Zelfbouwbeurs toont hoe je een hele woning zelf bouwt of renoveert

Zelfbouwbeurs toont hoe je een hele woning zelf bouwt of renoveert

Zelfbouwbeurs | 17-18 november | Frank Van Dyckelaan 16 | Temse

Van je dak, je ramen en de chape voor de vloer tot je sanitair, je elektriciteit en je meubelen: op de Zelfbouwbeurs leren zes bedrijven je hoe je helemaal zélf je woning bouwt of renoveert. Zelfs met weinig ervaring en met twee linkerhanden ben je komend weekend welkom in Temse. En DIY blijkt populair: op enkele dagen tijd schreven al bijna 2.000 mensen zich in voor de beurs. 

Zelfbouw zit in de lift. Steeds meer mensen bouwen of renoveren hun woning deels zelf. Nieuwe technieken en nieuwe communicatiekanalen – denk maar aan de how to video’s op YouTube – verlagen de drempel en maken zelfbouw ook toegankelijk voor mensen met weinig tot geen ervaring.

“Je kan heel veel zelf doen, maar technisch advies en persoonlijke ondersteuning van experts zijn ontzettend belangrijk”, benadrukt Tom Verstaen, oprichter van Staenis. “Daarom hebben we met zes zelfplaatsingsbedrijven de handen in elkaar geslagen om een Zelfbouwbeurs te organiseren. Met demonstraties en workshops willen we zelfbouwers zo goed mogelijk informeren. Zodat ze voorbereid aan de slag gaan en weten waar ze aan beginnen.”

Staenis maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

Zes bedrijven, hele woning afgedekt
De zes bedrijven die op de Zelfbouwbeurs hun innovatieve oplossingen tonen, focussen zich op verschillende domeinen:

  • B&A Elektro: zelfbouwkits voor elektriciteit en domotica

  • Ezi: meubelen op maat voor keukens en badkamers

  • Raamwinkel: ramen perfect afmeten en installeren

  • Sack: sanitair (douche, inbouw-wc en sanitaire leidingen leggen) en ventilatie

  • Staenis: nivelleringssysteem om zelf een chape dekvloer te plaatsen

  • Zelfbouwdak: een solide, waterdicht epdm-dak leggen


“Van het dak en de ramen tot de chape voor de vloer, het sanitair en de elektriciteit, en zelfs de meubelen voor de binnenafwerking: met de zes bedrijven die op de Zelfbouwbeurs staan, dekken we bijna de volledige woning af”, zegt Tom Verstaen. “We willen dan ook zoveel mogelijk zelfbouwers inspireren en informeren.”

Naast demonstraties en workshops, kunnen de bezoekers van de Zelfbouwbeurs ook plaatsingsmateriaal winnen en krijgen ze speciale kortingen bij de deelnemende bedrijven.


/////
 

Noot voor journalisten
U bent van harte uitgenodigd om zaterdag en zondag een kijkje te komen nemen, en met eigen ogen te zien hoeveel mogelijkheden zelfbouwers ondertussen al hebben. Hebt u interesse? Bevestig dan uw komst via tom@staenis.be.

Praktisch:
17 en 18 november
Telkens van 9 tot 17u
Frank Van Dyckelaan 16, 9140 Temse
www.zelfbouwbeurs.be/
Bezoekers dienen zich (gratis) in te schrijven via de website

Contacteer ons
Tom Verstaen Co-founder Staenis
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen