Start it @KBC en Pfizer lanceren partnership

Start it @KBC en Pfizer lanceren partnership

  • Start-ups krijgen toegang tot sterk gereguleerde healthcaresector
  • Kunnen gebruikmaken van internationaal netwerk en expertise van Pfizer
  • Innovatie en potentieel in België boosten

OOSTENDE – Pfizer, wereldwijd pionier in de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en vaccins, gaat in zee met Start it @KBC, de grootste accelerator van België. Het gloednieuwe partnership werd officieel bekendgemaakt tijdens het driedaags start-upfestival Start it @KBSEA, een organisatie van Start it @KBC en de stad Oostende. De samenwerking opent voor healthtech start-ups de deuren van de sterk gereguleerde healthcaresector. Ze genieten niet alleen van nog meer kennis en expertise, maar krijgen ook toegang tot een internationaal netwerk. Doel: innovaties op het vlak van medtech boosten.

Start it @KBC werkte al succesvol samen met Voka Healthimec en enkele grote hospitalen, maar Pfizer is nu de eerste structurele healthcarepartner van de start-upcommunity. Dankzij het partnership kan de accelerator zijn medtech start-ups een internationaal platform bieden en hen optimaal ondersteunen. Ze kunnen gebruikmaken van het internationale netwerk van Pfizer en een beroep doen op de topexperts die het bedrijf ter beschikking stelt als mentor of coach.

“Voor Start it @KBC opent dit partnership meer dan één deur. In de eerste plaats voor ‘onze’ meer dan 50 start-ups in de healthcaresector. Zij krijgen nu toegang tot de expertise en het internationale netwerk van een van de grootste biofarmaceutische spelers ter wereld. We doen dan ook een warme oproep aan alle healthtech start-ups om hun kandidatuur in te dienen voor onze volgende selectieronde in september”, zegt Lode Uytterschaut, founder van Start it @KBC.

Innovaties en challenges
Pfizer is al meer dan 50 jaar actief in België en staat met vier gespecialiseerde sites in Puurs, Elsene, Zaventem en Anderlecht internationaal hoog aangeschreven op het vlak van expertise en innovatie. De Amerikaanse geneesmiddelenproducent ontwikkelt en produceert geneesmiddelen en vaccins, die hij verdeelt over de hele wereld. Maar er is meer. Onder het motto ‘We innovate to improve your life. Let’s connect!’ is het bedrijf voortdurend op zoek naar innovaties die significant het leven van patiënten verbeteren, met een sterke focus op patient empowerment. Met andere woorden, de patiënt die zelf zijn ziekte of aandoening beheert, in nauw overleg met een professionele zorgverlener.

Pfizer hoopt dankzij het partnership met Start it @KBC te kunnen rekenen op de creativiteit en brainpower van de start-ups en de partners binnen de Start it @KBC community.

“We zijn ervan overtuigd dat door samen te werken innovatie sneller bij patiënten, artsen en ziekenhuizen terechtkomt. Voor ons is het partnership met Start it @KBC de ideale manier om onze farmaceutische expertise te koppelen aan de technologische knowhow van start-ups. Zo willen we samen sneller impactvolle innovaties ontwikkelen die de patiënten helpen”, zegt Karel Van De Sompel, Country Manager en Managing Director van Pfizer in België.

België, Health Valley
België heeft heel wat innovatief talent in huis op het vlak van healthcare en medtech, een verzamelnaam voor innovatieve medisch-technologische toepassingen. Maar jammer genoeg wordt die kwaliteit nog al te vaak onderbelicht. Om dat potentieel de nodige boost te geven en volop te helpen ontplooien, engageert Pfizer zich in het kader van dit nieuwe partnership om experts ter beschikking te stellen van de start-ups in de Start it @KBC community.

“We nemen onze verantwoordelijkheid en gaan onze expertise inzetten voor start-ups die iets willen betekenen in healthcare, maar evengoed daarbuiten. We willen samenwerken rond specifieke uitdagingen waar technologische innovaties een meerwaarde voor de patiënt zouden kunnen betekenen. Dat kan gaan van oncologie, inflammatie, zeldzame ziekten, cardiologie, vaccins, maar ook over distributie of opvolging van geneesmiddelen. Samen met Start it @KBC koesteren we de ambitie om van België een innovatieve health valley gedreven door technologie te maken”, besluit Karel Van De Sompel.

Healthtech start-ups die deel willen uitmaken van Start it @KBC kunnen hun dossier voor de volgende pitchwave indienen vóór 18 september, via www.startit.be.

////////

Over Pfizer België
Pfizer ontdekt, ontwikkelt, produceert en verdeelt geneesmiddelen en vaccins. Pfizer wil bijdragen tot een betere gezondheid en welzijn van iedereen, in elke fase van het leven. Samen met de overheid en andere gezondheidspartners werkt Pfizer aan een kwaliteitsvolle en toegankelijke gezondheidszorg. De patiënt staat in dit verhaal centraal.

Omwille van de expertise van het personeel en het academisch onderzoek van hoog niveau, blijft Pfizer jaar na jaar investeren in België. Pfizer telt 2.600 werknemers in België, goed voor 3% van het totale personeelsbestand van Pfizer wereldwijd. Pfizer België omvat vier vestigingen: 1) Anderlecht, waar zich de Pfizer Clinical Research Unit bevindt. Dit is een volledig uitgerust fase 1-onderzoekscentrum. Met dat van New Haven (US) is het een van de twee fase 1 Pfizer-onderzoekscentra in de wereld, 2) Elsene, het Belgische hoofdkwartier, 3) Puurs, de productie- en verpakkingssite van Pfizer, en 4) Zaventem, het internationaal Logistics Center van Pfizer.

Voor meer informatie: www.pfizer.be of op Facebook en Twitter.

Contacteer ons
Mirella Kerremans Persverantwoordelijke, Start it @KBC
Steven Kussé Persverantwoordelijke, Pfizer België
Mirella Kerremans Persverantwoordelijke, Start it @KBC
Steven Kussé Persverantwoordelijke, Pfizer België
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen