QIQO, start-up die warme natuurlijke energiedrank verkoopt, haalt 300.000 euro groeikapitaal op

QIQO, start-up die warme natuurlijke energiedrank verkoopt, haalt 300.000 euro groeikapitaal op

Drie Antwerpse ondernemers lanceerden een jaar geleden QIQO, een warme energiedrank als alternatief voor koffie. Nu halen ze 300.000 euro op via een mix van crowdfunding en privé-investeerders, om hun groeiplannen te financieren. QIQO is een energiedrank die guarana en mate bevat, stimulerende ingrediënten uit Zuid-Amerika. De drank is 100% natuurlijk en bevat geen suiker. Ideaal dus voor uw lijstje van goede voornemens in 2018. 

QIQO werd in december 2016 opgericht door jeugdvrienden Amaury Timmermans, Kris De Corte en Maxime Bossuyt. Ze misten tijdens hun studies en later op de werkvloer een gezond alternatief voor koffie. Daarom kwamen ze met QIQO: een energiedrankje in poedervorm op basis van de Zuid-Amerikaanse ingrediënten guarana en mate. Gemengd met heet water geeft de warme energiedrank dezelfde boost als een tas koffie. Alleen komt die boost op een duurzamere manier vrij waardoor je een crash achteraf vermijdt. “In een tijd van grote stress en burn-outs wil QIQO mensen positieve energie geven en lange, vermoeiende werkdagen opfleuren. Ideaal dus om toe te voegen aan het lijstje van goede voornemens voor 2018", zegt Amaury Timmermans, co-founder & CEO van QIQO.  

QIQO maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Het energiedrankje is nu een jaar online te koop en een groot succes. “Zonder één euro marketing hebben we intussen 18.000 QIQO-porties verkocht, enkel via mond-aan-mond-reclame. En nog belangrijker, 40% van de mensen die QIQO voor het eerst proberen, kopen het opnieuw. Een hoger percentage dan wat door de industrie wordt beschouwd als een succesvol nieuw product",  voegt Amaury Timmermans toe.

Crowdfunding en privé-investeerders om QIQO in bedrijven te introduceren
QIQO haalde in totaal 300.000 euro op. 145.000 euro werd via het Belgische crowdfunding platform MyMicroInvest opgehaald, waarbij iedereen die dat wenste vanaf 100 euro kon investeren. De overige 155.000 euro werd opgehaald via privé-investeerders. “De 45% tax shelter maatregel van de overheid die investeringen in start-ups moet stimuleren, heeft ons zeker geholpen om het bedrag snel bij elkaar te krijgen", vertelt Kris De Corte, co-founder van QIQO.

Een team met hoge ambities
Nu is het tijd voor de volgende stap. Met het opgehaalde kapitaal wil QIQO verder groeien via een duaal zakenmodel. QIQO is voor consumenten online te koop via www.drinqiqo.com; het grootste potentieel ligt echter op de werkvloer. "In bedrijven wordt heel veel koffie gedronken. QIQO biedt daarvoor een gezond alternatief met een frisse, nieuwe smaak dat minder op de maag ligt.” De oprichters van QIQO hebben al een akkoord met drie distributeurs die het energiedrankje in bedrijven zullen verdelen. 

Op termijn wil QIQO een internationaal merk neerzetten. “Wij willen een nieuw aanbod creëren in de warme dranken categorie en bewijzen dat je vanuit België ook een groot consumentenmerk kan lanceren. Als Red Bull vanuit Oostenrijk groot kon worden, waarom QIQO dan niet vanuit België?”

Meer informatie en beeldmateriaal van QIQO.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen één jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. Vandaag heeft de accelerator een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, PfizerTelenet, Universitet Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen