QIQO, start-up die warme natuurlijke energiedrank verkoopt, haalt 300.000 euro groeikapitaal op

QIQO, start-up die warme natuurlijke energiedrank verkoopt, haalt 300.000 euro groeikapitaal op

Drie Antwerpse ondernemers lanceerden een jaar geleden QIQO, een warme energiedrank als alternatief voor koffie. Nu halen ze 300.000 euro op via een mix van crowdfunding en privé-investeerders, om hun groeiplannen te financieren. QIQO is een energiedrank die guarana en mate bevat, stimulerende ingrediënten uit Zuid-Amerika. De drank is 100% natuurlijk en bevat geen suiker. Ideaal dus voor uw lijstje van goede voornemens in 2018. 

QIQO werd in december 2016 opgericht door jeugdvrienden Amaury Timmermans, Kris De Corte en Maxime Bossuyt. Ze misten tijdens hun studies en later op de werkvloer een gezond alternatief voor koffie. Daarom kwamen ze met QIQO: een energiedrankje in poedervorm op basis van de Zuid-Amerikaanse ingrediënten guarana en mate. Gemengd met heet water geeft de warme energiedrank dezelfde boost als een tas koffie. Alleen komt die boost op een duurzamere manier vrij waardoor je een crash achteraf vermijdt. “In een tijd van grote stress en burn-outs wil QIQO mensen positieve energie geven en lange, vermoeiende werkdagen opfleuren. Ideaal dus om toe te voegen aan het lijstje van goede voornemens voor 2018", zegt Amaury Timmermans, co-founder & CEO van QIQO.  

QIQO maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Het energiedrankje is nu een jaar online te koop en een groot succes. “Zonder één euro marketing hebben we intussen 18.000 QIQO-porties verkocht, enkel via mond-aan-mond-reclame. En nog belangrijker, 40% van de mensen die QIQO voor het eerst proberen, kopen het opnieuw. Een hoger percentage dan wat door de industrie wordt beschouwd als een succesvol nieuw product",  voegt Amaury Timmermans toe.

Crowdfunding en privé-investeerders om QIQO in bedrijven te introduceren
QIQO haalde in totaal 300.000 euro op. 145.000 euro werd via het Belgische crowdfunding platform MyMicroInvest opgehaald, waarbij iedereen die dat wenste vanaf 100 euro kon investeren. De overige 155.000 euro werd opgehaald via privé-investeerders. “De 45% tax shelter maatregel van de overheid die investeringen in start-ups moet stimuleren, heeft ons zeker geholpen om het bedrag snel bij elkaar te krijgen", vertelt Kris De Corte, co-founder van QIQO.

Een team met hoge ambities
Nu is het tijd voor de volgende stap. Met het opgehaalde kapitaal wil QIQO verder groeien via een duaal zakenmodel. QIQO is voor consumenten online te koop via www.drinqiqo.com; het grootste potentieel ligt echter op de werkvloer. "In bedrijven wordt heel veel koffie gedronken. QIQO biedt daarvoor een gezond alternatief met een frisse, nieuwe smaak dat minder op de maag ligt.” De oprichters van QIQO hebben al een akkoord met drie distributeurs die het energiedrankje in bedrijven zullen verdelen. 

Op termijn wil QIQO een internationaal merk neerzetten. “Wij willen een nieuw aanbod creëren in de warme dranken categorie en bewijzen dat je vanuit België ook een groot consumentenmerk kan lanceren. Als Red Bull vanuit Oostenrijk groot kon worden, waarom QIQO dan niet vanuit België?”

Meer informatie en beeldmateriaal van QIQO.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen