Start-ups WinWinner en Wonky vallen in de prijzen op de Gentrepreneur Awards 2017

Start-ups WinWinner en Wonky vallen in de prijzen op de Gentrepreneur Awards 2017

Gent - Het ondernemerschap bij jongeren in Gent blijft groeien!  Daarom reikt Gentrepreneur naast de prijs voor ‘Gentse Student-ondernemer’ voor het eerst ook vier bijkomende awards voor ondernemende jongeren en studenten uit. WinWinner en Wonky, start-ups van accelerator Start it @kbc, ontvingen woensdagavond de awards voor ‘Geduchte Groeier’ en ‘Duurzame Duizendpoot’, respectievelijk uitgereikt door Jeroen De Wit (Teamleader) en Yves De Moor (Moor&Moor). 

Winwinner: geld vinden dankzij Taxshelter
Matthias Browaeys en Aelbrecht Vandamme  van WinWinner zorgen ervoor dat startende ondernemingen gemakkelijker aan financiering geraken. Zij zijn gespecialiseerd in het gebruik van de Winwin-lening en de tax shelter voor ondernemingen, maatregelen die de drempels voor investeringen door de zogenaamde 3F (friends, family en fans) gevoelig verlagen.

“Als matchmakingplatform voor jonge ondernemers en particuliere investeerders zijn wij het voorbije jaar inderdaad sterk gegroeid, zowel in mankracht als in reputatie en impact. We hebben al meer dan 1 miljoen euro spaargeld gemobiliseerd naar startende ondernemingen.”

Wonky:  duurzaam met geredde groenten
“Duurzame Duizendpoot” Helena Gheeraert gaat met Wonky voedselverspilling tegen door lekkere dips te maken van nog perfect eetbare groenten die anders zouden worden weggegooid.
Hun groentendips vormen een gezond aperiefhapje of een smakelijke snack. Samen met grote bedrijven uit de voedingsindustrie heeft Wonky tot nu toe al bijna 1.000 kilo groenten 'gered' van verspilling. Hun aantal verkooppunten in Vlaanderen breidt stelselmatig uit.

“Door op een originele en positieve manier de strijd aan te binden met vermijdbaar afval dragen we ons steentje bij tot een meer duurzame samenleving. We broeden nu ook op formules om de voedselbanken dichter bij ons project te betrekken”.

Publieke erkenning motiveert start-ups
Naast Wonky en WinWinner stonden  er nog drie bedrijven uit de Gentse hub van Start it @kbc op het podium: Friends and Fools (avontuurlijke toerismeconcepten), Matti (een interactieve mat voor revalidatie en kinesitherapie) en Front Row (een innovatief handtassenlabel) .

Katrien Dewijngaert, co-founder van Start it @kbc:  “Onze hartelijke felicitaties aan alle deelnemende start-ups, en uiteraard aan winnares Ellen Bruyninckx met haar winnend concept Inrol. Awards betekenen een publieke erkenning die start-ups sterk motiveren en hen met nieuwe klanten en investeerders in contact brengen. Dat moedigen we met Start it graag aan, want we zien elke dag hoe belangrijk die contacten zijn voor startende ondernemingen.”

Start it @kbc bracht de deelnemende start-ups vanavond dan ook met de nodige stijl - in een limousine - naar de Gentrepreneurs Awards in de Handelsbeurs. Volg hen hier:

Over Gentrepreneur Awards
www.gentrepreneur.gent  is sinds midden vorig jaar de opvolger van  Student Ghentrepreneur.  Het is een lanceerplatform, een netwerk en een eerste adviserende aanspreekpunt voor ondernemende jongeren tussen de 18 en 25 jaar en studenten in Gent. De Gentrepreneur Awards 2017 werden woensdagavond 3 mei uitgereikt.

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1.200 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. De Waalse vestiging Start it @CBC is gelegen in Luik. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen