Zelfbouwbeurs toont hoe je een hele woning zelf bouwt of renoveert

Zelfbouwbeurs toont hoe je een hele woning zelf bouwt of renoveert

Zelfbouwbeurs | 17-18 november | Frank Van Dyckelaan 16 | Temse

Van je dak, je ramen en de chape voor de vloer tot je sanitair, je elektriciteit en je meubelen: op de Zelfbouwbeurs leren zes bedrijven je hoe je helemaal zélf je woning bouwt of renoveert. Zelfs met weinig ervaring en met twee linkerhanden ben je komend weekend welkom in Temse. En DIY blijkt populair: op enkele dagen tijd schreven al bijna 2.000 mensen zich in voor de beurs. 

Zelfbouw zit in de lift. Steeds meer mensen bouwen of renoveren hun woning deels zelf. Nieuwe technieken en nieuwe communicatiekanalen – denk maar aan de how to video’s op YouTube – verlagen de drempel en maken zelfbouw ook toegankelijk voor mensen met weinig tot geen ervaring.

“Je kan heel veel zelf doen, maar technisch advies en persoonlijke ondersteuning van experts zijn ontzettend belangrijk”, benadrukt Tom Verstaen, oprichter van Staenis. “Daarom hebben we met zes zelfplaatsingsbedrijven de handen in elkaar geslagen om een Zelfbouwbeurs te organiseren. Met demonstraties en workshops willen we zelfbouwers zo goed mogelijk informeren. Zodat ze voorbereid aan de slag gaan en weten waar ze aan beginnen.”

Staenis maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

Zes bedrijven, hele woning afgedekt
De zes bedrijven die op de Zelfbouwbeurs hun innovatieve oplossingen tonen, focussen zich op verschillende domeinen:

  • B&A Elektro: zelfbouwkits voor elektriciteit en domotica

  • Ezi: meubelen op maat voor keukens en badkamers

  • Raamwinkel: ramen perfect afmeten en installeren

  • Sack: sanitair (douche, inbouw-wc en sanitaire leidingen leggen) en ventilatie

  • Staenis: nivelleringssysteem om zelf een chape dekvloer te plaatsen

  • Zelfbouwdak: een solide, waterdicht epdm-dak leggen


“Van het dak en de ramen tot de chape voor de vloer, het sanitair en de elektriciteit, en zelfs de meubelen voor de binnenafwerking: met de zes bedrijven die op de Zelfbouwbeurs staan, dekken we bijna de volledige woning af”, zegt Tom Verstaen. “We willen dan ook zoveel mogelijk zelfbouwers inspireren en informeren.”

Naast demonstraties en workshops, kunnen de bezoekers van de Zelfbouwbeurs ook plaatsingsmateriaal winnen en krijgen ze speciale kortingen bij de deelnemende bedrijven.


/////
 

Noot voor journalisten
U bent van harte uitgenodigd om zaterdag en zondag een kijkje te komen nemen, en met eigen ogen te zien hoeveel mogelijkheden zelfbouwers ondertussen al hebben. Hebt u interesse? Bevestig dan uw komst via tom@staenis.be.

Praktisch:
17 en 18 november
Telkens van 9 tot 17u
Frank Van Dyckelaan 16, 9140 Temse
www.zelfbouwbeurs.be/
Bezoekers dienen zich (gratis) in te schrijven via de website

Contacteer ons
Tom Verstaen Co-founder Staenis
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen