Start-up SkillsBridger verkleint skills gap tussen studenten en bedrijven

Start-up SkillsBridger verkleint skills gap tussen studenten en bedrijven

Start-up SkillsBridger lanceert vandaag een online leerplatform dat de skills gap tussen studenten en bedrijven structureel elimineert. SkillsBridger verzamelt kwalitatieve leermomenten zoals lezingen, workshops en masterclasses op één centraal platform. Als student krijg je een overzicht van de vaardigheden die in de bedrijfswereld als waardevol beschouwd worden, maar vaak niet in het curriculum van universiteiten of hogescholen voorkomen.

Dit academiejaar schreven alweer duizenden studenten zich in aan Belgische universiteiten en hogescholen. Binnen enkele jaren studeren deze studenten af met een bachelor- of masterdiploma op zak. Maar vaak blijken ze niet klaar voor de arbeidsmarkt. Volgens het McKinsey&Company report Education to Employment: Designing a System that Works vindt 39% van de werkgevers dat een tekort aan vaardigheden aan de basis ligt voor de moeilijke invulling van jobs voor pas afgestudeerden. Slechts 50% van de recent afgestudeerden gelooft dat hun studie bijdraagt tot betere jobopportuniteiten.

Gericht aan je skills werken
SkillsBridger is een leeromgeving waar studenten – nog tijdens hun studies - gratis aan hun vaardigheden werken. Ze kunnen er lezingen, workshops, summer schools, stages, business games, masterclasses, consulting projecten, learning tracks en online lessen volgen.

Als student selecteer je op SkillsBridger een professionele ambitie. Je krijgt hierna een overzicht met skills waaraan je moet werken om deze ambitie te bereiken. Vervolgens ontvang je een lijst met evenementen waar je deze vaardigheden kunt aanscherpen. Als je een leermoment hebt bijgewoond, krijg je een online certificaat dat je kunt toevoegen aan je CV.

Axel Forrez, oprichter SkillsBridger: “Als student merkte ik dat er enorm veel initiatieven bestaan waar je extra-curriculair aan je vaardigheden kunt werken. Maar het probleem is dat al deze initiatieven op een zeer ongestructureerde manier worden aangeboden. Met SkillsBridger brengen we structuur en transparantie binnen dit verspreide aanbod. Het resultaat is een systeem waar studenten gericht hun vaardigheden kunnen aanscherpen en zelf bepalen op welke manier ze dit doen.”

Ecosysteem
SkillsBridger werkt samen met een uitgebreid en gevarieerd netwerk aan partners. Samen vormen zij een ecosysteem dat kwaliteitsvolle leeropportuniteiten organiseert. Verenigingen die partner willen worden, kunnen zich aanmelden via SkillsBridger.com. Eens toegelaten tot het systeem, promoot SkillsBridger hun opportuniteiten bij de studenten.

Capitant, een studentenvereniging die studenten introduceert en begeleidt naar de financiële markten, maakt al deel uit van SkillsBridger. Studenten kunnen zich vanaf vandaag via SkillsBridger inschrijven voor hun evenementen in Leuven, Gent, Antwerpen en Brussel.

Denis Gontcharov, bedrijfsrelaties Capitant Belgium:“Met de samenwerking tussen Capitant en SkillsBridger willen we de skills gap verkleinen voor studenten die carrière willen maken in de financiële wereld. SkillsBridger helpt ons bij de promotie van onze evenementen.”

Huidig aanbod
Studenten met professionele ambities in ondernemerschap, marketing, finance en accounting kunnen structureel aan hun skills werken via SkillsBridger.com.

SkillsBridger maakt deel uit van de Start it @kbc community, die innovatief en schaalbaar ondernemen ondersteunt.

Perscontact
Contacteer voor meer informatie:

Axel Forrez
+32 476 42 04 45
axel.forrez@gmail.com

Saar Dietvorst
Start it @kbc
+32 468 19 75 07
saar@contentcats.be

Over SkillsBridger
SkillsBridger is een online platform dat studenten in contact brengt met bedrijven en leer opportuniteiten. Het heeft als missie de skills gap te elimineren. SkillsBridger biedt een platform waarop studenten structureel aan hun vaardigheden kunnen werken. De start-up biedt transparantie rond de vaardigheden die belangrijk zijn binnen een bepaalde professionele ambitie. Studenten kunnen vervolgens via SkillsBridger aan deze vaardigheden werken door evenementen bij te wonen die over deze vaardigheden handelen. Na het bijwonen van een evenement ontvangt de student een certificaat.

SkillsBridger is actief in Gent, Leuven, Brussel en Antwerpen en focust op studenten bedrijfskunde en economie.

SkillsBridger maakt deel uit van de Start it @kbc community, die innovatief en schaalbaar ondernemen ondersteunt.

Voor meer informatie: www.skillsbridger.com

Over Capitant
Capitant Belgium is een studentenvereniging met meer dan 1000 leden en 58 bestuursleden. In 2016-2017 startte Capitant’s zesde werkingsjaar. De vereniging is actief in vier verschillende steden, waarbij elke afdeling een eigen bestuur heeft. Jaarlijk organiseert Capitant een 50-tal lezingen en workshop rond finance, economie, fiscaliteit en recht. Ook de London Finance Trip en Amsterdam Finance Trip behoren tot de jaarlijkse evenementen die Capitant organiseert. Capitant werkt samen met 30 partners en vertegenwoordigt sinds dit jaar +250 alumni binnen de vzw ‘Capitumni’.

Voor meer informatie: www.capitant.be 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen