Uitnodiging perslunch: Lanceringsevenement #Cook4Chance

Uitnodiging perslunch: Lanceringsevenement #Cook4Chance

Brusselse start-ups lanceren samenwerking om vluchtelingen opleidingen aan te bieden

Donderdag 18 februari 2016 — De Brusselse start-ups Meetsies en Kiron University lanceren op 24 februari 'Cook4Chance', een project om vluchtelingen opleidingen aan te bieden. Meetsies is een platform om maaltijden met elkaar te delen. Kiron is een Europese VZW die vluchtelingen helpt om hoger onderwijs van het hoogste niveau te volgen.
 
De twee Brusselse start-ups zullen via Cook4Chance geld inzamelen om vluchtelingen te voorzien van de nodige apparatuur om te kunnen studeren en webontwikkelaars te worden. Dit in het kader van het Kiron CodeSchool-programma. Het project biedt iedereen de mogelijkheid om thuis diners te organiseren en de opbrengst ervan weg te schenken via de website www.meetsies.com.

Wij nodigen u vriendelijk uit om het lanceringsevenement van Cook4Chance bij te wonen. U krijgt er de mogelijkheid om alle betrokkenen te ontmoeten en te interviewen:

  • In Brussel gevestigde vluchtelingen uit o.a. Syrië en Irak die zich als eerste zullen inschrijven in Kiron CodeSchool;
  • Hobbykoks die de eerste diners zullen organiseren bij hen thuis;
  • Kiron en Meetsies, de organisatoren van Cook4Chance.

Programma 24 februari
12u15   Welkom met hapjes en Syrische muntthee
12u30   Voorstelling Cook4Chance
13u00   Vragen en antwoorden
13u15   Lunch: Traditionele Syrische Mezze bereid door Eyas, een Syrisch artiest die in België woont en werkt sinds 2011
14u00   Einde - Mogelijkheid tot individuele interviews

Locatie
Start it @kbc
Wetenschapsstraat 23
1000 Brussel

Tot dan!
Meetsies & Kiron University


Perscontact
Beatrice Van Tornout
Kiron
beatrice.vantornout@kiron.university
+32 496 03 64 06

Meer over #Cook4Chance

Kiron en Meetsies lanceren met #Cook4Chance een uniek partnerschap om mensen te sensibiliseren en fondsen te werven om de opleiding en training van in België gevestigde vluchtelingen te ondersteunen. Wie het project wil steunen, kan zelf diners organiseren of als gast deelnemen aan diners.
Hobbykoks kunnen vluchtelingen ondersteunen op een heel persoonlijke manier. Het enige wat ze moeten doen is via www.meetsies.com een menu en prijs opgeven en hun lekkere maaltijd bereiden voor hun hongerige gasten. Ze kunnen ervoor kiezen om een deel of de volledige opbrengst van hun diner aan Kiron te schenken. Met het gedoneerde geld koopt Kiron computers aan zodat de vluchtelingen met hun opleiding kunnen starten en zo de kans krijgen om zich te integreren in onze maatschappij.

Meer over Kiron Open Higher Educaton 
Kiron Open Hoger Onderwijs is een Europese vzw met als missie obstakels weg te nemen waarmee vluchtelingen en asielzoekers worden geconfronteerd bij de toegang tot hoger onderwijs . Het nieuwe initiatief van Kiron, Kiron CodeSchool, wil het mogelijk maken voor vluchtelingen wereldwijd om te leren programmeren en coderen en webontwikkelaar te worden. Kiron werd in 2015 opgericht in Duitsland. Onlangs opende de VZW ook een filiaal in België. In oktober 2015 zijn de eerste 1.250 Kiron-studenten in heel Europa begonnen met hun studies

Ga voor meer informatie naar www.kiron.university en  www.codeschool.kiron.university.

Meer over Meetsies 
Meetsies is een Brusselse start-up die mensen die graag koken in contact brengt met mensen die geen tijd of zin hebben om te koken. Met Meetsies kunnen hobbykoks diners of kooklessen thuis organiseren. Hobbykoks zijn mensen die graag voor hun familie of vrienden koken. Om een Meetsies-gastheer/gastvrouw te worden moeten ze enkel een menu voorstellen op www.meetsies.com, een prijs bepalen, de maaltijd bereiden en hun gasten ontvangen op de avond zelf. Zo leren nieuwe mensen elkaar kennen tijdens een heerlijke maaltijd. Een leuke ervaring voor iedereen!