Start it @KBC verwelkomt 64 nieuwe start-ups en lanceert Mental Well-being Academy

Start it @KBC verwelkomt 64 nieuwe start-ups en lanceert Mental Well-being Academy

Maar liefst 217 start-ups dienden bij Start it @KBC een aanvraag in om deel uit te maken van het programma. 113 start-ups mochten op 10 oktober effectief komen pitchen. Twee absolute records in het vijfjarig bestaan van Belgiës grootste accelerator! 64 van hen werden gisteren geselecteerd voor de nieuwe lichting en zullen verder begeleid worden op zakelijk én persoonlijk vlak. Start it @KBC lanceert namelijk haar nieuwe Mental Well-being Academy. Dat moet alle founders in de community én alumni mentaal ondersteunen, zodat ze beter gewapend zijn tegen stress en tegenslagen.

Een start-up runnen is niet altijd rozengeur en maneschijn. Daarom lanceerde Start it @KBC gisteren, op Mental Health Day, haar nieuwe mental well-being programma voor founders. Dat moet zorgen voor minder stress en meer ontspanning. “Hard werken is nodig als je een start-up runt. Maar er moet een goede balans zijn met aandacht voor fysieke én mentale gezondheid. We vieren graag mee als start-ups in de spotlight staan, maar willen er ook voor hen zijn als het licht even uitgaat”, vertelt Lode Uytterschaut, founder en CEO van Start it @KBC. 

Start it @KBC helpt start-ups dus niet alleen met sales, pitching, fondsenwerving, marketing en human resources. “Als geëngageerde en ondersteunende community helpen wij founders ook mentaal sterk te (blijven) staan,” zegt Lode Uytterschaut. 

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Met de nieuwe Mental Well-being Academy wil Start it @KBC founders versterken om positieve keuzes te maken voor hun gezondheid en welzijn. De accelerator zal zowel emotionele, fysieke als sociale ondersteuning bieden. Het Start it @KBC-team zal bijvoorbeeld getraind worden om meer oog te hebben voor mentale problemen, zodat ze founders op tijd kunnen doorverwijzen naar gespecialiseerde instanties. 

Onder het motto ‘een gezonde mens in een gezond lichaam’ stimuleert Start it @KBC founders bovendien om deel te nemen aan sportevenementen of yogasessies, maar ook om actief te vergaderen (staand, al wandelend) of mee te doen aan een sleepability challenge. Daarnaast organiseert de accelerator workshops over emotioneel welzijn en extra vrijetijdsactiviteiten in elke hub, om de community hechter te maken. 

64 nieuwe start-ups

Op de pitchday van gisteren zijn 64 start-ups geselecteerd voor de nieuwe lichting. Een kwart van de start-up teams is minstens door één vrouw opgestart. De topsectoren zijn gezondheid, voeding, energie, fintech en mobiliteit. 

De nieuwe founders starten nu met een intensief acceleratieprogramma van drie maanden. Na een positieve beoordeling in de Start it @KBC Boardroom genieten ze nog een jaar lang van advies van ervaren mentoren en experts, diverse workshops en meer dan 1 miljoen euro aan voordelen bij techpartners wereldwijd. Daarnaast kunnen alle start-ups terecht in een van de zes coworkingruimtes van Start it @KBC in Vlaanderen en Brussel, maar ook in Praag, Boedapest, Londen, San Francisco en New York. De Start it @KBC-community telt nu in totaal 760 start-ups. 

De nieuwe start-ups van Start it @KBC zijn: 6Wolves, Abracademy, Add Home, Aeco, AiVidens, Aloa, APerium, Artizan - Solar Coffee, Beef TAKE, Brickbook, BrighterBins, Contract Science, Dare to Date, Davai, decilo, Dils & Mander, DinnerGift BVBA, Ellio, Ethical Intelligence Associates, Limited, GamesLab.ai, Healthy Habits, Hopr, Itpack, JetMinister, Make-up Heartist, Modal, Octave, OTIV, PatientManager, Payflip, Phished, Potowater AG, PROBIBEL (BACIL), Quifactum, QustomDot, René, Renovive, S-Biomedic, SalesNote, Salvus Health, Scaut, Security Service Layer, Segments.ai, SeeMe, ShowBrd, Siply, Smarchy, SnowVision, Spectra, Spixx, Sponso, Tamashi, The Midnight Blue, The eCloud Company, Theo & Brom, Tomorrow., TUUTUUT.com, TwinntAx, Unova, Wojata. 

Enkele nieuwe start-ups uitgelicht: 

  • Artizan - Solar Coffee: start-up die de CO2 uitstoot van de productie van koffie wil reduceren met 25% door te branden op zonne-energie
  • Modal Mobility: bouwt een platform om steden te helpen bij het beheren en samenwerken met aanbieders van deelmobiliteit en bij de analyse van micromobiliteit
  • S-Biomedic: life-science start-up die het onbenutte cosmetische en therapeutische potentieel van het microbioom van de huid onderzoekt (bvb voor acné)
  • Salvus Health: stelt mensen in staat hun gezondheid te controleren via een mobiel platform, met de ondersteuning van apotheken om belangrijke gezondheidsparameters op te volgen
  • TwinnTax: is een app die belastingaangiften invult en optimaliseert. Het geeft persoonlijk advies in realtime en zorgt voor checks bij professionele accountants.
Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen één jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. Vandaag heeft de accelerator een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, PfizerTelenet, Universitet Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen