Vernieuwd deelplatform Helpper maakt toegang tot thuishulp laagdrempeliger

Vernieuwd deelplatform Helpper maakt toegang tot thuishulp laagdrempeliger

8 op 10 Belgen vinden het lastig om externe hulp te vragen

Antwerpen, 18 juni 2020 - Het digitale thuishulpplatform Helpper.be zit in een volledig nieuw kleedje. De website werd niet enkel geoptimaliseerd – op basis van de feedback van de intussen haast 6.000 gebruikers – de registratieprocedure is voortaan ook een heel pak eenvoudiger en bovendien ook gratis.

Bijna 8 op 10 Belgen vinden het lastig om om aan te kloppen bij externe organisaties of platformen die hulp aanbieden, zo blijkt uit een bevraging die iVox uitvoerde bij 1.000 respondenten in Vlaanderen en Brussel. Het gaat dan zowel over zeer laagdrempelige hulp bij huis- tuin- en keukenklussen als over gespecialiseerde (para)medische hulp. Ruim de helft van de ondervraagden geeft bovendien ook aan dat ze het zelfs vervelend vonden om hulp te vragen aan vrienden of familie, omdat ze hen niet tot last willen zijn.

Het digitale platform Helpper - dat in 2017 werd opgericht door François Gerard en dat intussen in heel Vlaanderen en in Brussel actief is - probeert op een heel laagdrempelige wijze in te spelen op de nood aan allerlei vormen van niet-medische hulp en ondersteuning. Gaande van allerlei kleine klusjes en dagdagelijkse taken in huis over boodschappen tot vervoer. Daarvoor linkt het helppies – mensen die op zoek zijn naar ondersteuning – aan helppers uit dezelfde buurt.

 “Wie ergens aanklopt met een hulpvraag, wordt meteen ook in de rol van vragende partij geduwd en zo de facto ook enigszins gestigmatiseerd. We willen weg uit dat stereotiepe denkschema,” geeft François Gerard aan. “Als we mensen de kans bieden om zelf tijdig en proactief naar een oplossing te zoeken, krijgen ze automatisch ook meer controle over hun hulpvraag. Hierdoor wordt de drempel om hulp te vragen dan ook gevoelig verlaagd.”

François Gerard, oprichter Helpper
François Gerard, oprichter Helpper

Digitale kaart
Om het platform gebruiksvriendelijker en toegankelijker te maken, luisterde Helpper de voorbije maanden aandachtig naar de duizenden al geregistreerde gebruikers. 

Dankzij de vereenvoudigde én gratis registratieprocedure kunnen helppies voortaan in enkele minuten tijd een profiel aanmaken. Nadat ze aangevinkt hebben voor welke taken ze precies hulp zoeken, kunnen ze aan de slag met een nieuwe digitale kaart. Die geeft hen in één oogopslag een opsomming van alle mensen uit hun buurt die hen bij een specifieke taak kunnen ondersteunen. 

De helppers krijgen op hun beurt een helder overzicht van alle mensen in de omgeving met specifieke hulpvragen die aansluiten bij hun profiel. Via het Helpper-platform kunnen beide groepen dan in enkele muisklikken in contact komen met elkaar en een gesprek aangaan.

Het Helpper-team helpt ook offline bij de matchmaking en is daarvoor telefonisch bereikbaar op het nummer 03 361 39 30.

Het nieuwe platform zet sterk in op gebruiksvriendelijkheid, en dat is dus geen overbodige luxe. De snel toenemende vergrijzing zal de uitdagingen op vlak van laagdrempelige thuishulp immers alleen maar groter maken. “Aanvullende deelinitiatieven als Helpper zullen post-corona enkel nog relevanter worden,” stelt François Gerard. “Op basis van de allernieuwste technologie biedt ons platform een creatieve en mensgerichte oplossing, die de overheid bovendien geen eurocent extra kost.”

Helpper
●  Opgericht in 2017
●  11 vaste medewerkers
●  Actief in heel Vlaanderen en in het Brusselse gewest
●  Wordt onder meer gesteund door ziekenfondsen Partenamut, Partena Ziekenfonds
en OZ Ook het Antwerpse OCMW werkt sinds kort samen met Helpper.
●  Winnaar van de award Zorgondernemer van het jaar (2018) en van de publieksprijs
van de Radicale Vernieuwers (2019)
●  2 succesvolle kapitaalsrondes van 2.2 miljoen euro
●  Stelt platform gratis ter beschikking van vrijwilligers en zorgpersoneel tijdens
coronacrisis

Longread: Helpen en laten helpen Helpper longread_Helpen en laten helpen_ een laagdrempelige aanpak loont (1) (1).pdf - 1 MB Persdossier Helpper Helpper_persdossier_JUN2020 (1).pdf - 2 MB

* Het online onderzoek 2018 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Helpper tussen 4 juni 2018 en 22 juni 2018 bij 1.055 Belgen, representatief op geslacht, leeftijd en regio. De maximale foutenmarge bij 1.055 Belgen bedraagt 2,94%.* Het online onderzoek 2019 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Helpper tussen 2 augustus 2019 en 20 augustus 2019 bij 1.000 Brusselaars, representatief op geslacht, leeftijd en regio. De maximale foutenmarge bij 1.000 Brusselaars bedraagt 3,02%.

Over HelpperDe online ontmoetingsplaats Helpper verbindt mensen die nood hebben aan ondersteuning met hulpvaardige mensen uit de buurt. Zo biedt Helpper een betaalbare, kwaliteitsvolle en flexibele oplossing voor iedereen die hulp kan gebruiken bij dagelijkse taken, zoals kleine klusjes, koken, boodschappen doen, vervoer,...
Helpper is actief in Vlaanderen en Brussel. Het bedrijf werd in 2017 opgericht door François Gerard en is een onafhankelijk initiatief, gesteund door ziekenfondsen Partenamut, Partena Ziekenfonds en OZ, en accelerator Start it @KBC. Helpper won de award Zorgondernemer van het Jaar in 2018, werd in 2019 bekroond tot Radicale Vernieuwer en werd in 2020 genomineerd als Start-up van het Jaar.
Meer informatie vindt u op www.helpper.be.

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen