Start-up Drawify geeft professionals meer impact met een wereldwijd netwerk van visual storytellers

Start-up Drawify geeft professionals meer impact met een wereldwijd netwerk van visual storytellers

Presentaties en keynotes missen vaak punch omdat de visuele prikkels ontbreken. Een tekening die de boodschap ‘verbeeldt’ maakt een wereld van verschil. Het nieuwe platform Drawify helpt ondernemers aan een visueel verhaal op maat, met tekeningen die worden gemaakt door een internationaal netwerk van visual storytellers. “We willen een even evidente tool worden als PowerPoint.”

“Ik moet er vast geen tekening bij maken…” Toch wel! Onderzoek toont immers aan dat 65 procent van de mensen op een visuele manier leert en dat presentaties met beelden maar liefst 43 procent overtuigender zijn dan met tekst. Ondernemers hebben er dus alle belang bij om voor hun pitch, presentatie of strategie tekeningen te gebruiken die perfect hun ideeën verbeelden en zo meer impact creëren. Daarom ontwikkelde de Belgische start-up Drawify, gesteund door accelerator Start it @KBC, een platform waarop duizenden tekeningen zijn samengebracht. Die tekeningen kunnen als basis dienen voor een krachtige, visuele boodschap.

Eigen huisstijl en kleuren

Vaak hebben professionals niet de tijd of het budget om een ‘specialist’ in te schakelen. En om zelf te tekenen, hebben ze meestal niet genoeg zelfvertrouwen. In beide gevallen biedt Drawify een antwoord.

“Ondernemers kunnen op ons platform kiezen uit meer dan 5.000 tekeningen en die customizen om hun boodschap perfect in één tekening te verbeelden. Door hun huisstijl te integreren, kleuren aan te passen, tekst toe te voegen… noem maar op. Drawify is dus geen beeldendatabank of Shutterstock, wel een platform met visuele bouwstenen waar ondernemers gericht mee aan de slag kunnen”, legt founder Axelle Vanquaillie uit, die zelf al ruim tien jaar visual storyteller is.
Axelle Vanquaillie, Founder Drawify
Axelle Vanquaillie, Founder Drawify

Internationaal netwerk

De tekeningen op Drawify worden gemaakt door een team van visual storytellers over de hele wereld. Dat zorgt voor een heel divers aanbod, dat geschikt is voor verschillende culturen. En dat aanbod breidt ook voortdurend uit. Elke dag komen er nieuwe tekeningen bij.

Even evident als PowerPoint

Drawify mikt zowel op zelfstandige ondernemers, consultants als onderwijzers en biedt naast de beperkte gratis versie maand- en jaarabonnementen aan. “Voor de prijs van één professionele tekening krijg je volledige toegang tot het platform én een direct, persoonlijk contact met visual storytellers van wereldklasse. Het is onze ambitie om een even evidente tool als PowerPoint te worden voor presentaties. Zeg het gewoon met een tekening!”, aldus nog Axelle Vanquaillie.

Maxene Willems
Maxene Willems Press Relations Start it @KBC

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1000 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen