Start it @KBC, KBC en LRM bundelen de krachten om Limburgse start-ups een boost te geven

Start it @KBC, KBC en LRM bundelen de krachten om Limburgse start-ups een boost te geven

Hasselt, 16 april 2019 - Accelerator Start it @KBC, bankverzekeraar KBC en de Limburgse investeringsmaatschappij LRM slaan de handen in elkaar om de start-ups in de Limburg nog beter te begeleiden. Start-ups die gevestigd zijn in één van de negen Limburgse incubatoren van LRM konden al rekenen op werkruimtes en begeleiding, maar kunnen vanaf nu ook een beroep doen op de financiële expertise van KBC en zich kandidaat stellen voor het acceleratieprogramma van Start it @KBC. Daardoor krijgen de jonge bedrijven toegang tot een internationaal netwerk en nog meer kansen om hun business te doen groeien.

Het Limburgse incubatorennetwerk van LRM bestaat uit negen thematische incubatoren, elk gespecialiseerd in een bepaalde sector. Zo ligt de focus in de Corda INCubator vooral op IT en innovatie, bij Greenville is dat cleantech en bij Agropolis slimme landbouw. Vandaag kunnen de start-ups uit Limburg er al rekenen op een hippe kantooromgeving met bijhorende begeleiding, ondersteuning en een sterk netwerk. Dankzij het partnership met Start it @KBC komt daar nu het internationale ecosysteem van België’s grootste accelerator bovenop. KBC stelt dan weer haar financiële expertise ter beschikking en brengt start-ups in contact met business angels of andere investeerders.

Lode Uytterschaut, founder & CEO van Start it @KBC: “Het ondersteunen van start-ups in gespecialiseerde incubatoren biedt inhoudelijk zeker voordelen, zo kunnen we heel gericht werken. De onderlinge kruisbestuivingen binnen het ecosysteem en ons internationaal netwerk zijn enkele van de grootste troeven van Start it @KBC. We willen met dit partnership dan ook aanvullend en verbindend werken, en samen met KBC en LRM zoveel mogelijk bijdragen aan het succes van Limburgse start-ups.

Wim Leemen, Regional General Manager Limburg Area KBC: “KBC biedt op Corda Campus via de KBC Cube al langer financiële diensten en producten aan op maat van bedrijven en start-ups. Maar dat is niet het belangrijkste. We zullen vanuit KBC vooral helpen waar we kunnen om de business van start-ups vooruit te helpen.

Tom Vanham, CEO LRM: “Jonge bedrijven kunnen veel van elkaar én van experts leren. Een goed uitgebouwd ecosysteem is daarom goud waard. De samenwerking met Start it @KBC vergroot het netwerk van onze Limburgse start-ups en zet deuren open voor startende ondernemers.”

Klaarstomen voor het ondernemerschap

De start-ups die worden geselecteerd door Start it @KBC kunnen een jaar lang gratis gebruik maken van de Hasseltse coworking-ruimte op Corda Campus. Ze mogen deelnemen aan alle workshop binnen de Start it Academy van de accelerator, zijn welkom op tal van start-upevents en krijgen toegang tot een uitgebreid en internationaal netwerk van experts.

//////

OVER KBC GROEP
KBC is een van de leidende financiële groepen in Europa. Het is een omnikanaal bank-verzekeraar met geografische focus op Europa die zich vooral richt tot particulieren, KMO’s en lokale midcap ondernemingen. KBC bekleedt belangrijke, vaak leidende posities in zijn kernmarkten België, Tsjechië, Slowakije, Bulgarije, Hongarije en Ierland. De groep is ook selectief aanwezig in andere landen en regio’s elders in de wereld.KBC behoort tot de grootste ondernemingen van België is genoteerd aan Euronext Brussel.Meer info op www.kbc.com en www.kbc.be.

OVER LRM
LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. We zorgen voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creëren kunnen groeien. Onze financiële middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem. www.lrm.be

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen