Start-up Loop combineert hightech met design in nieuwe oordopjes voor nachtleven

Start-up Loop combineert hightech met design in nieuwe oordopjes voor nachtleven

Feest in stijl en bescherm je oren op festivals, concerten en in nachtclubs

  • ​Unieke, ronde vorm Loop oordoppen ontwikkeld ism topexperts, zorgt voor perfecte akoestiek
  • Oordoppen zien er discreet en elegant uit, zijn comfortabel en herbruikbaar
  • Zijn fan: o.a. DJ Midnight Sun, Bert Lecomte (de Tuut) en al meer dan 100 early adopters
  • 1,1 miljard mensen riskeren gehoorschade door te luide muziek bij het uitgaan
Loop lanceert vandaag hightech oordopjes voor het uitgaansleven. De oordopjes hebben een elegant, discreet design, geven een uitstekende akoestiek en zijn zeer comfortabel. De oprichters van de startup kregen in hun studententijd zelf te maken met tinnitus. Ze vonden hun gading niet in het bestaande aanbod en ontwikkelden daarom zélf hoogtechnologische oordoppen die je oren perfect beschermen en tegelijk voldoende energie doorlaten om volop te kunnen genieten van de muziek. Loop werkt samen met experts zoals Dynamic Ear Company uit Delft en gerenommeerde partners in België, GB en de VS. De oordopjes zijn online te verkrijgen via www.loopnightlife.com en kosten 39 euro.

Loop maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. De oordoppen van Loop zijn speciaal ontwikkeld voor het nachtleven en leveren een vlakke demping van 15 decibel. “15 dB is het perfecte evenwicht tussen bescherming en beleving”, legt Dimitri O, co-founder van Loop, uit.

Loop heeft een uniek rond en hol geluidskanaal dat garant staat voor een uitstekende akoestiek en perfecte bescherming van je oren. Die technologie ontwierp Loop in samenwerking met Dynamic Ear Company, gespecialiseerd in akoestiek en gehoorbescherming. “Het ronde geluidskanaal is cruciaal voor de uitstekende akoestiek van Loop en definieert haar elegante vorm. Het zorgt voor een natuurlijke klankweergave waardoor muziek en stemmen helder klinken, maar minder luid“, voegt Maarten Bodewes, co-founder van Loop, toe.

Tinnitus
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie lopen 1,1 miljard mensen risico op gehoorschade door te luide muziek in discotheken, festivals en concerten. Toch draagt in België amper 15% van de mensen gehoorbescherming, de talrijke sensibiliseringscampagnes ten spijt.

Ook de oprichters van Loop, Maarten Bodewes en Dimitri O, ondervonden als studenten voor het eerst tinnitus - een tuut in de oren - na het uitgaan. Ze probeerden verschillende oordoppen uit, maar geen enkele bleek afdoende. “Bij het uitgaan wil ik volop van de muziek genieten, maar we vonden enkel oncomfortabele oordoppen die het geluid vervormen en er bovendien lelijk uitzien”, zegt Maarten Bodewes.

“We zijn er met Loop in geslaagd om de eerste oordoppen te ontwikkelen die je écht wilt dragen bij het uitgaan. Een uitstekende bescherming en geluidsbeleving, ultiem comfort en discrete looks aan een democratische prijs”, vertelt Dimitri O.

Producer Midnight Sun en Bert Lecomte zijn fans
De Loop oordoppen zijn compact en passen door de ronde vorm perfect in het oor. Ze blijven zitten tijdens het dansen en je kunt ze gemakkelijk in- en uitnemen. Omdat elk oor uniek is, krijg je geheugenschuim en siliconen oortips mee voor de beste pasvorm.

“Als DJ heb ik veel verschillende gehoorbescherming gedragen, zelfs verschillende op maat gemaakte oordoppen”, verklaart House producer en DJ Midnight Sun, “Loop oordoppen zijn voor mij de meest comfortabele en subtiele oordopjes die ik heb gebruikt. Cool design gecombineerd met een zeer neutraal gefilterd geluid. Sterk aanbevolen!”

Ook Bert Lecomte, organisator van de Tuut van Tegenwoordig is zeer positief over Loop. “Mooi en uniek design, zeer goede muziekkwaliteit en zit comfortabel in de oren. Zelfs na uren onafgebroken te gebruiken geen last van de oordoppen. Ik ben fan!”

Hightech innovatie met topexperts
Loop werkt voor de ontwikkeling van zijn oordopjes samen met nationale en internationale experts op het gebied van akoestiek.

Samen met Dynamic Ear Company (Nederland) – leider in akoestisch onderzoek en gehoorbescherming – ontwierp Loop het holle geluidskanaal en de geavanceerde filter van Loop.

Tenco (België) produceert door middel van 3D-printing het unieke hightech geluidskanaal van de oordoppen, in laagjes van 50 micrometer in een hypoallergene kunststof.

Voor een ultiem draagcomfort werkt Loop samen met Trinity (UK) en Comply (VS), tevens leveranciers van de bekende hoofdtelefoonmerken.

Verschillende edities en gratis verzending
Loop lanceert vandaag de matzwarte editie van zijn oordoppen, die discreet in het oor zitten. In de loop van de komende weken zal Loop ook blauwe, rode en witte versies aanbieden. “En intussen werken we ook aan gouden en andere speciale uitvoeringen”, verklapt Maarten Bodewes.  

Loop is exclusief online te koop via www.loopnightlife.com voor 39 euro incl. BTW. Om hun lancering te vieren, verstuurt Loop van 11 tot 20 augustus gratis naar België en Nederland. Loop is gevestigd in Antwerpen, de Europese hoofdstad van mode en nightlife. 

////

U vindt het persdossier van Loop in bijlage.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen