WinWinner haalt 10 miljoen euro aan financiering op voor Vlaamse groeibedrijven

WinWinner haalt 10 miljoen euro aan financiering op voor Vlaamse groeibedrijven

  • Meer en meer ondernemingen zijn op zoek naar financiering.
  • Begeleiding om de juiste financiering op te halen is cruciaal om te slagen.
  • Fiscaal interessante maatregelen geven starters en groeiers een betere toegang tot financiering.

GENT - Het Gentse WinWinner, dat gespecialiseerd is in het begeleiden van bedrijven in hun zoektocht naar groeifinanciering, heeft in september de kaap van 10 miljoen euro aan opgehaalde financiering gerond.

Vlaamse groeibedrijven kunnen of willen niet altijd bij hun bank aankloppen als het gaat om het aantrekken van financiering. Net geen drie jaar geleden begon WinWinner met de uitwerking van een oplossing voor dit probleem en ontwikkelde een one-stop-shop-begeleiding voor bedrijven die via verschillende financieringsvormen (winwinleningen, gewone leningen, kapitaalsinvesteringen, crowdfunding, bankleningen…) financiële middelen willen aantrekken. WinWinner begeleidt de bedrijven in dit traject van A tot Z. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

Meer en meer vraag naar financiering
Dat er nood was aan zo’n oplossing, bewijzen de vele initiatieven rond (alternatieve) financiering in Vlaanderen. In minder dan drie jaar werd via WinWinner bij meer dan 500 investeerders en financiële partijen in totaal 10 miljoen euro aan financiering opgehaald. Nog spectaculairder wordt het als je weet dat negen van die 10 miljoen in de laatste 17 maanden werd gerealiseerd.

Enkele van de gefinancierde bedrijven zijn ondertussen gekende namen in het Vlaamse ondernemerslandschap. Zo haalde Wim Ballieu, bekend van de Balls & Glory-restaurants, in een mum van tijd meer dan 200.000 euro op. Ook werd ’s werelds eerste volledig elektrische speedboot, gefabriceerd door Liso, gefinancierd via verschillende business angels.

“Ik heb mijn klanten en leveranciers de mogelijkheid gegeven om te investeren in mijn zaak, zo hebben we echte ambassadeurs kunnen creëren en konden we verder groeien”, vertelt Wim Ballieu, oprichter van Balls & Glory en WinWinner-klant van het eerste uur.

Ook vicepremier Alexander De Croo gaf afgelopen dinsdag op het event van de FOD Economie - Financiering voor kmo’s en zelfstandigen -  een reactie: “Meer kansen voor start-ups betekent meer kansen voor innovatie en nieuwe jobs. Fiscaal interessante financieringsmaatregelen zoals de tax shelter voor start-ups geven starters een betere toegang tot financiering en zorgen er bovendien voor dat slapend geld op spaarboekjes zal worden geactiveerd.”

Vlaams ondernemersklimaat
Het gezonde Vlaamse ondernemersklimaat blijkt in ieder geval ook uit het nog steeds groeiende aantal bedrijven dat bij WinWinner aanklopt. De laatste zes maanden contacteerden meer dan 500 ondernemers WinWinner, wat een verdubbeling is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“Dit succes overtreft ook onze stoutste verwachtingen”, vertelt Aelbrecht Van Damme, CEO en medeoprichter van WinWinner. “Wij helpen bedrijven bij het bepalen van hun financieringsbehoefte en het vertalen van deze behoefte naar de markt. Uit de feedback van ondernemers blijkt duidelijk dat hier een grote nood aan is.”

////////

Over WinWinner
WinWinner is een Gents bedrijf dat in 2016 werd opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in het helpen van ondernemers bij hun financieringsvraag. Hiervoor werd een specifieke methodologie ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat vraag en aanbod in de markt maximaal bij elkaar worden gebracht. In de eerste drie jaar van haar bestaan kon WinWinner al meer dan 100 bedrijven aan financiering helpen via meer dan 500 investeerders.

Contacteer ons
Saar Dietvorst Persverantwoordelijke, Start it @KBC
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen