‘Veerkracht’: Tientallen netwerkorganisaties bundelen de krachten om online business te boosten, met Minister Alexander De Croo

‘Veerkracht’: Tientallen netwerkorganisaties bundelen de krachten om online business te boosten, met Minister Alexander De Croo

Veerkracht, 5 mei 2020, van 16u tot 18u30

Antwerpen. Al 500 ondernemers en experten én minister Alexander De Croo hebben zich geregistreerd voor eerste grote online netwerkevenement ‘Veerkracht.'. Organisatoren Conversation Starter en Startups.be | Scale-Ups.eu willen netwerking als motor van de economie gaande houden. “Een gesprek met een collega-ondernemer, potentiële klant of industrie-expert: dat is vaak hét moment waarop ondernemers nieuwe opportuniteiten zien” zegt Rutger Bevers, oprichter van Conversation Starter.

Talloze netwerkevenementen en business meetings staan on hold of worden uitgesteld. “Klanten zetten almaar meer de samenwerking on hold, willen niet meteen bijtekenen, en het is moeilijker om prospectie en sales te doen zonder live ontmoetingen. Businessontwikkeling is dus een enorme uitdaging. Bovendien blijkt uit een enquête van ‘Support Our Startups’ dat 50% van onze start-ups tussen nu en september zonder cash valt. Veerkracht als kwalitatieve matchmaking steunen is dus een no-brainer”, zegt Bruno Vandegehuchte van Startups.be | Scale-Ups.eu. 

De Antwerpse start-up Conversation Starter verbindt al sinds 2015 ondernemers met haar netwerking app voor evenementen. “De technologie om met algoritmes gebruikers te vertellen wie ze zouden moeten ontmoeten en efficiënt one-on-one meetings in te plannen, hadden we al”, zegt Rutger Bevers, “maar door de coronacrisis zagen we de opportuniteit om video calls in te bouwen in onze applicatie.”

Eerste online netwerkevenement Veerkracht op 5 mei, al 500 deelnemers

Op basis van de Conversation Starter webapplicatie wordt, samen met Startups.be | Scale-Ups.eu, de eenvoudige website bouwer Standard I/O en een coalitie van 20 Vlaamse netwerkorganisaties, op 5 mei het groot online netwerkevenement Veerkracht georganiseerd. “We werden overdonderd door de vele positieve reacties. Nagenoeg alle grote netwerkorganisaties waren meteen gewonnen om Veerkracht te ondersteunen”, vertelt Dries Hendrickx, CEO van Conversation Starter. “Onder andere Agoria, Start it @KBC, Imec.istart, Belcham, Voka, PMV, VITO, Flanders DC en EY doen mee.”

Veerkracht brengt op 5 mei innovatieve ondernemers, investeerders en experts samen door middel van korte one-on-one video calls. De deelnemers leggen de eerste bouwstenen voor samenwerkingen en verlichten zo elkaars corona-uitdagingen.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich gratis inschrijven op www.veerkracht.events. De eerste 500 deelnemers komen uit diverse sectoren en zijn vooral innovatieve tech startups, scale-ups en investeerders.

 

/////

 

Over Conversation Starter

Conversation Starter werd in 2015 opgericht door Rutger Bevers met als missie vooruitgang te versnellen door mensen te verbinden op evenementen. Dries Hendrickx verwierf eerder dit jaar een management positie.

Conversation Starter rekent onder andere Google, ING, EY, Deloitte en de Universiteit Hasselt tot zijn vaste klanten.

https://online.conversationstarter.net 

Over Startups.be / Scale-Ups.eu

Startups.be & Scale-Ups.eu hebben in 2018 de krachten gebundeld om het aanbod voor het Belgische tech-ecosysteem te versterken. Samen zijn ze de one stop-shop voor ondernemerschap in de technologie. Startups.be | Scale-Ups.eu verbinden groeibedrijven met een wereldwijd netwerk van deep pocket investeerders, corporate buyers, young potentials  en andere relevante stakeholders om snel te innoveren en samen te werken met hoogtechnologische bedrijven. De organisatie heeft als missie  om startups en scale-ups te laten time squeezen  en groei te accelereren o.a. via kwalitatieve matchmaking. 

https://startups.be

https://www.scale-ups.eu

 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen