Reminder - Opgelet: uur is gewijzigd! - PERSUITNODIGING: Opening Hangar K, de nieuwe accelerator in Kortrijk

Reminder - Opgelet: uur is gewijzigd! - PERSUITNODIGING: Opening Hangar K, de nieuwe accelerator in Kortrijk

17 april 2018, 16u | Loods op Kortrijk Weide | Nelson Mandelaplein 2, Kortrijk

 

Beste journalist,

Het college van burgemeester en schepenen van de stad Kortrijk, Start it @KBC en vzw Hangar K nodigen u van harte uit op de opening van Hangar K, de nieuwe accelerator in Kortrijk.

Programma
16u00Persconferentie 

  • Intro en cijfers door Piet Verhoeve, CEO Hangar K en Vincent Van Quickenborne, burgemeester 
  • Voorstelling starters (Curious Cats, Staenis en Greygin - Play it Safe)
  • Rondleiding
  • Mogelijkheid tot interview/foto

19u00: Academische zitting door Piet Verhoeve, CEO Hangar K

Met keynotes van:

Met pitches van Start it @KBC-start-ups: 

Jill Vanparys en Daisy Bohyn zijn de winnaars van de Start it @KBC Award tijdens de Demo Day 2017.

20u45: Officiële opening Hangar K door de heer Charles Michel, premier en de heer Alexander De Croo, minister voor Digitale Agenda in aanwezigheid van de heer Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en mevrouw Marie Christine Marghem, minister van Energie, Milieu en Duurzame Ontwikkeling

21u00: Walking dinner

Praktisch
Dinsdag 17 april 2018, vanaf 16 uur
Loods op Kortrijk Weide, Nelson Mandelaplein 2, Kortrijk
Parking Kortrijk Weide, Nelson Mandelaplein (inrit via rondpunt Burgemeester Lambrechtlaan)

Bent u er graag bij? Bevestig dan a.u.b. uw aanwezigheid via startit@contentcats.be.

Tot dan!

Piet Verhoeve, CEO Hangar K
Yves Vanneste, Waarnemend Stadssecretaris Kortrijk
Rudolf Scherpereel, Schepen van Economie Kortrijk
Arne Vandendriessche, Schepen van Gebouwen Kortrijk
Vincent van Quickenborne, Burgemeester Kortrijk
Lode Uytterschaut, Founder Start it @KBC

////////

Over Hangar K
Hangar K is de nieuwe co-creatiehub op Kortrijk Weide. Het eerste West-Vlaamse open ecosysteem brengt alle innovatieve spelers samen in één ruimte van 2.100 m². Hangar K focust op digitale technologie in de maakindustrie, het onderwijs en de opleidingen. Het is de bedoeling samenwerkingen te creëren tussen starters, bestaande bedrijven en kennisinstellingen. Tot de vzw behoren onder meer vier private partners (Cronos, Barco, UNILIN en Start it @KBC) en vier onderwijsinstellingen (KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, UGent Campus Kortrijk, VIVES en Howest). Deze samenwerking is uniek in Vlaanderen.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen