Wetime: echte vrienden maken in het digitale tijdperk

Wetime: echte vrienden maken in het digitale tijdperk

Gloednieuw vriendschapsplatform matcht koppels die sociaal leven willen boosten

ANTWERPEN | Het digitale tijdperk heeft ons leven ingrijpend veranderd. We zijn allemaal druk bezig met ‘likes’, ‘volgers’ en ‘friends’, maar die gaan bij veel mensen ten koste van échte vrienden. Daar wil het online vriendschapsplatform Wetime iets aan veranderen.

Weet je nog hoe gemakkelijk het als kind was om vriendjes te maken? Ook tijdens je studentenjaren, aan kameraden meestal geen gebrek. Maar plots ben je volwassen, heb je een drukke job en ben je na de uren nog eens halftijds taxichauffeur voor de kinderen. ‘Druk, druk, druk’, en je sociaal leven is het grote slachtoffer. Vriendschappen doven, zonder dat je het zelf in de gaten hebt, langzaam maar zeker uit en het is niet zo eenvoudig meer als vroeger om nieuwe vrienden te maken.

Platform matcht koppels
Het gloednieuwe online vriendschapsplatform Wetime wil daar verandering in brengen. Het platform, dat deel uitmaakt van accelerator Start it @KBC, richt zich op koppels die hun sociaal leven een boost willen geven. Je registreert je als koppel op de website, en maakt een profiel aan. Na het ingeven van enkele voorkeuren en interessegebieden gaat Wetime voor jou op zoek naar de perfecte match voor een ‘double date’.

“We merkten dat er echt behoefte is aan een vriendschapsplatform als Wetime”, vertelt Sietse Schelpe, de initiatiefnemer van de site. “Veel mensen zijn het een beetje verleerd om nieuwe vrienden te maken. Of ze verhuizen, en ze merken dat de drempel om in hun nieuwe woonplaats een nieuw sociaal leven op te bouwen behoorlijk hoog is. Die mensen willen wij met Wetime een duwtje in de rug geven.”

“Mensen met een ruime vriendenkring en een druk sociaal leven hebben geen nood aan een site als de onze, en voor jonge mensen zijn er voldoende alternatieven. Maar voor koppels die gewoon van het leven, elkaar en hun kroost willen genieten, zijn er bitter weinig mogelijkheden om vlot nieuwe mensen te leren kennen. Met Wetime creëren we een veilige en laagdrempelige omgeving om samen leuke dingen te doen. Een gezellig etentje, een avondje op café, naar een pretpark met het hele gezin,...”

Wecoins sparen
Wetime is helemaal gratis. Koppels hebben recht op één double date per maand. Door foto’s en verhalen van je avonturen te delen, kan je ook Wecoins verdienen. Die kan je inruilen voor leuke geschenken, zoals hotelovernachtingen, wellnesspakketten, kortingsbonnen of andere verrassingen. Wie vaker wil afspreken, kan ook een betalende account opzetten en op die manier meer en sneller Wecoins verzamelen.

Leden van de Gezinsbond kunnen rekenen op een mooie korting op het Wetime-abonnement.

Kurt Jacobs, PR-verantwoordelijke Gezinsbond: “We stonden van meet af aan achter Wetime. Ook wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om het sociaal contact en het sociaal weefsel in de samenleving te versterken. Met Wetime kunnen ouders hun vriendenkring verruimen en nieuwe koppels leren kennen om blijvende vriendschappen uit te bouwen. Bovendien vind je er allerlei leuke tips en weetjes. We voorzien naast een korting op het Wetime-abonnement ook een speciale actie voor de eerste zes maanden.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen