Start-up Macty lanceert A.I.-applicatie 'Complete the Look’ voor mode-industrie

Start-up Macty lanceert A.I.-applicatie 'Complete the Look’ voor mode-industrie

BRUSSELMacty, een Brusselse start-up die A.I.-oplossingen ontwikkelt voor de mode-industrie, lanceert vandaag haar ‘Complete the Look’ applicatie. De app maakt gebruik van artificiële intelligentie en computervision om klanten van modewinkels ultieme productsuggesties te bieden, waardoor winkels meer en beter verkopen.

Macty wordt gelanceerd in samenwerking met Van de Velde, het toonaangevende Belgische bedrijf dat lingerie ontwerpt en vervaardigt en nauw samenwerkt met 5.000 lingeriespeciaalzaken over de hele wereld. Een van Van de Velde’s innovatieve projecten is ‘de paskamer van de toekomst’, die ultieme gepersonaliseerde klantenervaringen biedt.

“De ‘Complete the Look’ applicatie van Macty speelt een belangrijke rol in de unieke styling-ervaringen die we onze klanten bieden op basis van artificiële intelligentie”, aldus Jan Van Wijnendaele, Head of Innovation bij Van de Velde.

Met de Macty-applicatie kunnen klanten foto’s van kleding en outfits uploaden om de aanbevolen bijpassende producten uit de collecties van Van de Velde te bekijken. Die selectie gebeurt door middel van algoritmen voor zelflerende systemen. De applicatie kan zowel online als in fysieke winkels gebruikt worden dankzij een volledig geïntegreerd systeem dat werd ontworpen in samenwerking met software developer Qt.

De app van Macty wordt momenteel getest met klanten in Amsterdam in het Lincherie Experience Center en werd op verschillende toonaangevende conferenties gepresenteerd: Web Summit in Lissabon, Digital First in Brussel en Nvidia GTC in München.

Ervaringsgerichte e-commerce

De wereldwijde kledingmarkt blijft gestaag groeien en is nog altijd even competitief. Nu online verkoop steeds belangrijker wordt voor verkopers – tegen 2022 wordt verwacht dat e-commerce in de mode-industrie een waarde van $712,9 biljoen bereikt (Shopify) – wordt ervaringsgerichte e-commerce een steeds belangrijke onderscheidende factor tussen concurrenten.

Macty wil met haar A.I.-oplossingen nieuwe manieren voorzien voor de mode-industrie waarmee ze hun klanten zowel online als offline kunnen aanspreken en hun winsten vergroten.

Susana Zoghbi, Oprichter en CEO van Macty: “Mensen worden aangetrokken door nieuwe winkelervaringen, door nieuwe vormen van interactie en manieren om producten te vinden. Het is vandaag dan ook essentieel voor verkopers om deze ervaringen te kunnen aanbieden. Onze ‘Complete the Look’ applicatie inspireert klanten terwijl het verkopers helpt om de vindbaarheid van hun producten te vergroten en de verkoop te stimuleren.”

//////

Over Macty
Macty is een platform dat artificiële intelligentie, computervisie en natuurlijke taalverwerking inzet om nieuwe ervaringen te ontwikkelen voor klanten, en hogere winsten voor verkopers. Met de ondersteuning van verschillende programma’s (Oracle Scaleup, Nvidia Inception en Start it @KBC) werd de startup in 2017 in België opgericht door Susana Zoghbi en Ken Van Eyndonck. 
Meer informatie: www.macty.eu

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen