Start it @KBC en HubSpot versnellen samen groei van start-ups

Start it @KBC en HubSpot versnellen samen groei van start-ups

#internetday

Start it @KBC, de grootste accelerator voor start-ups in België, verwelkomt HubSpot als nieuwe partner. Het softwareplatform van het toonaangevende technologiebedrijf geeft de start-ups niet alleen de mogelijkheid om processen te automatiseren, maar geeft hen ook een beter inzicht in klantervaringen. Zo kunnen ze sneller schalen en zijn ze gewapend om de concurrentie met de grote corporates aan te gaan. 

De samenwerking met HubSpot laat de start-ups in het ecosysteem van Start it @KBC toe om beter in te spelen op wat er leeft bij hun klanten. “HubSpot brengt marketing, sales en klantinzichten samen in één tool”, legt managing director Anna Thomlinson van Start it @KBC uit. “Inzicht krijgen in hoe klanten met je product omgaan, is vandaag vaak belangrijker dan het product zélf. Een middelmatig product dat een sterke digitale klantervaring biedt, zal beter verkopen dan een uitstekend product zonder online strategie.”

De start-ups die deel uitmaken van Start it @KBC krijgen tot 90 procent korting op de software van HubSpot voor marketing, sales en services (de CRM-software is gratis voor alle gebruikers). De start-ups kunnen ook webinars volgen via het HubSpot-platform en beroep doen op de expertise van het snelgroeiende bedrijf: realtime suggesties om hun SEO te verbeteren, tips om beter te reageren op sociale media, automatisch gepersonaliseerde follow-up van klanten,… 

Ondersteuning om platform optimaal te benutten

De samenwerking tussen Start it @KBC en HubSpot kadert in het speciale programma dat het technologiebedrijf heeft opgezet om start-ups te helpen groeien, verduidelijkt Kaythlin Das, business development Manager van HubSpot voor Startups. “België heeft een groeiende community van gepassioneerde start-ups. We willen de oprichters niet alleen de tools in handen geven om efficiënter te werken en hun klanten beter te begrijpen, we willen hen daar ook continu in begeleiden.”

Elixir Solutions, een ‘afgestudeerde’ start-up uit de Start it @KBC community én partner van HubSpot, zal de oprichters ondersteunen om het maximale uit de HubSpot-platform te halen. “Start-ups willen zoveel mogelijk zelf doen en hebben vaak geen budget om een dure, maandelijkse fee te betalen aan een agency”, weet Carl Bouckaert, CEO Elixir Solutions, uit ervaring. “Daarom biedt Elixir hen de mogelijkheid om ad hoc HubSpot expertise aan te kopen op een pay-as-you-go basis én geven we hen training om de mogelijkheden van de tools optimaal te benutten.”

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen één jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. Vandaag heeft de accelerator een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, PfizerTelenet, Universitet Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen