meer voor DPG Media, Carrefour, Brussels Airport, Telenet en Tomorrowland. Onlangs nog werd een kantoor in Frankrijk geopend en binnenkort is Nederland aan de beurt.

Kurt Pinoy heeft steile ambities voor Premium Plus: 'We willen graag de Europese referentie voor customer service worden, maar dat is eerder een gevolg dan een doel. Wij gaan waar de klanten gaan. Dat is net het hele punt van onze bedrijfsfilosofie.'

///

Over Premium Plus

Premium Plus gidst bedrijven naar een betere klantenervaring. Als Master Partner van Zendesk, Aircall en BotXO voorziet Premium Plus bedrijven van alle tools die noodzakelijk zijn om met hun klanten op een vlotte en efficiënte manier in contact te gaan. 

Premium Plus werd opgericht in 2012 en telt intussen meer dan 500 klanten in België, Nederland en Frankrijk. Onder meer Brussels Airport, Carrefour, Club Brugge, De Tijd, DPG Media, Nike, Telenet, Tomorrowland en Q8 vertrouwen op de expertise van het bedrijf inzake customer service-processen en -technologie. 

Voor meer informatie: www.premiumplus.io

 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen