Wetime: echte vrienden maken in het digitale tijdperk

Wetime: echte vrienden maken in het digitale tijdperk

Gloednieuw vriendschapsplatform matcht koppels die sociaal leven willen boosten

ANTWERPEN | Het digitale tijdperk heeft ons leven ingrijpend veranderd. We zijn allemaal druk bezig met ‘likes’, ‘volgers’ en ‘friends’, maar die gaan bij veel mensen ten koste van échte vrienden. Daar wil het online vriendschapsplatform Wetime iets aan veranderen.

Weet je nog hoe gemakkelijk het als kind was om vriendjes te maken? Ook tijdens je studentenjaren, aan kameraden meestal geen gebrek. Maar plots ben je volwassen, heb je een drukke job en ben je na de uren nog eens halftijds taxichauffeur voor de kinderen. ‘Druk, druk, druk’, en je sociaal leven is het grote slachtoffer. Vriendschappen doven, zonder dat je het zelf in de gaten hebt, langzaam maar zeker uit en het is niet zo eenvoudig meer als vroeger om nieuwe vrienden te maken.

Platform matcht koppels
Het gloednieuwe online vriendschapsplatform Wetime wil daar verandering in brengen. Het platform, dat deel uitmaakt van accelerator Start it @KBC, richt zich op koppels die hun sociaal leven een boost willen geven. Je registreert je als koppel op de website, en maakt een profiel aan. Na het ingeven van enkele voorkeuren en interessegebieden gaat Wetime voor jou op zoek naar de perfecte match voor een ‘double date’.

“We merkten dat er echt behoefte is aan een vriendschapsplatform als Wetime”, vertelt Sietse Schelpe, de initiatiefnemer van de site. “Veel mensen zijn het een beetje verleerd om nieuwe vrienden te maken. Of ze verhuizen, en ze merken dat de drempel om in hun nieuwe woonplaats een nieuw sociaal leven op te bouwen behoorlijk hoog is. Die mensen willen wij met Wetime een duwtje in de rug geven.”

“Mensen met een ruime vriendenkring en een druk sociaal leven hebben geen nood aan een site als de onze, en voor jonge mensen zijn er voldoende alternatieven. Maar voor koppels die gewoon van het leven, elkaar en hun kroost willen genieten, zijn er bitter weinig mogelijkheden om vlot nieuwe mensen te leren kennen. Met Wetime creëren we een veilige en laagdrempelige omgeving om samen leuke dingen te doen. Een gezellig etentje, een avondje op café, naar een pretpark met het hele gezin,...”

Wecoins sparen
Wetime is helemaal gratis. Koppels hebben recht op één double date per maand. Door foto’s en verhalen van je avonturen te delen, kan je ook Wecoins verdienen. Die kan je inruilen voor leuke geschenken, zoals hotelovernachtingen, wellnesspakketten, kortingsbonnen of andere verrassingen. Wie vaker wil afspreken, kan ook een betalende account opzetten en op die manier meer en sneller Wecoins verzamelen.

Leden van de Gezinsbond kunnen rekenen op een mooie korting op het Wetime-abonnement.

Kurt Jacobs, PR-verantwoordelijke Gezinsbond: “We stonden van meet af aan achter Wetime. Ook wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om het sociaal contact en het sociaal weefsel in de samenleving te versterken. Met Wetime kunnen ouders hun vriendenkring verruimen en nieuwe koppels leren kennen om blijvende vriendschappen uit te bouwen. Bovendien vind je er allerlei leuke tips en weetjes. We voorzien naast een korting op het Wetime-abonnement ook een speciale actie voor de eerste zes maanden.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen