Start it @KBC houdt succesvolste pitchwave ooit: kwaliteit én kwantiteit start-upteams blijft stijgen

Start it @KBC houdt succesvolste pitchwave ooit: kwaliteit én kwantiteit start-upteams blijft stijgen

  • 49 nieuwe start-ups vervoegen grootste start-upcommunity van België
  • Kwalitatieve en kwantitatieve topeditie
  • Trends: steeds slimmere technologieën, gemengde internationale start-upteams, opkomst businesses rond diversiteit
  • Gemene deler: duurzaamheid
  • 26,5% vrouwelijke founders in nieuwe teams; Start it @KBC bevestigt voortrekkersrol in 2018

Voor het vijfde jaar op rij pitchten dinsdag 85 Belgische aspirant-ondernemers hun business aan de jury-teams van accelerator Start it @KBC. Daarvan werden 49 start-ups geselecteerd die de jury omver bliezen met doordachte, goed voorbereide pitchdossiers en een veelbelovend businesspotentieel. “Dit was onze 14e pitchwave op vijf jaar tijd, en zowel kwantitatief als kwalitatief valt op dat het Belgische start-uplandschap nu definitief tot volle wasdom is gekomen. Ook steeds meer internationale teams vinden hun weg naar onze creatieve ondernemerscultuur”, vertelt Lode Uytterschaut, founder van Start it @KBC.

Dinsdag 20 februari. De hub van Start it @KBC in de boomende Brusselse Kanaalzone maakt zich op voor de eerste pitchwave van 2018. Maar liefst 168 start-ups dienden een lijvig dossier in, en 85 van hen pitchen vandaag hun idee en businessmodel voor vijf juryteams van doorwinterde ondernemers en investeerders. De inzet: een drie maanden durend intensief acceleratieprogramma op maat, en gedurende anderhalf jaar een werkplek in een van de Start it @KBC hubs, met gespecialiseerde ondersteuning van experts en mentoren. Het resultaat: 49* veelbelovende start-ups maken vandaag hun entree in de grootste start-up community van België: 

BEEGO, BidFirm, Boogo, Breathe, Butterfly Moments, ChoQola, Coasty, creatool, Delayered Computing, Digiteal, dwump, EverybodyChef, Farmdesk, Findout, Funkey, GenePlaza, GuCopia, Joyn Joyn, Justified, Leuven Dynamics, LogiChef, LucidWeb, Macty, Medicheck, NV Tifoman, On-Hertz, ownnr.io, Pathfinder, Peerby, Piximate, Prisma, SAY-IT Labs, Sket.io, Sleepability, Sunulex, Turing, UMFADIDTO, VlotGent, Wetime, Wingparent, WireBit, Wizer, Young Entelechy, Zenmetrics.

Meer informatie over de start-ups vindt u in het persdossier.

Lode Uytterschaut, founder Start it @KBC: "Wie bij Start it @KBC appliceert, steekt heel wat moeite in het opstellen van een dossier. We stellen 20 vragen, geïnspireerd op de vragen van de beste acceleratoren ter wereld. Dat alleen al helpt start-ups vaak verder in het nadenken over hun businessmodel."

Lode Uytterschaut is erg tevreden over de nieuwe lichting start-ups: “Als we het succes van deze pitchwave als een barometer voor het ondernemersklimaat in België mogen beschouwen, zou ik durven stellen dat er een hittegolf op komst is. In de bijna vijf jaar dat we bestaan, beschouw ik dit als de meest succesvolle pitchwave ooit. Onze juryleden, toch van geen kleintje vervaard, werden regelmatig omvergeblazen door de kennis en expertise van de start-upteams. Zo hebben we founders die bij NASA en andere topbedrijven gewerkt hebben of nog steeds werken. Ook het grote aantal gemengde internationale teams is opvallend, een gevolg van de nabijgelegen Europese instellingen. Nog een trend: we zien steeds meer bedrijven die een business ontwikkelen rond het thema ‘diversiteit’, iets waar wij zelf ook op inzetten.”

Duurzaamheid en vrouwelijke ondernemers
De start-ups situeren zich in een ruim spectrum aan sectoren. Lode Uytterschaut, founder Start it @KBC: “Als ik een gemene deler zou moeten noemen, zien we een toenemende focus op duurzaamheid. Logistiek, mobiliteit, health,... komen steeds meer aan bod, vaak gedreven door slimme technologieën. Als accelerator sluiten we daarom partnerships met bedrijven en experts uit die sectoren, die de start-ups hierin zullen ondersteunen.”

Start it @KBC blijft een voortrekkersrol spelen op het vlak van vrouwelijk ondernemerschap. Lode Uytterschaut: “26,5% van de nieuwe start-upteams heeft één of meerdere vrouwelijke founders in de rangen. Het aantal vrouwelijke ondernemers dat zich aanmeldt, blijft toenemen. Ook in 2018 blijven we initiatieven nemen op dit vlak.”

Kick-off day @Telenet Headquarters
Donderdagavond, tijdens de kick-off en in het bijzijn van alle strategische Start it @KBC-partners, maken de 49 nieuwe start-ups kennis met elkaar en krijgen ze alle informatie over het acceleratieprogramma van Start it @KBC.

////

*Enkele start-ups wensen nog niet bekendgemaakt te worden.
Beeldmateriaal pitchwave februari 2018.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen één jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. Vandaag heeft de accelerator een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, PfizerTelenet, Universitet Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen