Primeur: sympl lanceert eerste talentbot om te solliciteren via Facebook

Primeur: sympl lanceert eerste talentbot om te solliciteren via Facebook

HR-tool combineert automatisatie met menselijke recruiters voor de juiste match

sympl is de eerste oplossing om binnen Facebook te rekruteren of werk te zoeken. Via de talentbot (een volledig geautomatiseerd chat systeem) kunnen werkzoekenden op elk moment solliciteren. Ze worden gescreend en krijgen snel feedback - en dit allemaal binnen Facebook Messenger.

sympl laat het eerste deel van de rekruteringsprocedure binnen Facebook verlopen via een chatbot. Dit verlaagt de drempel voor werkzoekenden die actief zijn op Facebook. De interactie via chat laat toe om een echte dialoog uit te bouwen tussen werkzoekenden en recruiters. En daar draait het allemaal om bij een sollicitatie.

Een talentbot binnen Facebook is een primeur voor Europa. Mark Herman, co-founder van sympl: "Facebook is het meest gebruikte social platform en het is logisch dat ook werknemers en werkgevers er elkaar kunnen vinden. We zijn de eerste in Europa die solliciteren binnen Facebook mogelijk maken. Als de talentbot een succes blijkt, is uitbreiding naar andere landen zeker aan de orde."

De talentbot is ook een antwoord op het dalende gebruik van apps. 65% van de smartphonegebruikers downloaden geen apps meer, en 80% van hun tijd spenderen ze in slechts 5 appsDe sympl talentbot werkt zonder dat er een app moet worden gedownload.

Hoe werkt de sympl talentbot
Als werkzoekende surf je via Facebook Messenger naar sympl.be. Daar start je conversatie met Chip, de talentbot van sympl.  Je beantwoordt gedurende vijf minuten een tiental vragen over je jobvoorkeur en achtergrond. Je kan ook je CV uploaden en doorsturen.

De talentbot doet enkel de eerste screening. Na het opladen van je CV nemen de recruiters van sympl over. Zij communiceren online met de werkzoekende en nodigen hen uit voor een geautomatiseerd video-interview. De recruiters zijn verantwoordelijk voor de finale matching met de werkgever en houden de werkzoekende op de hoogte.

Steven Pyck, co-founder van sympl: "De combinatie tussen een talentbot en recruiters is uniek en zorgt voor snelheid, gebruiksgemak en efficiëntie zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen."

Getest en goedgekeurd door Mobile Vikings en VDAB
sympl testte de talenbot samen met Mobile Vikings en VDAB. Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB: “Als netwerkregisseur is het de opdracht van VDAB om werkzoekenden en werkgevers aan elkaar te koppelen. Daarom zoekt het labo nieuwe dienstverlening voortdurend naar manieren om onze open services innovatief in te zetten. sympl is hier een mooi voorbeeld van en is noodzakelijk om aan de noden van de arbeidsmarkt van morgen tegemoet te komen."

De tests zijn alvast positief. 85% van de werkzoekenden zegt dat ze de talentbot willen gebruiken voor hun zoektocht naar werk. 98% geeft zelfs aan dat ze graag nog meer vragen zouden krijgen van Chip. Dankzij het videointerview kunnen werkzoekenden hun persoonlijkheid beter etaleren dan enkel via CV.

Werkgevers zien hun rekruteringsproces dan weer drastisch versnellen. Zij kunnen op basis van de video-interviews sneller inschatten of de werkzoekende goed bij hen past.

Volgende stap: een kapitaalronde
De talentbot is een nieuwe oplossing binnen de bestaande HR-activiteiten van sympl en zal later ook naar andere platformen dan Facebook worden uitgebreid.

sympl bereidt momenteel een kapitaalronde voor om zijn diensten verder uit te rollen. Het uiteindelijke doel is een volledig HR-conversatieplatform op basis van artificiële intelligentie.

Ontdek de concrete werking van Talentbot Chip via een filmpje. Klik hier om via Facebook Messenger naar Chip te gaan.

Perscontact
Neem voor meer informatie contact op met:

Steven Pyck
CEO sympl
+32 497 425 131
steven@sympl.be

Start it @kbc
Saar Dietvorst
+32 468 19 75 07
saar@contentcats.be

Over sympl
sympl is een online rekruteringskantoor en biedt werkgevers een oplossing om snel en efficiënt het juiste talent te vinden. sympl doet dit door een unieke combinatie van automatisatie en menselijke recruiters, waardoor werkzoekenden snel gescreend worden. sympl richt zich voornamelijk op KMO’s. Als werkgever betaal je enkel bij aanwerving van een kandidaat via sympl. sympl werd opgericht in december 2015 door ondernemers Mark Herman en Steven Pyck.

sympl is lid van Federgon en werkt nauw samen met de VDAB. sympl maakt deel uit van Start it @KBC en van het imec.iStart programma, die beide innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunen. Voor de technologische ontwikkeling werkte sympl samen met Faction XYZ.

Over imec.istart
Via het imec.istart-programma ondersteunen we onderzoekers, jonge ondernemers en start-ups bij het succesvol naar de markt brengen van hun idee. De ondersteuning bestaat uit financiële support, professionele coaching en allerhande faciliteiten op maat van een startende onderneming. Het imec.istart-programma loopt typisch gedurende 6 tot 18 maanden, afhankelijk van de maturiteit van de technologie, de ervaring van het start-upteam en specifieke marktkenmerken. 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen