Studenten HOGENT verdienen zakgeld en studiepunten met digitale assistentie aan huis

Studenten HOGENT verdienen zakgeld en studiepunten met digitale assistentie aan huis

  •  HOGENT werkt samen met start-up BEEGO
  • Studenten vergroten slaagkansen met maatschappelijk en studiegerelateerd engagement
  • 4 op 10 Belgen lopen risico op digitale uitsluiting. 
Gent - Een laptop die hapert? Een gehackt e-mailadres? Een digitale agenda die niet synchroniseert? Informaticastudenten gaan inwoners van Gent thuis helpen met al hun digitale vragen. HOGENT slaat de handen in elkaar met start-up BEEGO, die digitale assistentie aan huis levert. Studenten helpen zo de digitale kloof dichten en verdienen met hun engagement niet enkel extra zakgeld, maar ook extra studiepunten.

In België lopen 4 op de 10 mensen het risico op digitale uitsluiting(1). BEEGO zet informaticastudenten in voor digitale huisbezoeken. Geen anonieme chatbot of helpdesk op afstand, maar laagdrempelige en persoonlijke digitale assistentie aan huis. Je maakt telefonisch een afspraak, en een informaticastudent komt langs met de fiets. BEEGO lost digitale problemen op, maar maakt mensen evengoed wegwijs op sociale media of leert ze werken met hun nieuwe smartphone of tablet.

HOGENT vindt het belangrijk dat studenten een steentje bijdragen aan de maatschappij, en sluit daarom een samenwerkingsakkoord met BEEGO.

Slaagkansen vergroten door maatschappelijk en studiegerelateerd engagement

Het opnemen van maatschappelijk en studiegerelateerd engagement maakt deel uit van de eindtermen van de bacheloropleiding Toegepaste Informatica in HOGENT. Naast het aanleveren van technische IT-vaardigheden, hecht de opleiding ook belang aan de persoonlijke ontwikkeling van hun studenten. BEEGO helpt met digitale assistentie aan huis de digitale kloof te dichten, en is een perfecte partner voor hogescholen op het vlak van community service learning. Studenten slaan dus twee vliegen in één klap: hun bijverdienste vergroot hun slaagkansen op school.

Margot De Donder, opleidingsvoorzitter Toegepaste Informatica aan HOGENT: “Voor de studenten is dit een studierelevante bijbaan die waardevolle ervaringen oplevert. Ze ondervinden zélf waar en hoe ze het verschil kunnen maken op de arbeidsmarkt, terwijl ze hun persoonlijk curriculum versterken. Ze nemen bovendien een belangrijk maatschappelijk engagement op - het dichten van de digitale kloof en het verbeteren van de sociale cohesie in de stad - waarmee ze hun slaagkansen verhogen.

Studenten Toegepaste informatica kunnen, gespreid over hun drie jaar durende studie, deeltjes van studiepunten verdienen door als BEEGO-student digitale assistentie aan huis te verlenen.

Verschillende generaties versterken elkaar

"BEEGO zorgt ervoor dat generaties elkaar ondersteunen en versterken", legt oprichter Frederick Scraeyen uit. “We onderschatten hoeveel mensen vandaag worstelen met de digitalisering. Technologie evolueert sneller dan het aanpassingsvermogen van veel mensen. Bovendien sluiten heel wat bemande loketten in privé- en openbare sectoren, waardoor mensen steeds meer op het internet zijn aangewezen. Onze BEEGO-studenten helpen hen bij hun vragen. Maar dankzij de samenwerking met de hogescholen versterken we ook de jongere generaties. De vaardigheden die de studenten daarbij opdoen zorgen ervoor dat ze sterker in hun schoenen staan.

BEEGO is momenteel actief in Antwerpen, Leuven en Gent, en wil dit jaar haar diensten uitbreiden over heel Vlaanderen.

Op zoek naar digitale hulp aan huis? Maak een afspraak via 03 434 44 44 Of surf naar de website.

(1) Bron: Koning Boudewijnstichting

Contacteer ons
Jef Ponsaers Persverantwoordelijke, Content Cats
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen