Start-ups tonen hoe we sociale en circulaire economie kunnen creëren, met keynote Piet Colruyt

Start-ups tonen hoe we sociale en circulaire economie kunnen creëren, met keynote Piet Colruyt

PERSUITNODIGING Start-upevent: Circulair & sociaal, het nieuwe normaal

Woensdag 3 april 2019 | 13u00-18u30 | Bedrijvencentrum De Punt, Gentbrugge

Beste journalist,

De maatschappelijke uitdagingen die op ons afkomen zijn enorm. De groene en gele hesjes zijn alomtegenwoordig.

Met het evenement ‘Circulair & sociaal, het nieuwe normaal’ doen we als start-ups een positieve oproep aan de huidige economie “om te denken”.  Ondernemers, beleid én burgers, hand in hand kunnen we de cirkel rond maken.

Inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland delen hun visie, en we organiseren interactieve sessies met circulaire en sociale doeners, geflankeerd door eco-catering, een circulaire koffiebar, demo’s, enzovoort.

Met Piet Colruyt en start-ups Mic Mac Minuscule, Redo Papers, Peerby, Studio AMA, Opnieuw en de gewaardeerde steun van Vlaanderen Circulair, Unizo, Sociale Innovatie Fabriek, Netwerk Bewust Verbruiken, Groep Maatwerk en SST.

Tot dan!
Gert Linthout  (Mic Mac Minuscule) &  Pieter Werrebrouck (De Punt)


Programma

12:30: Onthaal met standjes van circulaire en sociale doeners, lunch met eco-catering, koffie via de circulaire koffiebar,…

13:15:

 • Keynote Piet Colruyt: Visie van een impact investeerder: De sociale ondernemer en zijn ecosysteem.
 • Toekomstvisie vanuit het beleid met Bram Van Braeckevelt (schepen van sociale economie en werk, Stad Gent) & Kurt Moens, gedeputeerde voor (sociale) economie, provincie Oost-Vlaanderen)

14:00: Circulair-sociale doeners uit binnen- en buitenland gaan in interactie via workshops en demo’s:

 • MODE & TEXTIEL: Hoe kunnen we de scheefgroei in de kleding ombuigen naar meer fair en circulair? (doeners: Studio AMA & Ietstof)
 • GEZIN & GEBRUIK: Hoe kunnen we reststromen omtoveren in sociale en commerciële oplossingen? (doeners: Redo Papers & Mic Mac Minuscule)
 • ETEN & DRINKEN: Hoe kunnen we overschotten alsnog gebruiken, of gewoonweg vermijden? (doeners: Rabot op je bord & Too Good To Go)
 • RUILEN & DELEN: Waarom consumeren, als we elkaar kunnen helpen én beter leren kennen? (doeners: Peerby & Op Wielekes )
 • Inspiratie uit het buitenland met Douwe Jan Boersma van Opnieuw (NL)

17:00: Networking

18:30: Einde


Praktisch
Woensdag 3 april 2019, van 13u00 tot 18u30
Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge

Bereikbaarheid:

 • Trein: Station Gentbrugge (verbinding met Gent Sint-Pieters en Gent Dampoort) ligt op 8 minuten stappen van De Punt.
 • Bus: Halte Tweekapellenstraat op buslijn 3 Mariakerke Gentbrugge, op 3 minuten stappen van De Punt.
 • Tram: Halte Van Lokerenstraat op tramlijn 2, op 8 minuten wandelafstand van De Punt.
 • Auto: Voor de bezoekers van De Punt is er aan de Kerkstraatzijde -voor De Punt- een parking van 22 plaatsen én er is veel publieke parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving (tarief stad Gent – zone groen).

Sprekers en doeners zijn beschikbaar voor interviews op specifieke momenten.  Wilt u meer weten of wenst u een interview, neem dan contact op met Gert Linthout. Bent u er graag bij? Bevestig dan a.u.b. uw aanwezigheid via gert@micmacminuscule.be

 

/////

Over Mic Mac Minuscule
Mic Mac Minuscule stelt geboortelijsten met herbruikte, faire én gepimpte kinderspullen samen voor stijl- en milieubewuste ouders die fan zijn van hip, tweedehands en eco, maar geen zin of tijd hebben om zelf alles bij elkaar te snuisteren.

Mic Mac Minuscule startte begin 2017 in Gent, maar heeft ondertussen zeventien Mic Mac Madammen/Meneren en afhaalpunten in Oost- & West-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en de Brusselse rand.

Over De Punt
De Punt is een duurzaam bedrijvencentrum en groeiplatform voor ondernemers die ideeën hebben met impact. De Punt biedt elke ondernemer toegang tot sociaal en duurzaam ondernemen en ondersteunt met diensten en advies.

De Punt wil zo een netwerk creëren van bedrijven en verenigingen die sociale innovatie en sociale tewerkstelling een warm hart toedragen.

 

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen