Real Brides vzw en House of Weddings verzamelen trouwjurken voor de Warmste Week

Real Brides vzw en House of Weddings verzamelen trouwjurken voor de Warmste Week

Dilbeek. Naar aanleiding van de Warmste Week slaan Real Brides vzw en House of Weddings de handen in elkaar om vrouwvriendelijke goede doelen te ondersteunen via de verkoop van tweedehandse en gedoneerde trouwjurken. Ben jij net getrouwd, of hangt jouw bruidsjurk al jaren in je kleerkast? Schenk je trouwjurk dan nu weg, en steun er het goede doel van jouw keuze mee.

Onder het motto “Selling donated wedding dresses for good causes” opende Real Brides vzw in oktober 2019 haar deuren. Met de ondersteuning van Start it @KBC ontwikkelde de start-up een uniek concept dat enerzijds alle vrouwen de kans geeft om dé jurk van hun dromen te vinden voor een redelijke prijs. Anderzijds wil het team verloedering en verspilling van jurken tegengaan. Met de opbrengst van de verkoop van zowel nieuwe als tweedehands trouwjurken ondersteunt Real Brides vzw goede doelen die vrouwen in moeilijke omstandigheden helpen, waaronder ANBN, Think Pink, Cherut en Moeder voor Moeders. 

“Ons doel? De wereld elke dag een beetje beter maken,” zegt Ruth Vanderfaeillie, oprichtster Real Brides vzw, “We richten ons speciaal op vrouwen en gezinnen die het moeilijk hebben, bijvoorbeeld door hen te helpen uit de armoede te klimmen of zich beter te laten voelen als ze zwaar ziek zijn. Mensen helpen, dat is wat we willen bereiken!”

Samen met kwaliteitslabel en inspiratieplatform House of Weddings lanceert Real Brides vzw nu in het kader van de Warmste Week een oproep aan alle bruidjes die met hun trouwjurk een goed doel willen steunen. Iris Decreus, oprichtster van House of Weddings, gaf zelf het goede voorbeeld en schonk vrijdag haar trouwjurk aan Real Brides vzw: “Sinds ik trouwde in 2011 hangt mijn prachtige A-lijn Rembo Styling trouwjurk in de kast. Hoewel het me moeite kost om er afscheid van te nemen (lacht), ben ik blij dat ik door deze donatie vrouwen in moeilijkheden kan helpen.”

  • Ben jij een kersverse bruid op zoek naar een bruidsjurk? Kom dan tussen 10 en 24 december langs bij Real Brides vzw, want voor elke verkochte jurk gaat 60% naar de goede doelen van de Warmste Week!

  • Ben jij al getrouwd, en wens je met jouw trouwjurk een goed doel te steunen? Contacteer dan Real Brides vzw, om af te stemmen hoe jouw jurk in de winkel geraakt!

 

//////

 

Over Real Brides vzw

Bruidsjurken en vrijwilligerswerk. Deze twee dada’s van oprichtster Ruth Vanderfaeillie, studente sociologie, bleken a match made in heaven. Dankzij de samenwerking met Jarne April, student industrieel ingenieur, kreeg het unieke concept snel meer vorm. Real Brides vzw was geboren. 

Het team wil via de donatie aan goede doelen, vrouwen in moeilijkheden steunen. Bovendien krijgen jurken een tweede leven: Real Brides vzw helpt om verloedering en verspilling van jurken tegen te gaan. Zowel trotse bruiden als bruidswinkels en bruidsmodemerken doneerden reeds bruidsjurken. Dit maakt dat er voor elk wat wils is – van klassiek tot boho chic tot ...  

Real Brides vzw is geen ‘typische’ bruidswinkel. Jarne en Ruth bouwden een kelder om tot een gezellige bruidsboetiek op maat. Net zoals de vzw een uniek concept is in België, past ook de locatie binnen het out-of-the-box denken. Niet enkel de jurken krijgen een tweede leven, ook alle gebruikte materialen voor de inrichting van de bruidsboetiek zijn gerecycleerd. 

Meer informatie: Ruth Vanderfaeillie: 0475 37 36 90 of www.realbrides.org 


Over House of Weddings

Kwaliteitslabel House of Weddings is België’s nr 1 inspiratieplatform voor verloofde koppels. House of Weddings wil een coach zijn, en wenst elke bruid toe dat ze het huwelijk van haar dromen kan vormgeven. Op https://www.houseofweddings.com/nl/start-met-je-checklist vind je een personaliseerbare checklist met concreet stappenplan voor je huwelijk, tonnen inspiratie en een overzicht van de beste, meest betrouwbare wedding professionals in ons land. Exit, bridezilla! 😉

Meer informatie: Iris Decreus: 0476 49 91 96 of www.houseofweddings.com 

Contacteer ons
Ruth Vanderfaeillie Founder, Real Brides vzw
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen