Small Teaser haalt 800.000 euro op in eerste kapitaalsronde

Start-up Small Teaser sloot deze week een eerste kapitaalronde af van in totaal 800.000 euro. Onder andere investeringsfonds LRM, accelerator The Co-Foundry en enkele business angels investeren mee in de start-up. Small Teaser, door Startups.be verkozen tot 'Start-up of the Year 2017' zal het vers geld voornamelijk besteden aan R&D en marketing. De oprichters willen het platform nu ook lanceren in de VS.

Small Teaser werd in juli 2015 opgericht door de tweeling Stijn en Ruth Janssens en biedt naast een nieuwe manier van bloggen ook een verdienmodel met advertentie-inkomsten aan.  

“Meer en meer mensen bloggen, willen snel een lezerspubliek opbouwen en als het mogelijk is ook nog financieel beloond worden. Met Small Teaser kunnen gebruikers hun eigen digitale publicaties lanceren of mee bloggen in een bestaande, op interesse gebaseerde, publicatie. De combinatie van een instant lezerspubliek met onze ingebouwde advertentie-server maakt Small Teaser uniek en zorgt ervoor dat we bloggers onmiddellijk kunnen belonen met een deel van de advertentie-inkomsten”, vertelt Stijn Janssens.

Het opgehaald kapitaal zal voornamelijk ingezet worden om nieuwe gebruikers aan te trekken. “We zijn vandaag in meerdere landen actief, maar het grootste groeipotentieel voor ons platform zien we in de VS. Na maanden van technische optimalisaties en marketingexperimenten zijn we klaar om te schalen,” legt Ruth Janssens uit.

Het vers kapitaal voor Small Teaser komt van Belgische investeerders: het investeringsfonds The Co-Foundry brengt samen met business angels Frank Bekkers, Koen Desmedt (ex Mobile Vikings) en Bart Claeys de nodige middelen in. LRM en imec.istart kondigden vorig jaar hun investering in het jonge bedrijf al aan.

Ruth en Stijn Janssens zijn verheugd met de steun van de investeerders: “Hun jarenlange expertise komt zeker van pas tijdens onze internationale expansie de komende maanden. Tegelijk zijn we al volop bezig met de voorbereidingen van onze volgende, mogelijk ook internationale, kapitaalverhoging.”

Start up of the Year 2017
In maart werd Small Teaser verkozen tot “Start-up of the Year 2017”. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door Startups.be aan de meest inspirerende onderneming uit de Belgische start-up wereld.

Het hoofdkantoor van Small Teaser blijft gevestigd op de Hasseltse Corda Campus waar ze ook kunnen rekenen op de ondersteuning van imec.istart en accelerator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Zin om zelf te beginnen bloggen? Bezoek dan zeker eens www.smallteaser.com

////////

Over Small Teaser
Small Teaser is een community blogging platform dat schrijvers beloont met een deel van de advertentie-inkomsten.www.smallteaser.com

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen