Table in a Box lanceert gloednieuw concept voor gezellig tafelen

Table in a Box lanceert gloednieuw concept voor gezellig tafelen

Schitter als gastvrouw / -heer en ontvang gasten in stijl

Antwerpen - De Antwerpse onderneemster Katrien Sterckx lanceert vandaag Table in a Box, een gloednieuw concept om mensen te ontstressen en meer tijd te geven om te genieten van etentjes. Table in a Box is een all-in-one pakket met alle nodige ingrediënten voor onvergetelijke tafelmomenten: creatieve tafeldecoratie, sfeervolle muziek, heerlijke recepten en leuke verrassingen.

Box is bouwsteen, doel is community
Table in a Box brengt mensen samen rond een mooi gedekte tafel. De boxen worden aan huis geleverd als kwaliteitsvolle all-in one-pakketten volgens het gewenste thema: zo is er een Waitin’ For Santa-versie, een ‘love’ versie, een ‘groene’ luxeversie, enzovoort. Bij elke box hoort een handleiding, recepten, sfeervolle playlist en kleine verrassingen. Afhankelijk van het thema wordt dit aangevuld met decoratieve elementen zoals unieke katoenen servetten, sfeervolle theelichthouders, gedroogde natuurlijke materialen of handgemaakte terracottavaasjes. Kortom, alles voor een mooi gedekte tafel.

Tegelijk start Table in a Box met een community rond tafelen. Op de blog www.tableinabox.be vind je handige tips en tricks om je tafel gezellig en gastvrij aan te kleden en recepten of foto’s die je met de hashtag #tableinabox kan delen.  

“Al eeuwenlang speelt de eettafel een centrale rol in een mensenleven.”

Eettafel centraal in mensenleven
Al eeuwenlang speelt de eettafel een centrale rol in het leven van de mens. De Egyptische farao’s kregen gouden kelken mee in hun graf, de Romeinen hielden feestmaaltijden van 12 uur en op de bourgondische schilderijen van Bruegel de Oude zie je tafeltaferelen vol feestvierende en dronken boeren. Van de babyborrel tot de koffietafel, alles situeert zich rond de ‘tafel’.  

“Ik wou meer mensen inspireren om te tafelen, meer gezellige momenten creëren.”

Katrien Sterckx van Table in a Box geeft al twee jaar workshops in creatieve tafeldecoratie maar wou nog meer mensen inspireren om te tafelen. Katrien Sterckx: “In onze hectische maatschappij zijn we, zelfs als bourgondische Belgen, de kunst van het tafelen verleerd. Vandaag spenderen Belgen gemiddeld maar 1u32 minuten per dag* aan de eettafel om te eten en te drinken. Mooi gedekte tafels houden we enkel nog voor momenten zoals Kerstmis en andere feesten. Dat wil ik veranderen. Met Table in a Box willen we mensen opnieuw goesting geven om etentjes te organiseren die passen in hun drukke agenda: zonder zorgen gezellig samenzijn, op een authentieke en fijne manier.”  
(*Bron: data OESO)

Ontvang gasten in stijl
Table in a Box lanceert in najaar 2018 drie boxen in twee vaste formaten: voor etentjes van 2 tot 5 personen, of voor etentjes van 6 tot 9 personen. Wil je een grotere groep mensen uitnodigen? Dan bestel je een box op aanvraag. 

  • Fall In Love: romantisch, natuurlijk tafelen met terracottapotten, prachtige theelichthouders, gedroogd mos, kleurrijke vruchten, dinerkaarsen, 60 unieke servetten en de Fall in Love-playlist

  • Vert De Luxe: originele tafelversiering in warme, grijsgroene en mat gouden tinten. Eucalyptus, salie, gouri cups, 60 unieke servetten, prachtige theelichtjes en de Vert de Luxe-playlist

  • Waitin’ For Santa: winters tafelen in een warme kerstsfeer. Stijlvolle theelichten, decoratieve dennenappels, luxueuze servetten met Scandinavische toets en de Waiting For Santa-playlist.  

De boxen zijn telkens minstens 5 keer te gebruiken. De prijs? Vanaf 12,50 euro per etentje. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.
 

////////


Table in a Box organiseert een persdag
Wanneer? Dinsdag 11 december van 10u00 tot 12u30
Waar? Venlaan 26, 2820 Bonheiden
Wat? Een heerlijke voormiddag ontspannen met lekker hapjes & drankjes, tips en tricks voor je kersttafel en een prachtig kerststuk om mee naar huis te nemen. Je maakt kennis met de boxen tijdens een typische Table in a Box-workshop.
Inschrijven? Stuur voor 30/11 een e-mail naar katrien@tableinabox.be. De plaatsen zijn beperkt!


Het grote publiek kan Katrien aan het werk zien tijdens een van volgende workshops:

Winter Wonders workshop
Wanneer? 18 november van 9u30 tot 16u30
Waar? Hottentothoeve, Cassenbroek 1, 2820 Bonheiden

Libelle Winterfair: feesttafel zonder zorgen
Wanneer? 21 tot 25 november van 10u00 tot 18u00 (10.30 -11.15,11.30- 12.15, 13.15-14, 14.15-15,15.30-16.15)  
Waar? Stand 424, Nekkerhal Plattebeekstraat 1, 2800 Mechelen


Over Table in a Box
Table in a Box, opgericht door de Antwerpse Katrien Sterckx, zorgt voor unieke tafeldecoratie die familie en vrienden samenbrengt rond een gezellige tafel zonder stress of tijdverlies. Table in a Box is een all-in-one pakket, beschikbaar in verschillende stijlen, dat aan huis geleverd wordt met eenvoudige recepten, themaplaylist en tafeldecoratie zoals unieke servetten, kaarsen, theelichthouders, terracottavaasjes en gedroogde natuurlijke materialen.
*De boxen zijn minstens 5 keer integraal te gebruiken. Daarna zijn de papieren servetten en kaarsen te herbestellen.


Meer high res foto's vind je hier.

Contacteer ons
Katrien Sterckx Zaakvoerder, Table in a Box
Liesbeth Vermaercke PR-verantwoordelijke, Table in a Box
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen