Recovr haalt 300.000 euro binnen voor de lancering van haar automatiseringsplatform voor schuldvordering

Recovr, een fintech-startup gespecialiseerd in debiteurenbeheer en incasso, zamelt 300.000 euro aan Seed Capital in. Het bedrijf lanceert een automatiseringsplatform dat alle stappen van de opvolging en inning van schuldvorderingen (van de verzending van een factuur tot de tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder) en de communicatie tussen de belanghebbenden (debiteur, callcenter, advocaat en gerechtsdeurwaarder) ondersteunt. Na een Proof of Concept test, werkt Recovr aan de commerciële lancering van het platform. Recovr zal de fondsenwerving gebruiken om verdelers te vinden, het team te versterken en het platform verder te ontwikkelen.

De fintech-start-up Recovr besloot het probleem van onbetaalde facturen bij de wortels aan te pakken en ontwikkelde een innovatieve digitale oplossing voor het verhelpen van bedrijfsbelemmeringen met betrekking tot invorderingen.

Alessandro Drappa, mede-oprichter van Recovr, vertelt: “In de praktijk zien we dat veel bedrijven geconfronteerd worden met wanbetalers die hun financiële gezondheid in gevaar brengen. Onbetaalde facturen zijn verantwoordelijk voor een derde van de bedrijfsfaillissementen in België. Bovendien zijn er veel factoren die de inning door bedrijven belemmeren, waaronder vooral het gebrek aan informatie, de tijd en kosten die gemoeid zijn met het opvolgen van onbetaalde facturen, en in sommige gevallen de angst om klanten te verliezen. Van de bedrijven die een terugvorderingsprocedure starten, voert 90% van de kmo’s manuele reconciliaties uit die veel langer duren. Nochtans kan een te lange awareness delay, de reactietijd voor de behandeling van een onbetaalde schuld, tot 10% van de bedrijfsomzet kosten. Op basis van deze vaststellingen is het Recovr-concept ontstaan.

In het eerste jaar na haar oprichting, begon de start-up Recovr, met eigen middelen, aan de ontwikkeling van een functioneel en efficiënt automatiseringsplatform dat alle fasen van opvolging en inning van vorderingen op zich neemt. Recovr centraliseert informatie over het gehele opvolgings- en incassoproces (van de verzending van een factuur tot de tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder), alsook de communicatie tussen de betrokken partijen (schuldenaar, callcenter, advocaat en deurwaarder). De kost van de reactietijd wordt tot nul teruggebracht, gezien er automatisch een vordering gelanceerd wordt zodra een factuur te laat betaald wordt.

De volgende logische stap die de de start-up beoogt, is zijn commerciële lancering op de markt. Om dat te bereiken heeft Recovr, na anderhalf jaar met eigen middelen te hebben gewerkt, een startkapitaal van 300.000 euro verzameld dankzij twee business angels.

Alessandro Drappa legt uit: “De fondsenwerving zal Recovr in staat stellen een mooi marktaandeel te verwerven en de ontwikkeling van het platform te perfectioneren. Recovr is namelijk van plan om te investeren in de uitbreiding van het commerciële netwerk en om nieuwe medewerkers aan te stellen. Er zal een Sales & Marketing team worden opgericht en het technische team zal verder versterkt worden. Er wordt momenteel onderhandeld over grote samenwerkingen met verdelers. Het doel is om Recovr zo uitgebreid mogelijk te verdelen om een succesvolle lancering te garanderen.

Recovr is lid van Start it @KBC, één van de beste bedrijfsincubators en -accelerators, een referentie in België, die innovatieve projecten en dynamische businessmodellen ondersteunt. KBC Start it maakt ook deel uit van het wereldwijde netwerk van accelerators, partners en investeerders, GAN (Global Accelerator Network).

Na de ontwikkeling van het platform gedurende een jaar, heeft Recovr een succesvolle test uitgevoerd bijechte klanten. Deze toonde de doeltreffendheid en functionaliteit van Recovr aan en hielp bij het overtuigen van actoren om te investeren in het familiebedrijf.

Gerardo Drappa, de vader, heeft een schat aan ervaring in de boekhoudsector en een professionele achtergrond bij KPMG als Director Accountancy voor de Franstalige regio. Hij heeft het bedrijf opgericht samen met zijn zoon Alessandro Drappa, afgestudeerd aan de Solvay Brussels School of Economics & Management en aan de National University of Singapore, met een minor in Technologie en Business.  

Investeerders die zich als aandeelhouders gedragen

De verzamelde middelen zijn volledig afkomstig van business angels die actief zijn in fintech. Durfkapitaalfondsen hadden interesse getoond om te investeren, maar Recovr wilde liever samenwerken met investeerders die al actief waren in de sector en over een goed uitgebouwd netwerk van nuttige contacten beschikten.

Alessandro Drappa voegt hieraan toe: “We hebben gekozen voor smart money. De fintech-investeerders die Recovr ondersteunen, zijn vertrouwd met de sector waarin Recovr zich ontwikkelt. Ze gedragen zich als aandeelhouders. Het zijn belangrijke partners. Eén van de investeerders is bovendien Vlaams en heeft een interessant netwerk in de Vlaamse regio. Dat is een onmiskenbare troef voor onze toekomstige lancering in Vlaanderen.

Deze fondsenwerving is het resultaat van constructief werk en regelmatige meetings die een sterke vertrouwensrelatie met onze investeerders hebben gecreëerd”, besluit Alessandro Drappa. 

Wenst u meer informatie of een interview,
aarzel dan niet om contact op te nemen met Isabelle Schmit via Luna: isabelle@luna.be, of + +32 2 658 02 93 of +32 495 59 38 06

 

Over Recovr

Gerardo Drappa en zijn zoon Alessandro zijn in januari 2018 gestart met de ontwikkeling van Recovr. Recovr is een automatiseringsplatform dat alle fases van debiteurenopvolging en incasso ondersteunt. Recovr centraliseert de informatie over het volledige opvolgings- en incassoproces (de opvolging van de betalingen, de reconciliatie, de herinneringen, het beheer van een onbetaalde schuld door een advocaat, tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder, callcenter, ...), alsook de communicatie tussen de belanghebbenden (schuldenaar, callcenter, advocaat en deurwaarder).

Het is hun missie om kmo's en hun managers te ontlasten op vlak van wanbetaling, hun cashflow te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten.

Recovr is gevestigd in Brussel en Wallonië en bestaat momenteel uit een team van twee medewerkers naast de twee mede-oprichters.

Voor meer informatie, zie: recovr.be.

Contacteer ons
Isabelle Schmit
Isabelle Schmit
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen