Start-ups in the lead

Steeds meer supporting partners delen expertise bij Start it @kbc

Bij de lancering van Start it @kbc in november 2013, pionierde de incubator als een open ecosysteem dat start-ups zo goed mogelijk door hun "valley of death" helpt. Vandaag is Start it @kbc uitgegroeid tot de grootste incubator in het Belgische start-uplandschap.

“Het is er ons niet om te doen om de grootste te zijn”, zegt oprichter Lode Uytterschaut. “We willen in de eerste plaats de beste omkadering bouwen voor onze start-ups, en we doen dat op basis van hún input.”

Co-founder Katrien Dewijngaert: “Als start-ups aangeven dat ze bepaalde expertise nodig hebben, dan zoeken wij die 'supporting partners’. We sluiten met hen een overeenkomst zodat zoveel mogelijk start-ups in ons netwerk van hun kennis kunnen genieten. Zo hebben we intussen partnerships met juridische-, fiscale- en marketingspelers, maar ook met experten in coding, product development en internationale sales.”

Het aantal partnerships bij Start it @kbc groeit bijna wekelijks met bedrijven die bereid zijn hun kennis te delen, zelfs al is er geen exclusiviteit.

Lode Uytterschaut: “Exclusiviteit werkt contraproductief en is in het belang van slechts twee partijen: de incubator en de partner. Doen we niet! Wij plaatsen de start-up ‘in the middle’: bij ons bepaalt het aanbod naar de start-ups het succes van een supporting partner.”

Overtuig ons dat het zien van uw logo op onze Supporting Partner-page van ondergeschikt belang is aan uw wil om jonge bedrijven vooruit te helpen in echte ‘pay it forward’ style: startit@kbc.be

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen