Start-ups WinWinner en Wonky vallen in de prijzen op de Gentrepreneur Awards 2017

Start-ups WinWinner en Wonky vallen in de prijzen op de Gentrepreneur Awards 2017

Gent - Het ondernemerschap bij jongeren in Gent blijft groeien!  Daarom reikt Gentrepreneur naast de prijs voor ‘Gentse Student-ondernemer’ voor het eerst ook vier bijkomende awards voor ondernemende jongeren en studenten uit. WinWinner en Wonky, start-ups van accelerator Start it @kbc, ontvingen woensdagavond de awards voor ‘Geduchte Groeier’ en ‘Duurzame Duizendpoot’, respectievelijk uitgereikt door Jeroen De Wit (Teamleader) en Yves De Moor (Moor&Moor). 

Winwinner: geld vinden dankzij Taxshelter
Matthias Browaeys en Aelbrecht Vandamme  van WinWinner zorgen ervoor dat startende ondernemingen gemakkelijker aan financiering geraken. Zij zijn gespecialiseerd in het gebruik van de Winwin-lening en de tax shelter voor ondernemingen, maatregelen die de drempels voor investeringen door de zogenaamde 3F (friends, family en fans) gevoelig verlagen.

“Als matchmakingplatform voor jonge ondernemers en particuliere investeerders zijn wij het voorbije jaar inderdaad sterk gegroeid, zowel in mankracht als in reputatie en impact. We hebben al meer dan 1 miljoen euro spaargeld gemobiliseerd naar startende ondernemingen.”

Wonky:  duurzaam met geredde groenten
“Duurzame Duizendpoot” Helena Gheeraert gaat met Wonky voedselverspilling tegen door lekkere dips te maken van nog perfect eetbare groenten die anders zouden worden weggegooid.
Hun groentendips vormen een gezond aperiefhapje of een smakelijke snack. Samen met grote bedrijven uit de voedingsindustrie heeft Wonky tot nu toe al bijna 1.000 kilo groenten 'gered' van verspilling. Hun aantal verkooppunten in Vlaanderen breidt stelselmatig uit.

“Door op een originele en positieve manier de strijd aan te binden met vermijdbaar afval dragen we ons steentje bij tot een meer duurzame samenleving. We broeden nu ook op formules om de voedselbanken dichter bij ons project te betrekken”.

Publieke erkenning motiveert start-ups
Naast Wonky en WinWinner stonden  er nog drie bedrijven uit de Gentse hub van Start it @kbc op het podium: Friends and Fools (avontuurlijke toerismeconcepten), Matti (een interactieve mat voor revalidatie en kinesitherapie) en Front Row (een innovatief handtassenlabel) .

Katrien Dewijngaert, co-founder van Start it @kbc:  “Onze hartelijke felicitaties aan alle deelnemende start-ups, en uiteraard aan winnares Ellen Bruyninckx met haar winnend concept Inrol. Awards betekenen een publieke erkenning die start-ups sterk motiveren en hen met nieuwe klanten en investeerders in contact brengen. Dat moedigen we met Start it graag aan, want we zien elke dag hoe belangrijk die contacten zijn voor startende ondernemingen.”

Start it @kbc bracht de deelnemende start-ups vanavond dan ook met de nodige stijl - in een limousine - naar de Gentrepreneurs Awards in de Handelsbeurs. Volg hen hier:

Over Gentrepreneur Awards
www.gentrepreneur.gent  is sinds midden vorig jaar de opvolger van  Student Ghentrepreneur.  Het is een lanceerplatform, een netwerk en een eerste adviserende aanspreekpunt voor ondernemende jongeren tussen de 18 en 25 jaar en studenten in Gent. De Gentrepreneur Awards 2017 werden woensdagavond 3 mei uitgereikt.

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen één jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. Vandaag heeft de accelerator een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, PfizerTelenet, Universitet Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen