Veilig en zorgeloos carpoolen naar je favoriete festival

Veilig en zorgeloos carpoolen naar je favoriete festival

Donderdag 7 juni 2018

  • CovEvent lanceert interactieve carpoolingdienst naar events
  • Dour werkt als eerste festival samen met de Belgische start-up

De jonge Belgische start-up CovEvent lanceert een dienst om makkelijk te carpoolen naar feestjes, festivals, concerten en sportwedstrijden. Via de website of de app kunnen festivalgangers zich gratis inschrijven op een interactieve kaart en een lift vragen of aanbieden. Dour werkt deze zomer als eerste festival samen met CovEvent.

Bedoeling van de samenwerking is dat festivalgangers van 11 tot 15 juli makkelijk naar Dour en weer thuis geraken via carpooling. Ze kunnen zich daarvoor gratis inschrijven via de interactieve webmap op de website van het festival en op my.covevent.be/dourfestival2018. Carpoolen optimaliseert de mobiliteit van en naar het festival, en moet chaotische parkingtaferelen zoals vorig jaar vermijden. Bovendien geeft het organisatoren van grote events de kans om hun footprint aanzienlijk te verkleinen.

100% love, zero waste!
"Dour profileert zich als een groen festival, onder meer dankzij zijn ‘green camping’. 100% love en zero waste is ons motto. We sorteren en reduceren het afval op ons festivalterrein en informeren onze bezoekers over de milieurisico's van de festiviteiten. We beseffen ook dat het vervoer van alle bezoekers goed is voor meer dan 45% van alle broeikasgassen die ons event uitstoot. Daarom zijn we heel blij dat we vanaf deze zomer samenwerken met CovEvent, in de hoop dat zoveel mogelijk festivalgangers zullen carpoolen”, zeggen de organisatoren van het festival.

Sociale controle
De app zorgt ook voor sociale controle van het alcoholgebruik, in de vorm van een snelle vragenlijst die passagiers en bestuurders krijgen de dag na het event. Zo krijgt elke gebruiker een vertrouwensrating. Nicolas Cognaux, oprichter van CovEvent: "Dit sociale controlesysteem maakt het mogelijk gebruikers met elkaar te vergelijken en is heel effectief onder jongeren. Het heeft een ontradend effect op alcoholgebruik bij de bestuurders, waardoor het risico op ongelukken beperkt wordt."

CovEvent wil deze zomer zoveel mogelijk festivals coveren. Dour is het grootste muziekevent van Franstalig België. Vorig jaar verwelkomde het festival zowat 242.000 bezoekers uit heel Europa. Maar ook kleinere events zoals Wacolor, Les Ardentes en het Ronquières Festival staan op de agenda. Volgend jaar wil de start-up uitbreiden naar Nederland en Frankrijk.

////////

Over CovEvent
CovEvent werd in 2016 opgericht door Jean-Benoît Henry, student aan de UCL, en Nicolas Cognaux, afgestudeerd aan de UCL, met als doel de mobiliteit naar evenementen op een verantwoordelijke en ecologische manier te verbeteren via carpoolen.

Adres: Sentier de Bomal 4, 1315 Glimes
Meer informatie op www.covevent.be

Dour Festival
www.dourfestival.eu/nl/

Jean-Benoît Henry Co-founder at CovEvent
Saar Dietvorst Start it @KBC