Start-up CitizenLab in debat met Juncker en De Croo over de toekomst van steden

Start-up CitizenLab in debat met Juncker en De Croo over de toekomst van steden

Nieuw Belgische platform voor digitale burgerparticipatie voorbeeld voor Europa

Brussel - Start-up CitizenLab legt vandaag op de European Business Summit uit aan Jean-Claude Juncker (Voorzitter Europese Commissie) en Alexander De Croo (Viceminister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda en Telecom) wat de rol is van digitale burgerparticipatie in slimme steden. CitizenLab biedt een online participatieplatform voor steden en maakt zo wederzijdse communicatie tussen overheden en burgers mogelijk. Op de conferentie zullen oprichters Wietse Van Ransbeeck (22) en Aline Muylaert (22) hun aanpak toelichten aan een publiek van regeringsleiders, overheden en zakenmensen uit heel Europa.

Via CitizenLab kunnen steden eenvoudig zelf een participatieplatform aanmaken en projecten opzetten. CitizenLab zal op de European Business Summit vertellen hoe zij dit aanpakken. Met een digitaal platform kan je als stad immers snel en efficiënt ideeën van inwoners verzamelen en hen betrekken bij besluitvorming. Als burger kan je je stem laten horen zonder administratieve rompslomp of je te hoeven verplaatsen.

“Wanneer een stad sterk inzet op burgerparticipatie, kan ze de collectieve intelligentie van haar inwoners gebruiken en beter inspelen op de noden van de mensen”, vertelt Wietse Van Ransbeeck, CEO van CitizenLab. “Via ons digitaal platform kunnen steden beslissingen nemen in samenspraak met hun burgers.”

“Citizenlab levert data en analyses die overheden inzichten geven en ervoor zorgen dat ze tot betere oplossingen komen. Onze aanpak maakt besluitvorming dus transparanter”, vult Aline Muylaert, COO van CitizenLab, aan.

Europese ambities
CitizenLab lanceerde in september 2015 en kreeg meteen de interesse van een aantal steden. De stad Hasselt maakt gebruik van de software voor de ontwikkeling van hun nieuwe stadspark. En het Nederlandse Schiedam gebruikt CitizenLab om hun inwoners permanent te laten brainstormen over stedelijke uitdagingen. In juni 2016 lanceren de steden Geel, Vilvoorde en Aalst participtieprojecten met CitizenLab.

Momenteel haalt CitizenLab investeringen op om verder door te groeien naar andere regio’s in Europa en zo verder vorm te geven aan online burgerparticipatie. 

CitizenLab maakt deel uit van iMinds en van Start it @kbc, de grootste start-up community van België, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunen.

De European Business Summit vindt plaats op 1 en 2 juni in Brussel. Andere sprekers zijn onder andere Jean-Claude Juncker (Voorzitter Europese Commissie), Alexander De Croo (Viceminister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda en Telecom), Michèle Sioen (Voorzitter Verbond van Belgische Ondernemingen) en Jeremy Le Van (Co-Founder Sunrise Calendar).

http://www.ebsummit.eu
CitizenLab-pressroom

Video CitizenLab

///////

Perscontact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Aline Muylaert
COO CitizenLab
aline@citizenlab.co 
+32 484 07 24 64

Wietse Van Ransbeeck
CEO CitizenLab
wietse@citizenlab.co 
+32 474 86 74 35

Start it @kbc
Saar Dietvorst
saar@contentcats.be
+32 468 19 75 07

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 650 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen