Start it @kbc opent nieuwe locatie in hartje Brussel

Eerste Brusselse pitch wave gaat van start

Woensdag 5 augustus 2015 — Op 15 september opent Start it @kbc, in samenwerking met KBC Brussels en Betagroup - met meer dan 8.000 leden de grootste tech community van België - de deuren van zijn vijfde locatie midden in de Europese wijk in Brussel. Op deze nieuwe plek in de hoofdstad vinden startende ondernemers niet alleen gratis huisvesting, maar ook coaching, opleiding en netwerking. En dat allemaal in een inspirerende, internationale setting.

Start it @kbc is een “early stage incubator”, een platform voor startende ondernemers met een innovatief idee. Het geeft hen de kans hun droom waar te maken in een leerrijke en inspirerende omgeving. Sinds de lancering in 2013 opende Start it @kbc al filialen in Antwerpen, Gent, Hasselt en Leuven. Het biedt intussen onderdak aan zowat 180 start-ups en is daarmee de grootste incubator van België.

Op 15 september opent de nieuwste locatie van Start it @kbc haar deuren in de Wetenschapsstraat 23, hartje Brussel. Die opening is meteen ook het startschot van de eerste Brusselse ‘pitch’ van Start it @kbc. Een dag waarop start-ups actief in Hi-Tech, Fin-Tech, sales, design, entertainment, enz. hun innovatieve ideeën mogen voorstellen aan een professionele jury.

Nieuwe pitch wave

We gaan in het typisch internationale Brusselse landschap op zoek naar startende ondernemers met vernieuwende ideeën. We nemen alle projecten onder de loep en pikken er de meest innovatieve en veelbelovende uit. De geselecteerde ondernemers mogen tijdens de pitch op 15 september hun idee live voorstellen aan onze jury. De winnaars krijgen diezelfde dag nog de sleutel van hun gloednieuwe kantoorruimte in Brussel en worden opgenomen in het inspirerende Start it-netwerk. Ze kunnen er ervaringen uitwisselen met onze andere starters en krijgen van onze experts coaching op maat. Wij helpen hun ondernemersdroom waar te maken”, vertelt Patrick Van Loij, de drijvende kracht achter Start it @kbc in Brussel.

Heb jij een sterk idee en zin om je eigen zaak uit de grond te stampen? Neem dan zeker deel aan de eerste Brusselse wave van Start it @kbc. Stel je droomproject voor en dien je pitch ten laatste op 5 september 2015 in via www.startit.be.

Pitch wave Start it @kbc Brussel:

5 augustus: start indienen pitches
5 september: deadline indienen pitches
15 september: Finale pitch en officiële opening Start it @kbc Brussel

Opening party

Tijdens de feestelijke opening op 15 september worden de gelukkige winnaars bekendgemaakt die een plaatsje krijgen in de nieuwe Start it-kantoren in Brussel. De Start it-community, senior ondernemers en influencers krijgen er de kans de nieuwe locatie te ontdekken en te netwerken met andere geïnteresseerden.   

09.00 – 16.00     Pitch

16.00 – 18.00     Aankondiging winnaars, overhandiging sleutel en persmoment

18.00 – 19.00     Pauze

19.00 – 20.00     Keynote door Bruno Wattenbergh

20.00 – 22.00     Open party & networking event

 

////////////////////

 

Perscontact:

Wilt u aanwezig zijn op de persvoorstelling of bent u geïnteresseerd in een interview? Neem dan contact op met

Saar Dietvorst
saar@contentcats.be
T +32 468 19 75 07
@saardietvorst

Patrick Van Loij
patrick.vanloij@kbc.be
T +32 470 50 28 20
@pvanloij

 

About KBC Brussels

KBC Brussels is the joint brand of the former KBC and CBC networks in our capital. Damien Van Renterghem, CEO of KBC Brussels, comments: 'KBC Brussels is aimed specifically at clients and prospects living or working in Brussels. Our headquarters in the centre of Brussels are a perfect reflection of our Brussels, European, cosmopolitan and multi-cultural embeddedness. Moreover, the dynamic character of Brussels is meat and drink to us. Born out of the bank-insurer KBC, we are a true start-up, ready to breathe new life into the financial sector of the Brussels Region.'

http://www.kbcbrussels.be

About Betagroup

Created in 2008, BetaGroup is a non-profit organization and a community which aims to connect entrepreneurs and startups from the tech/web industry.

With more than 8.200 members, BetaGroup gathers passionate people about internet, new technology, e-marketing and online media. From students to investors, through developers, graphic designers or e-marketers, BetaGroup provides a platform to startups and entrepreneurs who want to:

  • Present their products and services and get feedback from the community;
  • Raise money through BetaInvest, the match-making platform between start-ups and investors;
  • Develop business and technological partnerships with start-ups in Belgium and abroad;
  • Attract new prospects thanks to the BetaGroup Corporate program.

http://www.betagroup.be