Turbulent wint Start it @KBC - Bolero Crowdfunding Award 2018 tijdens and& summit & festival

Turbulent wint Start it @KBC - Bolero Crowdfunding Award 2018 tijdens and& summit & festival

+50.000 Euro aan prijzen op grootste pitchwedstrijd van het land

  • Turbulent wint Start it @KBC - Bolero Crowdfunding Award
  • De tweede en derde prijs op Demo Day gaan naar start-ups INGA Wellbeing en Trimiday

Start-up Turbulent is de winnaar van de Start it @KBC - Bolero Crowdfunding Award. Die werd gisteravond uitgereikt op Demo Day, de grootste pitchwedstrijd van het land tijdens het and& summit & festival in Leuven. Oprichter Jasper Verreydt ontving 10.000 Euro, een plaats bij accelerator Start it @KBC en strategische consultancy. Met zijn sterke pitch overtuigde hij een publiek van 450 investeerders en gevestigde ondernemers.

Start it @KBC en Bolero Crowdfunding sloegen dit jaar de handen in elkaar en organiseerden Demo Day in de unieke setting van het and& summit & festival in Leuven. Een kruispunt tussen tech, health en creativiteit met meer dan 100 topsprekers uit binnen- en buitenland. Twintig beloftevolle ondernemers van accelerator Start it @KBC en crowdfunding platform Bolero Crowdfunding werden uitgedaagd om hun innovatie op een podium te pitchen in drie minuten tijd. 450 kritische investeerders en ondernemers stemden voor de start-up wiens business-idee hen het meest overtuigde.

Sterkste pitch, grootste prijzenpot ooit
De winnaars van Demo Day ontvingen in totaal een prijzenpot van 50.000 Euro, maar liefst tien keer meer dan bij vorige edities.

Oprichter Jasper Verreydt van start-up Turbulent kreeg de meeste stemmen van het publiek voor zijn excellente pitch. Hij ontving de Start it @KBC - Bolero Crowdfunding Award 2018 uit handen van Lode Uytterschaut van Start it @KBC en Ellen Lemaire van Bolero Crowdfunding. Aan de award is een bedrag van 10.000 Euro verbonden, anderhalf jaar begeleiding bij accelerator Start it @KBC en strategische branding- en communicatie-coaching door Accenture.

Turbulent ontwikkelt betaalbare micro-waterkrachtcentrales die energie leveren zonder enige impact op lokale ecosystemen. De turbines van Turbulent zijn uniek omdat ze waterkracht op waterlopen met een klein verval, omzetten in energie.

Jasper Verreydt, co-founder van Turbulent, is enorm tevreden met zijn overwinning: “We maken een ongelooflijk cool product met een belangrijke maatschappelijke relevantie, en het is heel fijn om daar zo’n erkenning voor te krijgen op de Demo Day. We staan met Turbulent op het punt om onze micro-waterkrachtcentrales te gaan industrialiseren en schalen, zowel geografisch als qua volume. Dat vraagt extra personeel en middelen, dus deze Award komt voor ons op het juiste moment. Dit is een overwinning voor ons hele team.”

De tweede en derde prijs voor de beste pitch op Demo Day ging naar start-up INGA Wellbeing, een collectie aangepaste, comfortabele en stijlvolle kleding voor zorgpatiënten, en naar start-up Trimiday,  een app die mensen zelf laat beslissen wanneer ze reclame willen kijken. Zij ontvingen respectievelijk 5.000 en 3.000 Euro, alsook een plaats bij Start it @KBC en coaching door Accenture en het Gemma Frisius Fonds.

Sterke pitch nodig om fondsen binnen te halen
Lode Uytterschaut, founder Start it @KBC: “Start it @KBC was één van de eerste acceleratoren in België met een zeer doorgedreven pitchtraining. Een sterk product heeft een sterk verhaal nodig, en een sterk verhaal een sterke pitch. Je moet op korte tijd perfect kunnen uitleggen aan een klant, investeerder of medewerker waar je bedrijf voor staat, welk probleem je oplost en hoe je dat doet. We blijven daar als accelerator in investeren.”

Ellen Lemaire, Hoofd van Bolero Crowdfunding: “We zien dagelijks hoe belangrijk het is voor bedrijven om fondsen binnen te halen voor de realisatie van projecten en groeiplannen. De eerste investeringsronde van een start-up is de moeilijkste, dat is geen geheim. Des te meer willen we hier als crowdfundingplatform de toegang tot investeerders mogelijk maken.”

Pieter Goiris, intendant and& summit & festival: “Ondernemerschap is één van de belangrijke pijlers van het and& summit & festival. We doen dat via boeiende panelgesprekken in de conferentie, maar ook door side-events op te zetten met sterke partners. Zo zetten we o.a. in op een invite only scale-up forum. Met de start-up Demo Day focussen we dan weer op straf, startend talent dat we vooruit willen stuwen."

Beeldmateriaal.
Overzicht van de prijzen: zie bijlage.

Contacteer ons
Saar Dietvorst Persverantwoordelijke, Start it @KBC
Saar Dietvorst Persverantwoordelijke, Start it @KBC
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen