Veilig en zorgeloos carpoolen naar je favoriete festival

Veilig en zorgeloos carpoolen naar je favoriete festival

  • CovEvent lanceert interactieve carpoolingdienst naar events
  • Dour werkt als eerste festival samen met de Belgische start-up

De jonge Belgische start-up CovEvent lanceert een dienst om makkelijk te carpoolen naar feestjes, festivals, concerten en sportwedstrijden. Via de website of de app kunnen festivalgangers zich gratis inschrijven op een interactieve kaart en een lift vragen of aanbieden. Dour werkt deze zomer als eerste festival samen met CovEvent.

Bedoeling van de samenwerking is dat festivalgangers van 11 tot 15 juli makkelijk naar Dour en weer thuis geraken via carpooling. Ze kunnen zich daarvoor gratis inschrijven via de interactieve webmap op de website van het festival en op my.covevent.be/dourfestival2018. Carpoolen optimaliseert de mobiliteit van en naar het festival, en moet chaotische parkingtaferelen zoals vorig jaar vermijden. Bovendien geeft het organisatoren van grote events de kans om hun footprint aanzienlijk te verkleinen.

100% love, zero waste!
"Dour profileert zich als een groen festival, onder meer dankzij zijn ‘green camping’. 100% love en zero waste is ons motto. We sorteren en reduceren het afval op ons festivalterrein en informeren onze bezoekers over de milieurisico's van de festiviteiten. We beseffen ook dat het vervoer van alle bezoekers goed is voor meer dan 45% van alle broeikasgassen die ons event uitstoot. Daarom zijn we heel blij dat we vanaf deze zomer samenwerken met CovEvent, in de hoop dat zoveel mogelijk festivalgangers zullen carpoolen”, zeggen de organisatoren van het festival.

Sociale controle
De app zorgt ook voor sociale controle van het alcoholgebruik, in de vorm van een snelle vragenlijst die passagiers en bestuurders krijgen de dag na het event. Zo krijgt elke gebruiker een vertrouwensrating. Nicolas Cognaux, oprichter van CovEvent: "Dit sociale controlesysteem maakt het mogelijk gebruikers met elkaar te vergelijken en is heel effectief onder jongeren. Het heeft een ontradend effect op alcoholgebruik bij de bestuurders, waardoor het risico op ongelukken beperkt wordt."

CovEvent wil deze zomer zoveel mogelijk festivals coveren. Dour is het grootste muziekevent van Franstalig België. Vorig jaar verwelkomde het festival zowat 242.000 bezoekers uit heel Europa. Maar ook kleinere events zoals Wacolor, Les Ardentes en het Ronquières Festival staan op de agenda. Volgend jaar wil de start-up uitbreiden naar Nederland en Frankrijk.

////////

Over CovEvent
CovEvent werd in 2016 opgericht door Jean-Benoît Henry, student aan de UCL, en Nicolas Cognaux, afgestudeerd aan de UCL, met als doel de mobiliteit naar evenementen op een verantwoordelijke en ecologische manier te verbeteren via carpoolen.

Adres: Sentier de Bomal 4, 1315 Glimes
Meer informatie op www.covevent.be

Dour Festival
www.dourfestival.eu/nl/

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen één jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. Vandaag heeft de accelerator een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, PfizerTelenet, Universitet Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen