Sales start-ups krijgt boost door partnership Start it @KBC en beursorganisator Easyfairs

Sales start-ups krijgt boost door partnership Start it @KBC en beursorganisator Easyfairs

Brussel, 6 maart 2019 - Start it @KBC, de grootste accelerator van België, en Easyfairs, een van de grootste Europese beursorganisatoren en uitbater van maar liefst tien eventlocaties in België, Nederland en Zweden, gaan officieel samenwerken. Dankzij het partnership kunnen start-ups voordelig deelnemen aan de belangrijkste Belgische en buitenlandse beurzen, wat hen zal helpen bij de verkoop van hun diensten en producten.

Uit onderzoek van Start it @KBC blijkt dat de start-up community de voorbije vijf jaar aanzienlijke sales realiseerde, maar dat slechts één op de tien salesmeetings effectief uitmondt in een getekend contract. Dankzij het partnership met België’s grootste beursorganisator Easyfairs, krijgen start-ups nu de kans om hun producten te demonstreren op een scala aan beurzen in België en het buitenland. Op die manier krijgen hun sales een fikse duw in de rug, wat cruciaal is voor het voortbestaan van een beginnende onderneming.

Lode Uytterschaut, founder en CEO van Start it @KBC: “Deelnemen aan beurzen is een belangrijke manier voor start-ups om hun producten en diensten kenbaar te maken bij hun doelgroepen, en om te verkopen. Een betalende klant is de meest duurzame manier van funding. Betalende klanten zorgen er ook voor dat je bedrijf meer waarde krijgt, wat dan weer belangrijk is als je kapitaal wilt ophalen. Als accelerator gaan we het komende jaar nog sterker de nadruk leggen op sales en het sluiten van de deal.”

Keuze uit meer dan 30 evenementen
Easyfairs organiseert toekomstgerichte evenementen die communities en vakprofessionals bij elkaar brengen. De groep is actief in 17 landen en organiseert jaarlijks meer dan 200 events. In België baat Easyfairs vier eventlocaties uit en organiseert het meer dan 30 evenementen, waaronder tal van vakbeurzen. Het Belgische bedrijf begon ooit zelf als start-up.  

Dirk Van Roy, CEO Easyfairs Belgium: “Vandaag staat Easyfairs wereldwijd in de top-20 van de grootste beursorganisatoren maar ooit zijn wij begonnen als familiebedrijf, zeg maar als start-up. Als bedrijf dat ondernemerschap in zijn DNA heeft en Visit the Future als motto, willen wij start-ups steunen en zo de toekomst van het Belgische ondernemerschap verzekeren.

Begeleiding om sales te realiseren
Easyfairs België stemt haar aanbod af op de noden van de start-ups van Start it @KBC. Zo kunnen ze aan voordeeltarieven deelnemen aan de Belgische en een aantal Europese beurzen. De start-ups krijgen ook begeleiding om zoveel mogelijk sales te halen uit hun aanwezigheid op de beurzen. Zo krijgen ze gratis toegang tot een online toolbox om hun producten, diensten en bedrijven in de kijker te zetten en mogen ze gratis deelnemen aan de workshops, kick off events en conferenties die Easyfairs organiseert.

De eerstkomende beurzen waaraan start-ups kunnen deelnemen zijn Bois&Habitat in Namen en de vakbeurzen Worksafe, Maintenance en M+R (Meet- en Regeltechnieken) die doorgaan in Antwerp Expo eind maart. Het volledige overzicht met beurzen in 2019, vind je op www.easyfairs.com.

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen