Sociaal netwerk voor jonge ouders bundelt kindvriendelijke adresjes

Sociaal netwerk voor jonge ouders bundelt kindvriendelijke adresjes

PARC APP lanceert na vier maanden en ruim 20.000 gedeelde activiteiten nieuwe feature

Woensdag 3 januari 2018 — Vakantie, kinderen die jengelen om iets te gaan doen, maar je vindt niet meteen inspiratie? De gratis app PARC, een sociaal netwerk dat ouders helpt om de agenda van hun kinderen bij te houden en te delen met andere ouders, bundelt voortaan ook adresjes voor leuke activiteiten. Dat zijn er nu al een honderdtal, maar met de hulp van de parent community moeten de tips snel vermenigvuldigen.

PARC wil een antwoord bieden op de vaak drukke sociale agenda’s die kinderen – en dus noodgedwongen ook hun ouders – er tegenwoordig vaak op nahouden. De app laat ouders toe om de activiteiten van hun kinderen te plannen, maar vooral ook om die te delen met andere ouders. Om samen dingen te ondernemen en om elkaars opvangproblemen op te lossen. Jonge mama’s en jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts lanceerden PARC begin september. Ondertussen werd de app al 7.000 keer gedownload, en de gebruikers deelden samen al meer dan 20.000 activiteiten.

Leuke adresjes
PARC krijgt er nu een gloednieuwe feature bij: de ‘Adresjes’. “Elke ouder zal het wel herkennen: je hebt vakantie, je hebt geen zin om binnen te zitten met de kinderen, maar je bent die speeltuin waar je de voorbije drie dagen zat helemaal beu. Of je wil met het gezin een hapje gaan eten, maar je zoekt een restaurant waar ze niet opschrikken van kinderen die een beetje lawaai maken en al eens een friet met hun vingers durven eten. Voor die momenten willen we met PARC een oplossing bieden”, leggen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts uit. “Nu hebben we al een honderdtal tips voor België en Nederland, maar dat zullen er dankzij onze community heel snel veel meer worden."

Winkelen, Doen en Eten & Drinken
Bij ‘Adresjes’ vinden ouders een massa inspiratie voor activiteiten die ze samen met hun kinderen kunnen ondernemen. Die zijn onderverdeeld in drie categorieën: Winkelen, Doen, en Eten en Drinken. Ouders kunnen adresjes zoeken, maar ze kunnen er dus ook zelf toevoegen. “En binnenkort willen we ook de organisaties en bedrijven achter leuke, kindvriendelijke plekken – theaterzalen, sportclubs, speeltuinen, musea,… - de kans geven om hun kalenders te delen via PARC”, voegen de oprichters er nog aan toe. “Zo vinden ouders de favoriete plekken en activiteiten van hun kinderen automatisch terug in hun PARC-agenda.”

Tips voor de kerstvakantie

  • Wist je dat er een heus safaripark bestaat waar je oog in oog komt te staan met wilde dieren?
  • Wist je dat er een museum bestaat van het dagelijkse leven?
  • Wist je dat je kan slapen in een trein of ufo op een omgebouwde boerderij?
  • Wist je dat er een restaurant bestaat waar kinderen hun eigen private speelverdieping hebben?
  • Wist je dat er een plek bestaat waar jij en je kinderen zelf je eigen kaas kunnen maken?
  • Vind dat en meer dan 100 geweldig inspirerende tips voor zowel België als Nederland in PARC!

PARC is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.

Saar Dietvorst Start it @KBC
Sabine Minutillo Co-founder at PARC