Start it @KBC en HubSpot versnellen samen groei van start-ups

Start it @KBC en HubSpot versnellen samen groei van start-ups

#internetday

Start it @KBC, de grootste accelerator voor start-ups in België, verwelkomt HubSpot als nieuwe partner. Het softwareplatform van het toonaangevende technologiebedrijf geeft de start-ups niet alleen de mogelijkheid om processen te automatiseren, maar geeft hen ook een beter inzicht in klantervaringen. Zo kunnen ze sneller schalen en zijn ze gewapend om de concurrentie met de grote corporates aan te gaan. 

De samenwerking met HubSpot laat de start-ups in het ecosysteem van Start it @KBC toe om beter in te spelen op wat er leeft bij hun klanten. “HubSpot brengt marketing, sales en klantinzichten samen in één tool”, legt managing director Anna Thomlinson van Start it @KBC uit. “Inzicht krijgen in hoe klanten met je product omgaan, is vandaag vaak belangrijker dan het product zélf. Een middelmatig product dat een sterke digitale klantervaring biedt, zal beter verkopen dan een uitstekend product zonder online strategie.”

De start-ups die deel uitmaken van Start it @KBC krijgen tot 90 procent korting op de software van HubSpot voor marketing, sales en services (de CRM-software is gratis voor alle gebruikers). De start-ups kunnen ook webinars volgen via het HubSpot-platform en beroep doen op de expertise van het snelgroeiende bedrijf: realtime suggesties om hun SEO te verbeteren, tips om beter te reageren op sociale media, automatisch gepersonaliseerde follow-up van klanten,… 

Ondersteuning om platform optimaal te benutten

De samenwerking tussen Start it @KBC en HubSpot kadert in het speciale programma dat het technologiebedrijf heeft opgezet om start-ups te helpen groeien, verduidelijkt Kaythlin Das, business development Manager van HubSpot voor Startups. “België heeft een groeiende community van gepassioneerde start-ups. We willen de oprichters niet alleen de tools in handen geven om efficiënter te werken en hun klanten beter te begrijpen, we willen hen daar ook continu in begeleiden.”

Elixir Solutions, een ‘afgestudeerde’ start-up uit de Start it @KBC community én partner van HubSpot, zal de oprichters ondersteunen om het maximale uit de HubSpot-platform te halen. “Start-ups willen zoveel mogelijk zelf doen en hebben vaak geen budget om een dure, maandelijkse fee te betalen aan een agency”, weet Carl Bouckaert, CEO Elixir Solutions, uit ervaring. “Daarom biedt Elixir hen de mogelijkheid om ad hoc HubSpot expertise aan te kopen op een pay-as-you-go basis én geven we hen training om de mogelijkheden van de tools optimaal te benutten.”

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen