Start-up DEER LORD GAMES sluit partnership met verdeler van Kolonisten van Catan en Carcassonne

Start-up DEER LORD GAMES sluit partnership met verdeler van Kolonisten van Catan en Carcassonne

De start-up DEER LORD GAMES ondertekent vandaag een overeenkomst met Publisher Services Inc., één van de belangrijkste distributeurs van gezelschapsspellen in de wereld. Door de deal kan DEER LORD GAMES, een start-up die gezelschapsspellen bedenkt, een versnelling hoger schakelen: grote Amerikaanse warenhuisketens zoals Target, Walmart en Barnes & Noble komen nu in het vizier.

Spelen met de grote jongens
DEER LORD is een kaartspel waarbij je opdrachten probeert te vervullen zonder dat je medespelers beseffen dat je kaartjes aan het uitvoeren bent. Het komt erop neer je vrienden te misleiden, manipuleren en verwarren.

De bedenkers van DEER LORD, Dries De Geyter en Dennis Lippens, sloten deze week een overeenkomst met PSI, wereldwijd een van de grootste spelletjesverdelers. PSI maakte onder andere Kolonisten van Catan en Carcassonne bekend in de VS en verdeelt Codenames en Exploding Kittens, twee razend populaire gezelschapsspellen die op korte tijd de wereld veroverden. De kans is dan ook groot dat DEER LORD binnenkort in de rekken van Walmart en Target belandt, de twee grootste supermarktketens in de VS die samen 50% van de spelletjesverkoop in de VS vertegenwoordigen.

DEER LORD GAMES behoudt de controle over alle toekomstige spellen en uitbreidingen. De doos van het spel DEER LORD wordt wel opnieuw ontworpen zodat alle uitbreidingen (er zijn momenteel drie verschillende aanvullingen op het spel) erin kunnen. De spelregels blijven zoals ze zijn.

De ontwerpers van DEER LORD vinden het cruciaal dat de spelervaring van hun spel intact blijft. “Dit opent zo veel deuren”, aldus Dries De Geyter, medezaakvoerder van DEER LORD GAMES, “We dromen van nog meer uitbreidingen gebaseerd op populaire franchises. Een Star Wars of Harry Potter DEER LORD, bijvoorbeeld, dat lijkt ons geweldig en wordt nu ook echt mogelijk!”

Verschillende verdelers vechten om de rechten van DEER LORD
DEER LORD GAMES introduceerde met veel succes hun spel op SPIEL16, de grootste spelletjesbeurs te wereld, in Essen (Duitsland). De reacties op DEER LORD waren unaniem positief, zowel op het gebied van vormgeving als op het spel zelf. ”We trokken de aandacht door speciale kaartjes uit te delen waarmee bezoekers DEER LORD konden spelen op de beursvloer”, aldus Dries De Geyter, “De impact was enorm. Verschillende grote spelers vochten voor de rechten van ons gezelschapsspel.”

“De interesse van Amerikaanse bedrijven is niet verwonderlijk”, vult vennoot Dennis Lippens aan. “Party games, sociale spelletjes die sfeer brengen, zijn heel populair in de Engelstalige wereld. Europa houdt vooral van de klassieke bordspellen, maar dat lijkt nu snel te veranderen.”

Voorlopig nog op en top Belgisch
De verkoop van DEER LORD blijft tot januari 2017 in Belgische handen. DEER LORD is verkrijgbaar via de webshop: www.deer-lord.com/nl/shop. Het spel is enkel verkrijgbaar in het Engels.

DEER LORD GAMES maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Over DEER LORD GAMES
DEER LORD GAMES is een Belgische start-up die gezelschapsspellen bedenkt en uitwerkt. De onderneming is opgericht op 1 januari 2016 dankzij een succesvolle crowdfunding campagne.

Contacteer ons
Dries De Geyter CEO DEER LORD
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen