Wonky lanceert dips van geredde groenten

Wonky lanceert dips van geredde groenten

Op 8 december lanceert Wonky zijn allereerste dipsauzen, gemaakt van geredde groenten. Dat zijn verse groenten die anders weggegooid zouden worden omwille van esthetische en praktische redenen. Zo wil Wonky voedselverspilling tegengaan in de voedingsindustrie. De eerste twee smaken, de pittige paprikadip en frisse worteldip, zijn vanaf 8 december verkrijgbaar in dertien horeca- en delicatessenzaken in en rondom het Gentse.

Gezond en natuurlijk
Op 8 december ligt het nieuwe merk Wonky in de winkels met de eerste twee sauzen: een pittige paprikadip en een frisse worteldip. Beide dipsauzen zijn 100% plantaardig en gemaakt van verse groenten die anders weggegooid zouden worden omwille van een te grote voorraad, esthetische of praktische redenen. Bovendien zijn de dips natuurlijk en dus vrij van kunstmatige toevoegingen. "Dat is uitzonderlijk", zegt Helena Gheeraert, oprichtster van Wonky:  “De meeste dips in de winkel zitten vol bewaarmiddelen, kleur- of smaakstoffen en zelfs verdikkingsmiddelen. Wij willen de verse groenten tot hun recht laten komen en een natuurlijk en gezond alternatief aanbieden.

Kwalitatief en vers, maar kleur en formaat niet populair
Om voedselverspilling tegen te gaan, werkt Wonky samen met Vlaamse bedrijven uit de voedingsindustrie. In totaal gaat daar meer dan 1 miljoen ton voedsel per jaar verloren.

De groenten die we gebruiken voor de dips zijn perfect in orde én vers, maar worden niet verkocht omdat hun kleur niet populair is of hun formaat afwijkt. Denk maar aan gele wortelen, scheef gesneden stukjes paprika, broccolistronken, enzovoort”, verduidelijkt Helena. “Dit is dus een echte win-winsituatie: voedselverwerkende bedrijven zijn tevreden omdat ze nog iets krijgen voor groenten die anders niets meer opbrengen. En de mensen kunnen genieten van een lekkere, gezonde dipsaus terwijl ze voedselverspilling tegengaan.

Uitbreiding van verdeelpunten en gamma
De Wonky dips zijn verkrijgbaar in 13 horeca- en delicatessenzaken in en rond Gent. De komende maanden breidt de start-up zijn verkooppunten uit en zullen de dipsauzen verkrijgbaar zijn in heel Vlaanderen. Daarnaast bereidt Wonky zich ook voor op een uitbreiding van het gamma. Zo denkt het bedrijf niet alleen aan nieuwe dipsauzen, maar ook aan gezonde groentenchips en snackrepen.

Wonky maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Wil je de Wonky dips graag proeven? Dan nodigen we je graag uit op het lanceringsevenement op 8 december om 18u in Romain Roquette, Octrooiplein 1 in Gent. Bevestig je aanwezigheid met een mailtje naar wonkyfood@wonkyfood.be of via het nummer +32 479 35 30 33.

Hier vindt u een overzicht van de horeca- en delicatessenzaken waar Wonky verkrijgbaar is.

Volg Wonky via Facebook, Instagram of Twitter.

Over Wonky
Helena Gheeraert richtte wonky op in april 2016. De dips werden al geserveerd op meerdere foodmarkets en evenementen. In april 2016 kreeg  Wonky de prijs voor Most Sustainable Project in Food Innovation, georganiseerd door Startup Weekend. Daarnaast werd de start-up geselecteerd om deel uit te maken van de grootste Belgische incubator, Start it @kbc.

Contacteer ons
Helena Gheeraert Oprichtster Wonky
Saar Dietvorst Perscontact Start it @kbc
Helena Gheeraert Oprichtster Wonky
Saar Dietvorst Perscontact Start it @kbc
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen