Start-up Peppl helpt mensen zich mentaal sterker te voelen tijdens covid

Start-up Peppl helpt mensen zich mentaal sterker te voelen tijdens covid

Peppl. vermindert stress en boost zelfvertrouwen door van bestaande gewoontes een moment van zelfzorg te maken

Brussel, 22 december 2021 - Om mensen te helpen gewoontes te creëren voor een gezonde geest, werkten June Tess Van Veer en Katelijne Berx een gloednieuw concept uit, Peppl. Ze linken oefeningen die je mentaal welzijn verbeteren aan producten en momenten die deel uitmaken van je dagelijkse gewoontes. De start-up lanceert vandaag de eindejaarsactie pepplhabits.com, waarmee je deze positieve ervaring aan jezelf of een geliefde kunt schenken. Peppl. maakt deel uit van Start it @KBC, de grootste start-up accelerator van België.

De moderne samenleving verwacht zoveel van ons. Mental Health Europe geeft aan dat, voor meer dan 50% van alle werknemers in de EU, de huidige, onzekere periode in combinatie met veel thuiswerken een negatieve impact heeft op ons stressniveau. Daarnaast tonen andere studies ook aan dat de pandemie een negatiever zelfbeeld en minder zelfvertrouwen als gevolg hebben. 

“We ondervonden dat mensen hun stress willen verminderen of zelfvertrouwen willen verhogen, maar totaal geen idee hebben hoe eraan te beginnen of er geen tijd voor hebben. Met Peppl. willen we de drempel verlagen, door het aan bestaande gewoontes te koppelen", zegt June Tess Van Veer, mede-oprichtster Peppl. 

Dankzij de Peppl. dag- en nachtcrème helpt Peppl. mensen om gezonde gewoontes te creëren.  Op elk potje vind je een QR-code die je met  je smartphone scant, net voor je de crème aanbrengt. Vervolgens krijg je  een oefening te zien die je stress vermindert of zelfvertrouwen stimuleert. De audio-oefeningen, ontwikkeld in samenwerking met gedragstherapeuten, duren 3 tot 5 minuten.  Je dagcrème aanbrengen wordt zo niet enkel een moment van fysieke maar ook van mentale zelfzorg.

June Tess Van Veer en Katelijne Berx, oprichters van Peppl.
June Tess Van Veer en Katelijne Berx, oprichters van Peppl.

Peppl. wil de oefeningen in de toekomst ook aan andere routines linken, zoals je dagelijkse kop koffie of thee. De start-up zet daarvoor partnerships op met duurzame  merken.

“We kiezen enkel voor samenwerkingen met ecologische merken en duurzame verpakkingen. Voor onze eindejaarsactie met de Peppl. gezichtscreme leveren we de Peppl. ervaringen met dag- en nachtcrème ook af met de fiets ”, zegt Katelijne Berx, mede-oprichtster Peppl. 

Het team van Peppl. wil in 2022 11 miljoen minuten Peppl.-ervaringen bezorgen. Dat staat gelijk aan 1 minuut per Belg, want 1 minuut voor jezelf nemen kan soms een groot verschil maken.


Katelijne Berx
Katelijne Berx Co-founder, Peppl.
Anne-Sophie Jonkers
Anne-Sophie Jonkers Press Relations Start it @KBC

Over Peppl.
Peppl. wil iedereen in staat stellen om op een makkelijke manier aan stress of zelfvertrouwen te werken. Want alles wat je doet en beslist, begint bij een gezonde geest. Vanuit de uitvalsbasis in het Brusselse, vonden oprichtsters Katelijne Berx en June Tess Van Veer een oplossing om bestaande gewoontes te combineren met dagelijkse, korte oefeningen om aan je mentaal welzijn te werken. Dankzij hun dag- en nachtcrème, luister je tijdens je tijdens het aanbrengen ervan elke dag naar een nieuwe oefening die stress helpt te verlagen en zelfvertrouwen te boosten op korte én lange termijn.

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1.200 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. De Waalse vestiging Start it @CBC is gelegen in Luik. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen