Table in a Box lanceert gloednieuw concept voor gezellig tafelen

Table in a Box lanceert gloednieuw concept voor gezellig tafelen

Schitter als gastvrouw / -heer en ontvang gasten in stijl

Antwerpen - De Antwerpse onderneemster Katrien Sterckx lanceert vandaag Table in a Box, een gloednieuw concept om mensen te ontstressen en meer tijd te geven om te genieten van etentjes. Table in a Box is een all-in-one pakket met alle nodige ingrediënten voor onvergetelijke tafelmomenten: creatieve tafeldecoratie, sfeervolle muziek, heerlijke recepten en leuke verrassingen.

Box is bouwsteen, doel is community
Table in a Box brengt mensen samen rond een mooi gedekte tafel. De boxen worden aan huis geleverd als kwaliteitsvolle all-in one-pakketten volgens het gewenste thema: zo is er een Waitin’ For Santa-versie, een ‘love’ versie, een ‘groene’ luxeversie, enzovoort. Bij elke box hoort een handleiding, recepten, sfeervolle playlist en kleine verrassingen. Afhankelijk van het thema wordt dit aangevuld met decoratieve elementen zoals unieke katoenen servetten, sfeervolle theelichthouders, gedroogde natuurlijke materialen of handgemaakte terracottavaasjes. Kortom, alles voor een mooi gedekte tafel.

Tegelijk start Table in a Box met een community rond tafelen. Op de blog www.tableinabox.be vind je handige tips en tricks om je tafel gezellig en gastvrij aan te kleden en recepten of foto’s die je met de hashtag #tableinabox kan delen.  

“Al eeuwenlang speelt de eettafel een centrale rol in een mensenleven.”

Eettafel centraal in mensenleven
Al eeuwenlang speelt de eettafel een centrale rol in het leven van de mens. De Egyptische farao’s kregen gouden kelken mee in hun graf, de Romeinen hielden feestmaaltijden van 12 uur en op de bourgondische schilderijen van Bruegel de Oude zie je tafeltaferelen vol feestvierende en dronken boeren. Van de babyborrel tot de koffietafel, alles situeert zich rond de ‘tafel’.  

“Ik wou meer mensen inspireren om te tafelen, meer gezellige momenten creëren.”

Katrien Sterckx van Table in a Box geeft al twee jaar workshops in creatieve tafeldecoratie maar wou nog meer mensen inspireren om te tafelen. Katrien Sterckx: “In onze hectische maatschappij zijn we, zelfs als bourgondische Belgen, de kunst van het tafelen verleerd. Vandaag spenderen Belgen gemiddeld maar 1u32 minuten per dag* aan de eettafel om te eten en te drinken. Mooi gedekte tafels houden we enkel nog voor momenten zoals Kerstmis en andere feesten. Dat wil ik veranderen. Met Table in a Box willen we mensen opnieuw goesting geven om etentjes te organiseren die passen in hun drukke agenda: zonder zorgen gezellig samenzijn, op een authentieke en fijne manier.”  
(*Bron: data OESO)

Ontvang gasten in stijl
Table in a Box lanceert in najaar 2018 drie boxen in twee vaste formaten: voor etentjes van 2 tot 5 personen, of voor etentjes van 6 tot 9 personen. Wil je een grotere groep mensen uitnodigen? Dan bestel je een box op aanvraag. 

  • Fall In Love: romantisch, natuurlijk tafelen met terracottapotten, prachtige theelichthouders, gedroogd mos, kleurrijke vruchten, dinerkaarsen, 60 unieke servetten en de Fall in Love-playlist

  • Vert De Luxe: originele tafelversiering in warme, grijsgroene en mat gouden tinten. Eucalyptus, salie, gouri cups, 60 unieke servetten, prachtige theelichtjes en de Vert de Luxe-playlist

  • Waitin’ For Santa: winters tafelen in een warme kerstsfeer. Stijlvolle theelichten, decoratieve dennenappels, luxueuze servetten met Scandinavische toets en de Waiting For Santa-playlist.  

De boxen zijn telkens minstens 5 keer te gebruiken. De prijs? Vanaf 12,50 euro per etentje. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.
 

////////


Table in a Box organiseert een persdag
Wanneer? Dinsdag 11 december van 10u00 tot 12u30
Waar? Venlaan 26, 2820 Bonheiden
Wat? Een heerlijke voormiddag ontspannen met lekker hapjes & drankjes, tips en tricks voor je kersttafel en een prachtig kerststuk om mee naar huis te nemen. Je maakt kennis met de boxen tijdens een typische Table in a Box-workshop.
Inschrijven? Stuur voor 30/11 een e-mail naar katrien@tableinabox.be. De plaatsen zijn beperkt!


Het grote publiek kan Katrien aan het werk zien tijdens een van volgende workshops:

Winter Wonders workshop
Wanneer? 18 november van 9u30 tot 16u30
Waar? Hottentothoeve, Cassenbroek 1, 2820 Bonheiden

Libelle Winterfair: feesttafel zonder zorgen
Wanneer? 21 tot 25 november van 10u00 tot 18u00 (10.30 -11.15,11.30- 12.15, 13.15-14, 14.15-15,15.30-16.15)  
Waar? Stand 424, Nekkerhal Plattebeekstraat 1, 2800 Mechelen


Over Table in a Box
Table in a Box, opgericht door de Antwerpse Katrien Sterckx, zorgt voor unieke tafeldecoratie die familie en vrienden samenbrengt rond een gezellige tafel zonder stress of tijdverlies. Table in a Box is een all-in-one pakket, beschikbaar in verschillende stijlen, dat aan huis geleverd wordt met eenvoudige recepten, themaplaylist en tafeldecoratie zoals unieke servetten, kaarsen, theelichthouders, terracottavaasjes en gedroogde natuurlijke materialen.
*De boxen zijn minstens 5 keer integraal te gebruiken. Daarna zijn de papieren servetten en kaarsen te herbestellen.


Meer high res foto's vind je hier.

Contacteer ons
Katrien Sterckx Zaakvoerder, Table in a Box
Liesbeth Vermaercke PR-verantwoordelijke, Table in a Box
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen