SettleMint is wereldwijd finalist Blockchain Challenge Dubai

SettleMint is wereldwijd finalist Blockchain Challenge Dubai

Leuven, BE - SettleMint, een blockchain startup uit Leuven, is geselecteerd als één van de twintig finalisten wereldwijd voor de ‘SDO Blockchain Challenge’. De eerste editie van de wedstrijd, die als doel heeft het beste blockchain talent ter wereld te ontdekken gaat door op 29 en 30 mei 2017 in Dubai.

Start-up SettleMint overbrugt de kloof tussen de zakenwereld enerzijds en blockchain technologie anderzijds. Het bedrijf ontwikkelt hiervoor een middleware die complexe blockchain logica herleidt naar eenvoudige oplossingen, geschikt voor nagenoeg elke industrie. Daarnaast zet Settlemint zich actief in voor het verkleinen van de ‘Skills Gap’ door het organiseren van wereldwijde opleidingen voor professionals.

'The happiest city on earth'
Smart Dubai Office (SDO) is een initiatief dat haar bestaan dankt aan de visie van Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum om van Dubai ‘the happiest city on earth’ te maken. Deze organisatie wil van Dubai een vlekkeloze, efficiënte en veilige stad maken door stadsdiensten slim te transformeren en waar nodig over te zetten op blockchain technologie.

Om van Dubai een ’blockchain-powered city’ te maken tegen 2020, werd de ‘SDO Blockchain Challenge’ in het leven geroepen, een samenwerking tussen Smart Dubai en startup incubator 1776. Zij gaan samen op zoek naar de meest innovatieve blockchain toepassingen wereldwijd.

Alle finalisten reizen naar Dubai af om deel te nemen aan een tweedaags programma waaronder een pitch voor investeerders, experten, particuliere en openbare instellingen. Op het einde van de wedstrijd worden drie winnaars gekozen die elk een geldsom variërend tussen 20.000 en 10.000 dollar ontvangen. Daar bovenop mogen ze hun product of dienst op basis van blockchain-technologie in Dubai zelf implementeren.

Op 30 mei worden de winnaars van de SDO Blockchain Challenge bekendgemaakt.

SettleMint maakt deel uit van accelerator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

////////

Over SettleMint
Wij helpen bedrijven die willen innoveren met blockchain technologie. Dit omvat zowel het optimaliseren van huidige bedrijfsprocessen, het aanboren van nieuwe inkomstenbronnen en het volledig heruitvinden van bestaande businessmodellen.
Wij bieden onze klanten ‘Mint’, een middleware die complexe blockchain logica vertaalt naar een reeks eenvoudige businessoplossingen in de vorm van SDK’s.
Om de veelzijdigheid van ‘Mint’ te illustreren, ontwikkelden we een aantal werkende proof-of-concepts: SettleMint Notary voor administratieve zaken, SettleMint BallotBox voor toepassingen die betrekking hebben op het registreren van een ‘stem’ en SettleMint DataBroker, een platform voor kopers en verkopers van IoT sensor data.
www.settlemint.io

Over de SDO Blockchain Challenge
https://www.1776.vc/sdo-blockchain-challenge/
http://www.smartdubai.ae/foundation_pillars.php

Volg Settlemint op
https://www.linkedin.com/company/settlemint
https://twitter.com/settlemintio
https://www.facebook.com/settlemintIO/
https://www.instagram.com/settlemintio/
https://www.youtube.com/channel/UCGo8NhGJqtBo6y6GFWUB-rg

Contacteer ons
Roderik van der Veer SettleMint Founder & CTO
Sofie Boon Communicatie SettleMint
Roderik van der Veer SettleMint Founder & CTO
Sofie Boon Communicatie SettleMint
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen