Studenten geven informaticales aan docenten

Studenten geven informaticales aan docenten

Thomas More en start-up BEEGO draaien de rollen om

Thomas More en start-up BEEGO draaien dit academiejaar de rollen om. Informaticastudenten bieden docenten wekelijks ondersteuning aan in het gebruik van het nieuwe leerplatform Canvas. BEEGO zet studenten in om met laagdrempelige assistentie de digitale kloof te verkleinen door in verschillende Vlaamse steden digitale assistentie te leveren: bij mensen thuis, maar evengoed in bedrijven en organisaties. 

Canvas is een zogenaamd LMS-systeem, een leermanagementsysteem voor scholen. Docenten en professoren kunnen er cursussen op plaatsen, berichten delen met studenten,… Het leerplatform is de digitale ad valvas van Thomas More, de hele organisatie van de hogeschool is digitaal. 

Thomas More schakelde BEEGO in om de docenten te ondersteunen bij het gebruik van de nieuwe software. Twintig informaticastudenten van BEEGO staan elke week paraat op tien Thomas More-campussen om support te verzekeren voor docenten.

“Onze 1.700 docenten moeten vlot met het nieuwe leerplatform kunnen werken”, legt Bert Van den Broeck van Thomas More uit. “Maar ze hebben natuurlijk allemaal hun lesopdrachten en lesvoorbereidingen aan de start van een nieuw academiejaar. De studenten van BEEGO zijn digital natives, ze zijn deze zomer zelf getraind om echte Canvas-experts te worden. Door de studenten in te schakelen, geven we niet alleen de digitale skills van onze docenten een duwtje, maar verkleinen we ook de afstand tussen studenten en docenten.”

Startup BEEGO maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Docenten én studenten leren bij

“We merken dat de vraag enorm groot is”, legt BEEGO-oprichter Frederick Scraeyen uit. “De digitale wereld waarin we vandaag leven is vaak uitdagend voor het aanpassingsvermogen van mensen. Vanuit onze ervaringen met particulieren merken we dat het veel mensen ontbreekt aan digitale vaardigheden. Dat is voor bedrijven en organisaties niet anders. Nieuwe digitale tools -zoals Canvas in dit geval- gaan altijd gepaard met een leerproces.  Het is de plicht van organisaties en bedrijven om digitale ondersteuning te bieden, want voor veel van hun medewerkers is het een enorme uitdaging om naast hun normale takenpakket ook nog eens tijdig de juiste digitale skills te ontwikkelen. Thomas More heeft dat goed begrepen, en zorgt via BEEGO voor die bijstand.”

Niet alleen de docenten leren bij, ook de informaticastudenten van BEEGO krijgen nieuwe skills onder de knie. “Ze moeten docenten ondersteunen die dag in, dag uit niets anders doen dan les geven. Zo leren ze zelf ook bij over hoe ze complexe digitale materie op een toegankelijke, heldere manier uit de doeken doen. Die ervaring nemen ze ongetwijfeld mee wanneer ze afstuderen.” 

BEEGO voerde 3000 interventies uit sinds de opstart eind 2017 en is vandaag actief in 80 postcodes. In 2021 wil BEEGO een dekking realiseren van 80% in Vlaanderen. Wil je een afspraak maken met BEEGO om jouw digitaal probleem op te lossen? Bel dan 03 434 44 44. Meer info op www.beego.be


 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen één jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. Vandaag heeft de accelerator een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, PfizerTelenet, Universitet Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen