Student-ondernemers Ownnr innoveren verhuurmarkt studentenkamers

Student-ondernemers Ownnr innoveren verhuurmarkt studentenkamers

 

ANTWERPEN - Start-up Ownnr lanceert vandaag een digitaal platform om het beheer van huurwoningen eenvoudig en overzichtelijk te maken. Communicatie met huurders, opvolgen van betalingen en digitaliseren van contracten wordt dankzij Ownnr een pak gemakkelijker voor de eigenaren van huurwoningen. Bovendien zijn via het platform meer dan 150 vakmensen 24/7 beschikbaar voor zowel huurders als verhuurders. Ownnr is een start-up van student-ondernemers, die zich vooral richt op de verhuurmarkt van studentenkamers.

Een eigendom aankopen om te verhuren blijft een populaire manier om te investeren in vastgoed. Maar er komt heel wat werk kijken: contracten opmaken en ondertekenen, communiceren met de huurders, betalingen opvolgen, reparaties coördineren,... Heel wat eigenaars die hun vastgoed verhuren, onderschatten de werklast.

Daarom lanceren twee studenten Ownnr, een digitaal platform om snel en gemakkelijk verhuur-vastgoed te beheren. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. Met Ownnr houden huurder en verhuurder contact en kunnen ze gemakkelijk administratieve en financiële zaken afhandelen. Alles verloopt digitaal en vanuit één centrale plaats. Co-founder Jan Luts: "De vastgoedsector is de laatste jaren achtergebleven in de digitalisatie, Ownnr is alvast een grote stap voorwaarts."

Snel de juiste vakman inschakelen
Uniek aan Ownnr is dat het platform gelinkt is aan meer dan 150 vakmensen. Als eigenaar kan je een probleem doorgeven aan de juiste vakman en meteen een afspraak maken. Door vaklui te koppelen aan Ownnr, spelen de founders in op de trend om vastgoed voor verhuur op te waarderen. Co-founder Steven Seerden: “We zetten momenteel volop in op uitbreiding om meer vakmensen te koppelen aan Ownnr. Zo kunnen we onze klanten nog beter en sneller helpen.”

Focus op vastgoedmarkt studenten
Ownnr focust momenteel op de studenten-vastgoedmarkt. De vraag naar een innovatieve oplossing klonk dan ook het luidst vanuit de groep van de kotbazen. “Aangezien hun doelgroep razendsnel digitaliseert, willen deze eigenaars de digitale trein niet missen. Ownnr geeft hen een eenvoudige manier om hun investeringen op te volgen en tegelijkertijd aan te sluiten bij de leefwereld van hun voornaamste klanten.”

Sinds september 2017 wordt het digitale verhuurplatform Ownnr getest door meer dan 150 studenten en hun huisbazen. Hun feedback stelde het Ownnr-team in staat het platform te optimaliseren. “We breiden momenteel het team uit en mikken op vers kapitaal. Zo kunnen we verder groeien en naast het platform ook een volwaardige app ontwikkelen", besluit Jan Luts.

////////

Over Ownnr
Ownnr is een uniek platform voor het beheer van vastgoed, ontwikkeld door student-ondernemers Jan Luts en Steven Seerden. Ownnr maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, het Vlaams Acceleratie Platform (VAP) en Bryo Voka.

Contacteer ons
Jan Luts Co-founder & CEO, Ownnr
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen