WinWinner haalt 10 miljoen euro aan financiering op voor Vlaamse groeibedrijven

WinWinner haalt 10 miljoen euro aan financiering op voor Vlaamse groeibedrijven

  • Meer en meer ondernemingen zijn op zoek naar financiering.
  • Begeleiding om de juiste financiering op te halen is cruciaal om te slagen.
  • Fiscaal interessante maatregelen geven starters en groeiers een betere toegang tot financiering.

GENT - Het Gentse WinWinner, dat gespecialiseerd is in het begeleiden van bedrijven in hun zoektocht naar groeifinanciering, heeft in september de kaap van 10 miljoen euro aan opgehaalde financiering gerond.

Vlaamse groeibedrijven kunnen of willen niet altijd bij hun bank aankloppen als het gaat om het aantrekken van financiering. Net geen drie jaar geleden begon WinWinner met de uitwerking van een oplossing voor dit probleem en ontwikkelde een one-stop-shop-begeleiding voor bedrijven die via verschillende financieringsvormen (winwinleningen, gewone leningen, kapitaalsinvesteringen, crowdfunding, bankleningen…) financiële middelen willen aantrekken. WinWinner begeleidt de bedrijven in dit traject van A tot Z. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

Meer en meer vraag naar financiering
Dat er nood was aan zo’n oplossing, bewijzen de vele initiatieven rond (alternatieve) financiering in Vlaanderen. In minder dan drie jaar werd via WinWinner bij meer dan 500 investeerders en financiële partijen in totaal 10 miljoen euro aan financiering opgehaald. Nog spectaculairder wordt het als je weet dat negen van die 10 miljoen in de laatste 17 maanden werd gerealiseerd.

Enkele van de gefinancierde bedrijven zijn ondertussen gekende namen in het Vlaamse ondernemerslandschap. Zo haalde Wim Ballieu, bekend van de Balls & Glory-restaurants, in een mum van tijd meer dan 200.000 euro op. Ook werd ’s werelds eerste volledig elektrische speedboot, gefabriceerd door Liso, gefinancierd via verschillende business angels.

“Ik heb mijn klanten en leveranciers de mogelijkheid gegeven om te investeren in mijn zaak, zo hebben we echte ambassadeurs kunnen creëren en konden we verder groeien”, vertelt Wim Ballieu, oprichter van Balls & Glory en WinWinner-klant van het eerste uur.

Ook vicepremier Alexander De Croo gaf afgelopen dinsdag op het event van de FOD Economie - Financiering voor kmo’s en zelfstandigen -  een reactie: “Meer kansen voor start-ups betekent meer kansen voor innovatie en nieuwe jobs. Fiscaal interessante financieringsmaatregelen zoals de tax shelter voor start-ups geven starters een betere toegang tot financiering en zorgen er bovendien voor dat slapend geld op spaarboekjes zal worden geactiveerd.”

Vlaams ondernemersklimaat
Het gezonde Vlaamse ondernemersklimaat blijkt in ieder geval ook uit het nog steeds groeiende aantal bedrijven dat bij WinWinner aanklopt. De laatste zes maanden contacteerden meer dan 500 ondernemers WinWinner, wat een verdubbeling is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“Dit succes overtreft ook onze stoutste verwachtingen”, vertelt Aelbrecht Van Damme, CEO en medeoprichter van WinWinner. “Wij helpen bedrijven bij het bepalen van hun financieringsbehoefte en het vertalen van deze behoefte naar de markt. Uit de feedback van ondernemers blijkt duidelijk dat hier een grote nood aan is.”

////////

Over WinWinner
WinWinner is een Gents bedrijf dat in 2016 werd opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in het helpen van ondernemers bij hun financieringsvraag. Hiervoor werd een specifieke methodologie ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat vraag en aanbod in de markt maximaal bij elkaar worden gebracht. In de eerste drie jaar van haar bestaan kon WinWinner al meer dan 100 bedrijven aan financiering helpen via meer dan 500 investeerders.

Contacteer ons
Saar Dietvorst Persverantwoordelijke, Start it @KBC
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen