RobinFood bindt strijd aan tegen voedselverspilling en biedt afgeprijsde voedingsmiddelen uit de winkel aan

RobinFood bindt strijd aan tegen voedselverspilling en biedt afgeprijsde voedingsmiddelen uit de winkel aan

Brussel – Vanaf vandaag is het online platform RobinFood.store gelanceerd in Brussel. De start-up RobinFood helpt buurtwinkels bij de verkoop van hun voedingsoverschotten. Consumenten kunnen op die manier kwaliteitsvolle voeding die in hun buurt wordt verkocht, kopen aan een voordelige prijs.

Volgens cijfers van de VN gaat jaarlijks een derde van de wereldwijd geproduceerde voedingsmiddelen verspild of verloren. Om dat ecologisch en economisch probleem te bestrijden, lanceren twee Brusselse ondernemers RobinFood.store. RobinFood.store is een platform dat lokale handelaars de mogelijkheid biedt om een snelverkooppromotie van 20% en meer op bijna vervallen producten aan te bieden. De app biedt kortingen aan zodat mensen uit de buurt naar de winkel kunnen gaan om koopjes te doen.

Met RobinFood.store bieden we producten in snelverkoop aan een zo groot mogelijk publiek” vertelt Martin Bragard, oprichter van RobinFood. “Op basis van geolocatie zien mensen enkel de promoties die zich op een redelijke afstand van hun eigen geografische ligging bevinden.

Het wereldwijde verbruikte watervolume voor het produceren van verspild voedsel komt overeen met de jaarlijkse volume hoeveelheid débit van de Volga-rivier, of met drie maal het totale volume van het Léman meer. In België schat men dat elk individu ongeveer 25 kg voedsel verspild per jaar.

"We kwamen op het idee van RobinFood.store toen we een winkelbediende zagen die tientallen kilo’s voedingsproducten - die dicht bij de vervaldatum aanleunde - in de vuilbak gooide. Die producten waren nog perfect eetbaar”, zegt Thomas Walkiers, medeoprichter van RobinFood.store.

Een win-win situatie
Iedereen heeft er baat bij. De handelaar ontwikkelt een nieuw klantenbestand, kan zijn producten in de markt zetten en verkoopt wat hij anders zou moeten weggooien. De klant geniet daarentegen van afgeprijsde verse producten. Een echte meerwaarde voor mensen met een beperkt bestedingsbudget én het is bovendien beter voor het milieu.

De duurzame voedingswinkels Färm en Sequoia zijn de eerste partners van Robin Food. De oprichters van het platform hopen in de volgende maanden nieuwe handelaars te overtuigen om deel te nemen aan dit project en zo de voedselverspilling in het Brussels Gewest verder tegen te gaan.

De app is reeds beschikbaar op www.robinfood.store.

RobinFood.store maakt deel uit van accelerator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 650 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen