Start it @KBC strijkt tijdelijk neer in Oostende en wordt Start it @KBSea

Start it @KBC strijkt tijdelijk neer in Oostende en wordt Start it @KBSea

Ontdek de pop-up co-working space en het incubatorprogramma van 23 tem 25/8

Oostende  – Enkele maanden na de BBNY trip, waarbij Start it @kbc met een aantal veelbelovende Belgische start-ups de New Yorkse pitchcultuur verkende, gaat Start it opnieuw op verplaatsing. Van 23 tot 25 augustus strijkt ’s lands krachtigste start-up incubator neer met een pop-up in de lounge van Kursaal Oostende, waar tientallen startende ondernemers zichzelf en elkaar zullen versterken en inspireren, met het oog op toekomstig bedrijfssucces.

Naast een publiek van geïnteresseerde toekomstige klanten en investeerders, staan er voor de start-ups in Oostende ontmoetingen en coachingsessies met een aantal klinkende namen op het programma. Onder andere IT- en durfkapitaalspecialist Frank Maene, professionele storyteller Justine Harcourt de Tourville, en Koen Schrever van KBC Securities staan garant voor een aantrekkelijk programma.

Storytelling day op 23/8
De BBNY trip leerde dat Belgische start-ups nog heel wat stappen kunnen zetten in het pitchen van hun ondernemersverhaal. Professionele storyteller Justine Harcourt de Tourville, die start-up FLAVR naar de overwinning coachte op de fast pitching competition van SXSW in Austin (VS), helpt start-ups tijdens een 2 uur durende workshop hun business pitch aan te scherpen. Aan de hand van een praktisch framework en leerrijke tips vertellen de start-ups in geen tijd een helder, vlot en impactvol verhaal. 's Avonds nemen zo'n 20 start-ups het tegen elkaar op tijdens een voetbaltornooi.

Investor Day op 24/8
Kapitaal aantrekken blijft een van de grootste uitdagingen voor startende ondernemingen. Start it mentoren Frank Maene en Kimball Felix delen hun ervaringen met betrekking tot het ophalen van investeringen. En Koen Schrever van KBC Securities stelt het KBC Start it Fund voor, een Venture Capital fonds waaruit starters van Start it kapitaal kunnen ophalen. Al meer dan 170 starters komen luisteren!

Sales Day op 25/8
The proof is in the pudding. Onder dat motto lanceert Start it @KBC het unieke programma ‘Buy from Start-ups’. Jetair, Flyer.be en de stad Oostende komen ter plaatse en gaan concrete aan- en verkoopgesprekken aan met de deelnemende start-ups.

Doorlopend is er een pop-up co-working space voor startende ondernemers, zijn er ontbijtsessies en fietstochten met coaches en mentoren en nodigen de Start it partners de start-ups uit op networking events. Pers, publiek en investeerders kunnen uitgebreid kennismaken met het Belgische start-up landschap.

Praktisch
Start it @KBSea vindt plaats van 23 tot 25 augustus in de lounge van Kursaal Oostende, Kursaal-Westhelling 12, 8400 Oostende.

Programma en inschrijvingen: startit.be/sea

Meer info of bijwonen als journalist? Mail saar@contentcats.be of geef een seintje via +32 468 19 75 07.

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen