TuuTuuT schaalt activiteiten op om brug te slaan tussen lokale garagisten en automobilisten

TuuTuuT schaalt activiteiten op om brug te slaan tussen lokale garagisten en automobilisten

Kortrijk, dinsdag 2 februari - Omdat het online koopgedrag door Covid-19 in een ongeziene stroomversnelling is geraakt, schaalt TuuTuuT, het platform dat automobilisten weer in contact brengt met lokale garagehouders, zijn activiteiten aanzienlijk op. TuuTuuT brengt mensen na de online zoektocht graag terug in contact met hun plaatselijke garage, en geeft deze garagehouders de middelen om concurrentieel te worden met de grote retailbedrijven.

Sinds de coronacrisis uitbrak, is de klassieke showroomtraffic gezakt tot een absoluut dieptepunt en is de online aankoop van wagens exponentieel gegroeid. Heel wat lokale onafhankelijke garagehouders, voor wie digitaliseren nagenoeg onbetaalbaar is, kregen het daardoor nog moeilijker.

‘Nonkel auto’
TuuTuuT behartigt de belangen van zowel automobilisten als garagehouders. 
Het aankopen van een auto is vaak een stresserende en frustrerende ervaring voor heel wat mensen. TuuTuuT wil voor hen dé partner zijn, die een optimale online koopervaring creëert door de online zoektocht te combineren  met de persoonlijke aanpak van de garagehouder uit hun buurt. 

“Voor de klant-automobilist is TuuTuuT de ‘nonkel auto’ die meezoekt naar de beste oplossing. Achter elke wagen op TuuTuuT schuilt een echte lokale garage met werkplaats. Via het socialmediaplatform van TuuTuuT kunnen mensen bovendien reclame maken voor een eigen voertuig dat ze willen verkopen of vragen stellen binnen de community rond hun auto”, legt TuuTuuT-founder John Calemeyn uit.

Aankoopcentrale voor garagebedrijven
Voor lokale garagisten is TuuTuuT de oplossing om de complexe en dure uitdagingen op het vlak van aankoop en digitalisering aan te gaan, terwijl ze zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten. Uniek daarbij is dat TuuTuuT hen via zijn aankoopkanalen een waaier aan interessante voertuigen biedt die ze vandaag moeilijk of niet meer vinden op de markt. Want door de globalisering gaan de beste deals naar clustergroepen of super retailers, en vallen kleine en middelgrote spelers vaak uit de boot. Net deze genereren vandaag nog steeds de grootste klantentevredenheid.

 "TuuTuuT levert lokale garagehouders een optimale oplossing tussen webrooming en showrooming. Wij zorgen voor de virtuele showroom, de moeilijke zoektocht naar wagens, de juiste marketing en de online leadopvolging. Zo geven we hen de middelen om weer te kunnen concurreren in de enorm consoliderende markt. We zijn dus geen zoekertjessite, maar eerder een mix tussen Cool Blue, Vinted, Facebook en Cardoen”,  meldt kersverse CSO Grégory Mezieres.

100% schalen
TuuTuuT wil uitgroeien tot dé place-to-be voor auto’s. Om de snelle groei in goede banen te leiden wordt de start-up begeleid door accelerator Start it @KBC. Over een periode van twee jaar hebben al 88.000 geadverteerdewagens een nieuwe eigenaar gevonden, en daar komen elke dag zo'n 200 nieuwe voertuigen bij. Vandaag biedt TuuTuuT zo’n 20.000 wagens aan van een 1.500-tal garagehouders. Hieronder vallen kleine zelfstandigen maar ook de bedrijven uit het uitgebreide MyWay en Audi Approved Plus netwerk van D’ieteren. De start-up wil haar online aanbod tegen 2024 zien groeien naar 100.000 voertuigen. 

Oprichter John Calemeyn: “We willen mensen via onze uitgekiende online strategie terug in contact brengen met hun lokale held, de garagist uit de buurt, waar iedereen terechtkan voor hun toekomstige auto. We breiden het team gestaag uit met specialisten ter zake en zijn met onze verhuis naar de Kortrijkse Cotton Factory helemaal klaar om onze groei te versnellen.”

/////

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1000 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen