Start it @KBC verwelkomt 64 nieuwe start-ups en lanceert Mental Well-being Academy

Start it @KBC verwelkomt 64 nieuwe start-ups en lanceert Mental Well-being Academy

Maar liefst 217 start-ups dienden bij Start it @KBC een aanvraag in om deel uit te maken van het programma. 113 start-ups mochten op 10 oktober effectief komen pitchen. Twee absolute records in het vijfjarig bestaan van Belgiës grootste accelerator! 64 van hen werden gisteren geselecteerd voor de nieuwe lichting en zullen verder begeleid worden op zakelijk én persoonlijk vlak. Start it @KBC lanceert namelijk haar nieuwe Mental Well-being Academy. Dat moet alle founders in de community én alumni mentaal ondersteunen, zodat ze beter gewapend zijn tegen stress en tegenslagen.

Een start-up runnen is niet altijd rozengeur en maneschijn. Daarom lanceerde Start it @KBC gisteren, op Mental Health Day, haar nieuwe mental well-being programma voor founders. Dat moet zorgen voor minder stress en meer ontspanning. “Hard werken is nodig als je een start-up runt. Maar er moet een goede balans zijn met aandacht voor fysieke én mentale gezondheid. We vieren graag mee als start-ups in de spotlight staan, maar willen er ook voor hen zijn als het licht even uitgaat”, vertelt Lode Uytterschaut, founder en CEO van Start it @KBC. 

Start it @KBC helpt start-ups dus niet alleen met sales, pitching, fondsenwerving, marketing en human resources. “Als geëngageerde en ondersteunende community helpen wij founders ook mentaal sterk te (blijven) staan,” zegt Lode Uytterschaut. 

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Met de nieuwe Mental Well-being Academy wil Start it @KBC founders versterken om positieve keuzes te maken voor hun gezondheid en welzijn. De accelerator zal zowel emotionele, fysieke als sociale ondersteuning bieden. Het Start it @KBC-team zal bijvoorbeeld getraind worden om meer oog te hebben voor mentale problemen, zodat ze founders op tijd kunnen doorverwijzen naar gespecialiseerde instanties. 

Onder het motto ‘een gezonde mens in een gezond lichaam’ stimuleert Start it @KBC founders bovendien om deel te nemen aan sportevenementen of yogasessies, maar ook om actief te vergaderen (staand, al wandelend) of mee te doen aan een sleepability challenge. Daarnaast organiseert de accelerator workshops over emotioneel welzijn en extra vrijetijdsactiviteiten in elke hub, om de community hechter te maken. 

64 nieuwe start-ups

Op de pitchday van gisteren zijn 64 start-ups geselecteerd voor de nieuwe lichting. Een kwart van de start-up teams is minstens door één vrouw opgestart. De topsectoren zijn gezondheid, voeding, energie, fintech en mobiliteit. 

De nieuwe founders starten nu met een intensief acceleratieprogramma van drie maanden. Na een positieve beoordeling in de Start it @KBC Boardroom genieten ze nog een jaar lang van advies van ervaren mentoren en experts, diverse workshops en meer dan 1 miljoen euro aan voordelen bij techpartners wereldwijd. Daarnaast kunnen alle start-ups terecht in een van de zes coworkingruimtes van Start it @KBC in Vlaanderen en Brussel, maar ook in Praag, Boedapest, Londen, San Francisco en New York. De Start it @KBC-community telt nu in totaal 760 start-ups. 

De nieuwe start-ups van Start it @KBC zijn: 6Wolves, Abracademy, Add Home, Aeco, AiVidens, Aloa, APerium, Artizan - Solar Coffee, Beef TAKE, Brickbook, BrighterBins, Contract Science, Dare to Date, Davai, decilo, Dils & Mander, DinnerGift BVBA, Ellio, Ethical Intelligence Associates, Limited, GamesLab.ai, Healthy Habits, Hopr, Itpack, JetMinister, Make-up Heartist, Modal, Octave, OTIV, PatientManager, Payflip, Phished, Potowater AG, PROBIBEL (BACIL), Quifactum, QustomDot, René, Renovive, S-Biomedic, SalesNote, Salvus Health, Scaut, Security Service Layer, Segments.ai, SeeMe, ShowBrd, Siply, Smarchy, SnowVision, Spectra, Spixx, Sponso, Tamashi, The Midnight Blue, The eCloud Company, Theo & Brom, Tomorrow., TUUTUUT.com, TwinntAx, Unova, Wojata. 

Enkele nieuwe start-ups uitgelicht: 

  • Artizan - Solar Coffee: start-up die de CO2 uitstoot van de productie van koffie wil reduceren met 25% door te branden op zonne-energie
  • Modal Mobility: bouwt een platform om steden te helpen bij het beheren en samenwerken met aanbieders van deelmobiliteit en bij de analyse van micromobiliteit
  • S-Biomedic: life-science start-up die het onbenutte cosmetische en therapeutische potentieel van het microbioom van de huid onderzoekt (bvb voor acné)
  • Salvus Health: stelt mensen in staat hun gezondheid te controleren via een mobiel platform, met de ondersteuning van apotheken om belangrijke gezondheidsparameters op te volgen
  • TwinnTax: is een app die belastingaangiften invult en optimaliseert. Het geeft persoonlijk advies in realtime en zorgt voor checks bij professionele accountants.
Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen