Start it @KBC en The Rain Gods kondigen partnership aan

Start it @KBC en The Rain Gods kondigen partnership aan

Eerste grensoverschrijdende programma om GovTech start-ups te ondersteunen

Donderdag 20 december 2018 - Start it @KBC, de grootste Belgische accelerator, en The Rain Gods, het bedrijf achter de Londense start-up incubator Rain Cloud, gaan samenwerken om GovTech-bedrijven te ondersteunen. Het is de eerste grensoverschrijdende samenwerking van zijn soort en stelt start-ups in staat hun ideeën internationaal aan te bieden.

GovTech, of voluit “Government Technology”, is een relatief nieuw vakgebied waarbij ondernemers oplossingen creëren voor de problemen van lokale, regionale en nationale overheden om te komen tot efficiëntere beslissingsprocessen, verbeterde openbare diensten en sterkere banden tussen de burgers en hun vertegenwoordigers. De overheid kan worden beschouwd als de grootste industrie ter wereld met een uitgave van €8,32 triljoen per jaar (15% van het wereldwijde BBP) en tal van ondernemingen en organisaties die infrastructuur, diensten en operationele ondersteuning aanleveren. De sector biedt belangrijke kansen voor start-ups en hun investeerders.

Start it @KBC heeft al meerdere successen in GovTech op zijn conto met bedrijven zoals CitizenLab, Tree Company, Xpand, Apolitical en Digiconsul. Het Londense The Rain Cloud biedt onderdak aan een ecosysteem van zestien organisaties in de GovTech en publieke sector, inclusief techbedrijven zoals Spend Network, een databedrijf gespecialiseerd in overheidsinkopen, en het politieke mediabedrijf Simple Politics, alsook denktanken en consultancybedrijven die staan voor innovaties in de publieke sector zoals TSIP, het New Local Government Network en Demos.

Internationale sales
Vanaf vandaag kunnen start-ups die focussen op GovTech en de publieke sector gebruik maken van de bureauruimtes en vergaderzalen van Start it @KBC in Brussel en The Rain Gods in Londen waardoor ze toegang krijgen tot respectievelijk het Verenigd Koninkrijk, de tweede grootste economie van europa, en Brussel met zijn concentratie van regionale, nationale en Europese overheidsinstellingen. De bedrijven zullen ook gebruik kunnen maken van het internationale adviesnetwerk, en investerings- en verkoopsmogelijkheden.

Verwacht wordt dat het nieuwe partnership de start-ups van Start it @KBC en The Rain Gods nieuwe sales zal opleveren, en zal zorgen voor jobs en groei in Brussel en Londen.

Timothy Barnes, de oprichter van The Rain Gods, gelooft dat de samenwerking een betekenisvolle stap is om start-ups te helpen bij het overwinnen van de moeilijkheden om de eerste keer internationaal te gaan.

Dit partnership stelt ons in staat de veelbelovende bedrijven die uit de Britse en Belgische start-up communities komen te ondersteunen bij hun ambitie om hun innovatieve producten voor de eerste keer internationaal aan te bieden. We delen het geloof dat de overheid en de publieke sector radicaal verbeterd kan worden door nieuwe technologieën en een nieuwe manier van denken, en dat dit kleine ondernemingen in beide landen kan helpen om nieuwe markten aan te boren.

Anna Thomlinson, Managing Director van Start it @KBC, is blij met het vooruitzicht van dit nieuwe grensoverschrijdende partnership.

"De knowhow van de meer gevestigde organisaties binnen de community van The Rain Gods en in het team van Tim vormt een geweldig netwerk voor de start-ups in ons netwerk die in een eerste ontwikkelingsfase zitten. In ruil bieden wij toegang tot mogelijk de drukste politieke hub ter wereld. We staan nog helemaal aan het begin van deze evolutie waarbij overheden worden verbeterd door moderne technologieën en ik kijk uit naar de impact van ons partnership op die ontwikkeling."

Het Londense Spend Network is alvast een  van de eerste Britse bedrijven dat zal maken van de Belgische faciliteiten en ziet reële groeimogelijkheden,

Ian Makgill, oprichter Spend Network: “Spend Network heeft de grootste databank van overheidsaankopen ter wereld en wij kunnen overheden helpen bij beslissingen om verspilling en corrupties tegen te gaan. We hebben onze business ontwikkeld in het VK maar er is interesse in onze knowhow vanuit Europese instellingen en vanuit andere Europese landen. toegang tot een basis in Brussel zal ons helpen hen beter te bedienen en zal een boost geven aan onze business.

////

Over The Rain Gods en Ran Cloud

The Rain Gods is een private onderneming die werkt met grote organisaties om ecosystemen te ontwikkelen die hun core activiteiten ondersteunen. Het bedrijf beheert de incubator Rain Cloud Victoria voor start-ups en aanverwante organisaties in de GovTech en CivTech. De community opende in 2016 en was het eerste co-working initiatief om zich te focussen op commerciële bedrijven in de overheid en de publieke diensten. Momenteel zijn er zestien bedrijven, think tanks en sociale ondernemingen gehuisvest.

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen