SpareSpace lanceert platform voor het huren en verhuren van vrije ruimten

SpareSpace lanceert platform voor het huren en verhuren van vrije ruimten

Brussel - Start-up SpareSpace lanceert een applicatie waarmee mensen unieke vrije ruimten kunnen ontdekken en gebruiken voor een korte termijn. Panden die vaak leeg staan, krijgen op die manier een nieuwe, tijdelijke bestemming. SpareSpace speelt daarmee in op de steeds populairder wordende 'deeleconomie' en biedt zo een antwoord op enkele hedendaagse problemen zoals leegstand en zware huurcontracten.

Ben je op zoek naar een meeting room, ingerichte fotostudio, feestlocatie of pop-up-ruimte? Via goSpareSpace.com kan je snel en eenvoudig vrijstaande en verborgen ruimten vinden, huren en gebruiken. Je kijkt wat er vrij is in je buurt en legt met één klik de ruimte vast. Betalen doe je meteen online.

Als verhuurder kan je op goSpareSpace.com een ruimte aanbieden voor een uur, een dag, een week of langer. Dat betekent dus een extra inkomen voor de lege ruimten in je kantorencomplex of handelspand, waarop je geen langetermijncontracten hebt lopen. SpareSpace neemt de administratieve afhandeling voor zijn rekening. Je hoeft geen contracten meer op te stellen en je ontvangt tijdig je betaling. SpareSpace lost op die manier een van je grootste zorgen als verhuurder op. 

Antwoord op leegstand 
Leegstand is een grote plaag in veel Vlaamse steden en gemeenten. Heel wat eigenaars van winkelpanden krijgen hun ruimten niet meer verhuurd. Op SpareSpace kunnen eigenaars hun vrije panden gratis in de kijker zetten en ter beschikking stellen voor verhuur. Hierdoor kunnen panden die al langer leegstaan terug in de markt worden gezet. 

Dankzij SpareSpace wordt elke ruimte een polyvalente ruimte. Pop-up stores of jonge starters krijgen via SpareSpace de kans om een pand in het stadscentrum te gebruiken voor enkele uren, dagen of weken. Je kan zelfs kiezen voor een uniek winkelpand als locatie voor een vrijgezellen- of verjaardagsfeest.  

Geen administratieve rompslomp meer 
Een huurcontract afsluiten brengt heel wat administratieve ballast met zich mee. SpareSpace maakt het verhuren van een ruimte een pak eenvoudiger: het platform werkt net als een webshop en is volledig geautomatiseerd en gebruiksvriendelijk. 

Geen zware huurcontracten 
Huurcontracten lopen vaak over enkele jaren en kunnen, al naargelang de locatie, hoog oplopen. Dankzij SpareSpace zijn er echter helemaal geen contracten nodig. Je kan locaties snel en eenvoudig verhuren en huren, voor korte periodes en aan lagere prijzen.

SpareSpace maakt deel uit van Start it @kbc die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen