SettleMint is wereldwijd finalist Blockchain Challenge Dubai

SettleMint is wereldwijd finalist Blockchain Challenge Dubai

Leuven, BE - SettleMint, een blockchain startup uit Leuven, is geselecteerd als één van de twintig finalisten wereldwijd voor de ‘SDO Blockchain Challenge’. De eerste editie van de wedstrijd, die als doel heeft het beste blockchain talent ter wereld te ontdekken gaat door op 29 en 30 mei 2017 in Dubai.

Start-up SettleMint overbrugt de kloof tussen de zakenwereld enerzijds en blockchain technologie anderzijds. Het bedrijf ontwikkelt hiervoor een middleware die complexe blockchain logica herleidt naar eenvoudige oplossingen, geschikt voor nagenoeg elke industrie. Daarnaast zet Settlemint zich actief in voor het verkleinen van de ‘Skills Gap’ door het organiseren van wereldwijde opleidingen voor professionals.

'The happiest city on earth'
Smart Dubai Office (SDO) is een initiatief dat haar bestaan dankt aan de visie van Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum om van Dubai ‘the happiest city on earth’ te maken. Deze organisatie wil van Dubai een vlekkeloze, efficiënte en veilige stad maken door stadsdiensten slim te transformeren en waar nodig over te zetten op blockchain technologie.

Om van Dubai een ’blockchain-powered city’ te maken tegen 2020, werd de ‘SDO Blockchain Challenge’ in het leven geroepen, een samenwerking tussen Smart Dubai en startup incubator 1776. Zij gaan samen op zoek naar de meest innovatieve blockchain toepassingen wereldwijd.

Alle finalisten reizen naar Dubai af om deel te nemen aan een tweedaags programma waaronder een pitch voor investeerders, experten, particuliere en openbare instellingen. Op het einde van de wedstrijd worden drie winnaars gekozen die elk een geldsom variërend tussen 20.000 en 10.000 dollar ontvangen. Daar bovenop mogen ze hun product of dienst op basis van blockchain-technologie in Dubai zelf implementeren.

Op 30 mei worden de winnaars van de SDO Blockchain Challenge bekendgemaakt.

SettleMint maakt deel uit van accelerator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

////////

Over SettleMint
Wij helpen bedrijven die willen innoveren met blockchain technologie. Dit omvat zowel het optimaliseren van huidige bedrijfsprocessen, het aanboren van nieuwe inkomstenbronnen en het volledig heruitvinden van bestaande businessmodellen.
Wij bieden onze klanten ‘Mint’, een middleware die complexe blockchain logica vertaalt naar een reeks eenvoudige businessoplossingen in de vorm van SDK’s.
Om de veelzijdigheid van ‘Mint’ te illustreren, ontwikkelden we een aantal werkende proof-of-concepts: SettleMint Notary voor administratieve zaken, SettleMint BallotBox voor toepassingen die betrekking hebben op het registreren van een ‘stem’ en SettleMint DataBroker, een platform voor kopers en verkopers van IoT sensor data.
www.settlemint.io

Over de SDO Blockchain Challenge
https://www.1776.vc/sdo-blockchain-challenge/
http://www.smartdubai.ae/foundation_pillars.php

Volg Settlemint op
https://www.linkedin.com/company/settlemint
https://twitter.com/settlemintio
https://www.facebook.com/settlemintIO/
https://www.instagram.com/settlemintio/
https://www.youtube.com/channel/UCGo8NhGJqtBo6y6GFWUB-rg

Contacteer ons
Roderik van der Veer SettleMint Founder & CTO
Sofie Boon Communicatie SettleMint
Roderik van der Veer SettleMint Founder & CTO
Sofie Boon Communicatie SettleMint
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen