Vitaminestart-up Metis plant gratis boom in jouw tuin

Vitaminestart-up Metis plant gratis boom in jouw tuin

Familiebedrijf Metis is nog maar een jaar actief op de voedingssupplementenmarkt en pakt al meteen uit met een straffe en vooral groene actie. Vanaf 250 verkochte producten maken zij de belofte om gratis een boom te planten … in jouw tuin. Momenteel gaat het al om dertig bomen die geplant zullen worden in de tuinen van de Metis-gebruikers. 

Bijna één op vijf Belgen gebruikt voedingssupplementen. Maar die zijn niet allemaal effectief, want veel goedkope multivitaminen zijn onvoldoende gedoseerd en hebben nauwelijks effect. Start-up Metis Supplements pakt het anders aan, met steun van Start it @KBC, de grootste accelerator voor start-ups in België.

Metis Supplements is een startend familiebedrijf dat hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen verkoopt via de lokale apotheker. Het assortiment bestaat uit drie krachtige formules: Energy, Sleep en Beauty. Het bedrijf gebruikt hiervoor alleen natuurlijke, krachtige én wetenschappelijk bewezen elementen, en dat in effectieve dosissen. Bovendien worden de voedingssupplementen van Metis alleen in apotheken verkocht, waar elke claim gestaafd moet worden. 

Eén boom voor elke 250 verkochte producten

Ecologie is sinds de start een belangrijke waarde voor de start-up. Deze pijler zetten ze nu extra kracht bij door nieuwe bomen aan te planten bij hun geregistreerde consumenten. Voor elke 250 verkochte producten zal Metis een beuk planten en zo bijdragen aan een beter leefmilieu. Gebruikers van Metis’ voedingssupplementen kunnen zich gemakkelijk aanmelden op de website en een leuke selfie met hun potje uploaden. Op die manier komen ze automatisch in aanmerking voor een extra luchtfilter in hun eigen achtertuin. De precieze locatie voor de bomen wordt gekozen volgens het 'first come, first served'-principe, dus wees er snel bij! Metis-klanten kunnen één keer deelnemen per adres. 

Ecologisch verpakte supplementen

Metis’ ecologische bekommernis vertaalt zich ook in de samenstelling en verpakking van hun producten. De voedingssupplementen bevatten uitsluitend natuurlijke bestanddelen en worden aangeboden in een herbruikbaar glazen potje, in plaats van het standaard plastieken potje of de doordrukstrip. Voor de kartonnen omverpakkingen gebruiken ze enkel FSC-gecertificeerd karton. Deze zomer lanceerden ze bovendien, als eerste op de markt, ecologische navulzakjes. Deze zijn 100% recycleerbaar, industrieel composteerbaar én volledig plastiekvrij. Op deze manier draagt Metis niet alleen zorg voor de gezondheid van de gebruikers, maar voor die van iedereen.

Meer info: www.metissupplements.com 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen