Sociaal netwerk voor jonge ouders bundelt kindvriendelijke adresjes

Sociaal netwerk voor jonge ouders bundelt kindvriendelijke adresjes

PARC APP lanceert na vier maanden en ruim 20.000 gedeelde activiteiten nieuwe feature

Vakantie, kinderen die jengelen om iets te gaan doen, maar je vindt niet meteen inspiratie? De gratis app PARC, een sociaal netwerk dat ouders helpt om de agenda van hun kinderen bij te houden en te delen met andere ouders, bundelt voortaan ook adresjes voor leuke activiteiten. Dat zijn er nu al een honderdtal, maar met de hulp van de parent community moeten de tips snel vermenigvuldigen.

PARC wil een antwoord bieden op de vaak drukke sociale agenda’s die kinderen – en dus noodgedwongen ook hun ouders – er tegenwoordig vaak op nahouden. De app laat ouders toe om de activiteiten van hun kinderen te plannen, maar vooral ook om die te delen met andere ouders. Om samen dingen te ondernemen en om elkaars opvangproblemen op te lossen. Jonge mama’s en jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts lanceerden PARC begin september. Ondertussen werd de app al 7.000 keer gedownload, en de gebruikers deelden samen al meer dan 20.000 activiteiten.

Leuke adresjes
PARC krijgt er nu een gloednieuwe feature bij: de ‘Adresjes’. “Elke ouder zal het wel herkennen: je hebt vakantie, je hebt geen zin om binnen te zitten met de kinderen, maar je bent die speeltuin waar je de voorbije drie dagen zat helemaal beu. Of je wil met het gezin een hapje gaan eten, maar je zoekt een restaurant waar ze niet opschrikken van kinderen die een beetje lawaai maken en al eens een friet met hun vingers durven eten. Voor die momenten willen we met PARC een oplossing bieden”, leggen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts uit. “Nu hebben we al een honderdtal tips voor België en Nederland, maar dat zullen er dankzij onze community heel snel veel meer worden."

Winkelen, Doen en Eten & Drinken
Bij ‘Adresjes’ vinden ouders een massa inspiratie voor activiteiten die ze samen met hun kinderen kunnen ondernemen. Die zijn onderverdeeld in drie categorieën: Winkelen, Doen, en Eten en Drinken. Ouders kunnen adresjes zoeken, maar ze kunnen er dus ook zelf toevoegen. “En binnenkort willen we ook de organisaties en bedrijven achter leuke, kindvriendelijke plekken – theaterzalen, sportclubs, speeltuinen, musea,… - de kans geven om hun kalenders te delen via PARC”, voegen de oprichters er nog aan toe. “Zo vinden ouders de favoriete plekken en activiteiten van hun kinderen automatisch terug in hun PARC-agenda.”

Tips voor de kerstvakantie

  • Wist je dat er een heus safaripark bestaat waar je oog in oog komt te staan met wilde dieren?
  • Wist je dat er een museum bestaat van het dagelijkse leven?
  • Wist je dat je kan slapen in een trein of ufo op een omgebouwde boerderij?
  • Wist je dat er een restaurant bestaat waar kinderen hun eigen private speelverdieping hebben?
  • Wist je dat er een plek bestaat waar jij en je kinderen zelf je eigen kaas kunnen maken?
  • Vind dat en meer dan 100 geweldig inspirerende tips voor zowel België als Nederland in PARC!

PARC is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 650 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen