Start it @KBC en The Rain Gods kondigen partnership aan

Start it @KBC en The Rain Gods kondigen partnership aan

Eerste grensoverschrijdende programma om GovTech start-ups te ondersteunen

Donderdag 20 december 2018 - Start it @KBC, de grootste Belgische accelerator, en The Rain Gods, het bedrijf achter de Londense start-up incubator Rain Cloud, gaan samenwerken om GovTech-bedrijven te ondersteunen. Het is de eerste grensoverschrijdende samenwerking van zijn soort en stelt start-ups in staat hun ideeën internationaal aan te bieden.

GovTech, of voluit “Government Technology”, is een relatief nieuw vakgebied waarbij ondernemers oplossingen creëren voor de problemen van lokale, regionale en nationale overheden om te komen tot efficiëntere beslissingsprocessen, verbeterde openbare diensten en sterkere banden tussen de burgers en hun vertegenwoordigers. De overheid kan worden beschouwd als de grootste industrie ter wereld met een uitgave van €8,32 triljoen per jaar (15% van het wereldwijde BBP) en tal van ondernemingen en organisaties die infrastructuur, diensten en operationele ondersteuning aanleveren. De sector biedt belangrijke kansen voor start-ups en hun investeerders.

Start it @KBC heeft al meerdere successen in GovTech op zijn conto met bedrijven zoals CitizenLab, Tree Company, Xpand, Apolitical en Digiconsul. Het Londense The Rain Cloud biedt onderdak aan een ecosysteem van zestien organisaties in de GovTech en publieke sector, inclusief techbedrijven zoals Spend Network, een databedrijf gespecialiseerd in overheidsinkopen, en het politieke mediabedrijf Simple Politics, alsook denktanken en consultancybedrijven die staan voor innovaties in de publieke sector zoals TSIP, het New Local Government Network en Demos.

Internationale sales
Vanaf vandaag kunnen start-ups die focussen op GovTech en de publieke sector gebruik maken van de bureauruimtes en vergaderzalen van Start it @KBC in Brussel en The Rain Gods in Londen waardoor ze toegang krijgen tot respectievelijk het Verenigd Koninkrijk, de tweede grootste economie van europa, en Brussel met zijn concentratie van regionale, nationale en Europese overheidsinstellingen. De bedrijven zullen ook gebruik kunnen maken van het internationale adviesnetwerk, en investerings- en verkoopsmogelijkheden.

Verwacht wordt dat het nieuwe partnership de start-ups van Start it @KBC en The Rain Gods nieuwe sales zal opleveren, en zal zorgen voor jobs en groei in Brussel en Londen.

Timothy Barnes, de oprichter van The Rain Gods, gelooft dat de samenwerking een betekenisvolle stap is om start-ups te helpen bij het overwinnen van de moeilijkheden om de eerste keer internationaal te gaan.

Dit partnership stelt ons in staat de veelbelovende bedrijven die uit de Britse en Belgische start-up communities komen te ondersteunen bij hun ambitie om hun innovatieve producten voor de eerste keer internationaal aan te bieden. We delen het geloof dat de overheid en de publieke sector radicaal verbeterd kan worden door nieuwe technologieën en een nieuwe manier van denken, en dat dit kleine ondernemingen in beide landen kan helpen om nieuwe markten aan te boren.

Anna Thomlinson, Managing Director van Start it @KBC, is blij met het vooruitzicht van dit nieuwe grensoverschrijdende partnership.

"De knowhow van de meer gevestigde organisaties binnen de community van The Rain Gods en in het team van Tim vormt een geweldig netwerk voor de start-ups in ons netwerk die in een eerste ontwikkelingsfase zitten. In ruil bieden wij toegang tot mogelijk de drukste politieke hub ter wereld. We staan nog helemaal aan het begin van deze evolutie waarbij overheden worden verbeterd door moderne technologieën en ik kijk uit naar de impact van ons partnership op die ontwikkeling."

Het Londense Spend Network is alvast een  van de eerste Britse bedrijven dat zal maken van de Belgische faciliteiten en ziet reële groeimogelijkheden,

Ian Makgill, oprichter Spend Network: “Spend Network heeft de grootste databank van overheidsaankopen ter wereld en wij kunnen overheden helpen bij beslissingen om verspilling en corrupties tegen te gaan. We hebben onze business ontwikkeld in het VK maar er is interesse in onze knowhow vanuit Europese instellingen en vanuit andere Europese landen. toegang tot een basis in Brussel zal ons helpen hen beter te bedienen en zal een boost geven aan onze business.

////

Over The Rain Gods en Ran Cloud

The Rain Gods is een private onderneming die werkt met grote organisaties om ecosystemen te ontwikkelen die hun core activiteiten ondersteunen. Het bedrijf beheert de incubator Rain Cloud Victoria voor start-ups en aanverwante organisaties in de GovTech en CivTech. De community opende in 2016 en was het eerste co-working initiatief om zich te focussen op commerciële bedrijven in de overheid en de publieke diensten. Momenteel zijn er zestien bedrijven, think tanks en sociale ondernemingen gehuisvest.

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen